ChromeSearch.club virus - Hoe te verwijderen

ChromeSearch.club komt uit een familie van ChromeSearch virussen die pas recentelijk hun opwachting maakten. Andere ChromeSearch websites – ChromeSearch.win en ChromeSearch.today zien er bijna identiek uit aan deze website en we geloven dan ook dat de 3 websites afkomstig zijn van dezelfde ontwerper of hetzelfde bedrijf.

Als je ontdekt hebt dat deze infectie actief is op je computer, ben je hier aan het juiste. In dit artikel zullen we je voorzien van gedetailleerde instructies over hoe om te gaan met het virus en je computer in de toekomst te beschermen tegen gelijkaardige malware.
ChromeSearch.club virus remove

De nieuwste details over het ChromeSearch.club virus: het mankeren aan codering kan je gegevens blootgeven

Louche ontwerpers zijn niet van plan om te stoppen met het creëren van onbetrouwbare zoekmachines die bijna identiek zijn aan het ChromeSearch.club virus. Een van de recent gedetecteerde versies is ChromeSearch.net en het bestaat uit al de te verwachten eigenschappen. We herinneren onze lezers er nog maar eens aan dat deze zoekplatformen absoluut niets te maken hebben met Google, en ook niet veilig zijn om te gebruiken.

Bovendien is de verbinding met ChromeSearch.club ook niet veilig te noemen aangezien het geen geschikte codering voorziet. Hierdoor kunnen misdadigers, terwijl de informatie verstuurd wordt over het internet, deze stelen. Daarom raden beveiliging specialisten mensen aan om hun bankrekening informatie, wachtwoorden of andere persoonlijke informatie, niet te gebruiken op websites zoals de ChromeSearch.club hijacker.

Google heft zelfs voorgesteld dat website codering in rekening moet worden genomen bij de zoek rangschikkingen (Google Says Website Encryption – Or Lack Thereof – Will Now Influence Search Rankings). Natuurlijk zouden domeinen zoals het ChromeSearch.club virus, welke een duidelijk gebrek aan beveiligingsmaatregelen vertonen, niet gepromoot worden.

De ChromeSearch.club malware parasite is een onbetrouwbare zoekmachine

Het ChromeSearch.club virus is geen oude infectie: de activiteit ervan begon volgens de meldingen in 2017. Hoewel de ontwerpers van deze dubieuze zoekmachine proberen om hun identiteit te verbergen door geen informatie over henzelf te onthullen in de “Gebruiksvoorwaarden” of het “Privacy Beleid”, zijn wij ervan overtuigd dat dit niet hun eerste browser hijacker is (Dangerous Terms: A Users Guide to EULAs). Bijvoorbeeld, de Cleanserp.net infectie is bijna volledig identiek aan de ChromeSearch.club parasiet. Beide varianten gebruiken het Google zoekplatform om zoekresultaten te genereren.

We hebben een aantal zoekmachines opgemerkt die gesponsorde links tonen, maar mensen willen laten geloven dat de gegenereerde links enkel door Google worden getoond. Chromesearch1.info werkt volgens hetzelfde principe. We hopen echter, dat je jezelf niet laat misleiden tot het denken dat verdachte platformen van derden zoals ChromeSearch.club vertrouwd kunnen worden.

ChromeSearch.club is geen zeer gevaarlijk computervirus, maar het staat gecategoriseerd als een malware, meer bepaald een browser hijacker. Dit betekent dat als je computer geïnfecteerd werd met dit virus, Chromesearch.club automatisch zal worden ingesteld als je startpagina en standaard zoekmachine, alsook als je nieuw tabblad website.

Terwijl deze symptomen er niet uitzien als iets dat een bedreiging voor je vormt, is het nog steeds extreem ongemakkelijk en ongepast. Meer nog het is eigenlijk gevaarlijk ook al weet je niet hoe dat mogelijk is.

Laat ons even dit scenario doorlopen. Als je browser geïnfecteerd werd met het ChromeSearch.club virus, zal je verplicht zijn deze site te bezoeken telkens je de geïnfecteerde browser opent. Aangezien het er toch al staat, bestaat de kans dat je een zoekopdracht gaat uitvoeren met deze specifieke zoekmachine. Hoewel de zoekopdrachten die ingevoerd worden op Chromesearch.club uitgevoerd worden door Google, raden we je niet aan het te vertrouwen.

De cybercriminelen achter dit virus kunnen deze resultaten makkelijk aanpassen, dus kan je blootgesteld worden aan links die naar onbetrouwbare websites leiden (Malicious links: Spammers change malware delivery tactics). In dit geval kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of kan je ook gescammed worden.

Opties om de instellingen van je browsers te herstellen en het ChromeSearch.club virus te verwijderen

Dit is waarom we je aanraden je computer te beschermen met een betrouwbare anti-malware software, zoals Spyhunter. Als je computer geïnfecteerd werd met ChromeSearch.club, betekent dit dat je systeem in gevaar is. Het scannen van je computer met een van deze programma’s is alles wat nodig is om virussen zoals ChromeSearch.club te verwijderen – alle eraan gerelateerde bestanden zullen automatisch gedetecteerd en snel verwijderd worden. Het zal ook in de toekomst je computer beschermen tegen gelijkaardige virussen.

En als dat nog niet genoeg is om deze add-on te verwijderen – weet dan dat ChromeSearch.club gebruikers volgt en de verzamelde informatie doorspeelt aan allerlei derden. Wetende dat deze website gemaakt werd door cybercriminelen, kan je jezelf enkel maar voorstellen waar je informatie mogelijk terechtkomt. Dit kan trouwens ook de reden zijn waarom je computer bevriest en je hem niet kan gebruiken zoals voordien.

We hebben reeds vermeld dat deze malware gebaseerd is op een browser add-on, dus deze site is op zichzelf geen virus. Dit betekent ook dat het niet voldoende is om gewoon de browser instellingen terug aan te passen om het probleem op te lossen – je zal de add-on zelf moeten verwijderen alsook al de aan deze infectie gerelateerde bestanden op je computer. Opnieuw, dit kan makkelijk worden gedaan met een van de bovenvermelde anti-malware tools.

Nadat je de kwaadaardige bestanden en add-on verwijderde, kan je verdergaan met het herstellen van de instellingen van de aangetaste browser. Als je niet weet hoe je dit moet doen – scroll dan helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk onze instructies voor dit onderwerp. Volg hier alle stappen en je zal in staat zijn om het probleem volledig op te lossen. Als het je niet lukt, aarzel dan niet en contacteer ons via de onderstaande commentaar sectie met je vragen over het ChromeSearch.club virus.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Chromesearch Club Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Chromesearch Club Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijder het ChromeSearch.club virus

Hoe ChromeSearch.club virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals ChromeSearch.club virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan ChromeSearch.club virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder ChromeSearch.club virus van uw browsers

TopHoe ChromeSearch.club virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ChromeSearch.club virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe ChromeSearch.club virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan ChromeSearch.club virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met ChromeSearch.club virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het ChromeSearch.club virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de ChromeSearch.club virus van de lijst.

Hoe ChromeSearch.club virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan ChromeSearch.club virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan ChromeSearch.club virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe ChromeSearch.club virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe ChromeSearch.club virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder ChromeSearch.club virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent ChromeSearch.club virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding ChromeSearch.club virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-chromesearch-club-virus

Removal guides in other languages

ChromeSearch.club virus (en) 
El virus ChromeSearch.club (es) 
Le virus ChromeSearch.club (fr) 
Vírus ChromeSearch.club (pt) 
ChromeSearch.club-Virus (de)  Flag of Germany
ChromeSearch.club virus (dk) 
ChromeSearch.club virus (se) 
ChromeSearch.club ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.