Cleanserp.net Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Cleanserp.net is een gevaarlijk computer virus dat zonder aarzelen dient verwijdert te worden. Het staat geregistreerd als een browser hijacker en dit omdat het niet toegestane wijzigingen doorvoert. Gebruikers zullen merken dat startpagina’s, standaard zoekmachines en nieuwe tabbladen vervangen werden door een onbekende zoekmachine, dat de neiging vertoond om ook op willekeurige tijdstippen tijdens het surfen op te duiken. Deze parasiet zorgt voor een aantal ongemakken voor computer eigenaars, van tragere werking tot het geen toegang hebben tot andere zoekmachines. Browsers zullen overspoeld worden met inhoud van derden, afkomstig van duistere bronnen.

Bijkomende informatie over dit virus

Het gevaar blootgesteld te worden aan geïnfecteerde inhoud zou een effectief tool moeten zijn om je dit zoek netwerk niet te laten gebruiken of als je voorkeur te laten staan. Het surfen zal niet langer een private aangelegenheid zijn en je interactie met online inhoud kan worden geregistreerd door het Cleanserp.net virus. Zelfs als de site beloofd je privacy te respecteren, onthuld het officiële Privacy Beleid een ander scenario.

Cleanserp.net virus

{{image::http://www.2-viruses.com/wp-content/uploads/2017/05/cleanserp-net-virus-2-viruses.png::800::640::Cleanserp.net virus}}

De zoekmachine zelf beloofd enkel bezoeker info te verzamelen, welke gelimiteerd is tot je IP-adres, maar technische details kan bevatten. Er zijn ook bepaalde omstandigheden waarbij de service ook je gebruikersnaam en e-mailadres zal opslaan. Onze attentie is echter gefocust op de partners van deze zoekmachine en hun inhoud.

Cleanserp.net hijacker

Andere bedrijven werden geïdentificeerd als adverterend op Cleanserp. Deze service verhindert niet dat de partners cookies op je computer plaatsen. Dit is een vrij normale procedure, maar gezien het feit dat het geanalyseerde platform gerelateerd kan zijn aan onbetrouwbare partijen, wordt de situatie wat ingewikkelder.

We plaatsen steeds vraagtekens bij platformen van derden voor zoekopdrachten omdat deze gefixeerd zijn op geld verdienen aan hun sponsors en webverkeer. Daarom is de veiligheid van de getoonde inhoud voor hen dus ook van ondergeschikt belang. De service kan akkoord gaan met het promoten van materiaal dat software virussen of andere computer codes, bestanden of programma’s bevat, die specifiek ontworpen werden voor het verstoren, vernietigen of beperken van de functionaliteit van je computer. We zeggen niet dat deze zoekmachine dit bewust doet, maar zijn veiligheidsmaatregelen kunnen onvoldoende zijn om kwaadaardige inhoud te detecteren.

Het gebruiken van zoekmachines van derden is niet zo efficiënt als het verkennen van het internet met meer gerespecteerde faciliteiten. Het platform dat we onderzoeken in dit artikel heeft geen eigen database om links uit te genereren. Daarom leidt het mensen om naar Google. De dubieuze zoekmachine zal echter links, die het akkoord was om te promoten, aan de sites toevoegen.

Stop met deze zoekmachine een voorkeursbehandeling te geven. Je kan ervan verlost worden door het handmatig te verwijderen. De hiervoor uit te voeren stappen vind je hieronder. Als je echter geïnteresseerd bent in een lange termijn oplossing, hebben we een voorstel voor je. Installeer Reimage, Spyhunter of Plumbytes, dit zijn de tools die vaardig genoeg zijn om je op elk moment te vrijwaren van malware.

Hoe wordt malware verdeeld?

Malware kan op verschillende manieren op je systeem terechtkomen. Als eerste, kan het gebeuren vanwege slechte surf vaardigheden. Het is mogelijk dat je een programma installeerde in een basis modus waardoor er toegestaan werd dat een bundel op je pc terechtkwam. De correcte techniek is om Setup Wizards op te starten in de geavanceerde/aangepaste modi. Algemeen genomen is het raadzamer minder gratis software te downloaden. Het is belangrijk om tools te vinden die geen dubieuze algemene voorwaarden hebben of er voor kiezen om ongewenste activiteiten op te starten. Peer-to-peer downloads worden ook beschouwd als gevaarlijk, omdat je misleid kan worden tot het installeren van een Trojaan die een aantal verontrustende activiteiten zal opstarten.Automatische tools Cleanserp.net virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Cleanserp.net Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Cleanserp.net virus

Hoe Cleanserp.net virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Cleanserp.net virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Cleanserp.net virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Cleanserp.net virus van uw browsers

  Top Hoe Cleanserp.net virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cleanserp.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Cleanserp.net virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Cleanserp.net virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Cleanserp.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Cleanserp.net virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Cleanserp.net virus van de lijst.

Hoe Cleanserp.net virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Cleanserp.net virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cleanserp.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Cleanserp.net virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Cleanserp.net virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Cleanserp.net virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Cleanserp.net virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Cleanserp.net virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
juli 29, 2017 07:26, augustus 21, 2017 10:03
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *