Websearch.coolwebsearch.info virus - Hoe te verwijderen

Het Websearch.coolwebsearch.info virus is een browserkaper die zich voordoet als een zoekmachine. Het programma werd ontworpen om gesponsorde websites te promoten en hun webverkeer te verhogen. Het werkt op exact dezelfde manier als het Websearch.amaizingsearches.info virus, het Websearch.webisawsome.info virus, het Websearch.Searchsun.info virus en nog meer browserkapers. De applicatie wordt geïnstalleerd met behulp van de meest gebruikte methode voor het distribueren van deze soort programma’s – gebundeld met andere software. Gebruikers zijn best aandachtiger elke keer ze nieuwe applicaties installeren om te voorkomen dat additionele programma’s worden geïnstalleerd.

Om het Websearch.coolwebsearch.info virus van uw systeem te verwijderen eens u het detecteert in uw browser, volgt u best onze handleiding aan het eind van dit artikel. Of u kan simpelweg een volledige systeemscan uitvoeren met een betrouwbaar anti-malware programma zoals bijvoorbeeld Spyhunter of StopZilla.

Over het Websearch.coolwebsearch.info virus

Het Websearch.coolwebsearch.info virus vervangt uw standaard zoekmachine en startpagina. Dit zorgt ervoor dat het programma vele gesponsorde websites kan toevoegen aan uw zoekresultaten om zo de kans te vergroten dat u deze pagina’s zal bezoeken. Merk op dat het Websearch.coolwebsearch.info virus u ook kan herleiden naar kwaadaardige websites vol met infecties. Deze kaper geeft u dus geen toegang tot relevante zoekopdrachten, maar ook vergroot dit het risico voor uw systeem om geïnfecteerd te geraken.

websearch-coolwebsearch-info-virus

Daarenboven kan het programma tezamen worden geïnstalleerd met een adware of ander potentieel ongewenst programma dat uw browseractiviteiten bijhoudt. Ook kan het toegang krijgen tot privégegevens. Het is vanzelfsprekend dat u zich best ontdoet van het Websearch.coolwebsearch.info virus wanneer het één van uw browsers geïnfecteerd heeft. Merk op dat het meerdere browsers kan overnemen tegelijkertijd. Het is gefocust op Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari.

Distributiemethoden van het Websearch.coolwebsearch.info virus

Zoals al werd vermeld, neemt het Websearch.coolwebsearch.info virus browsers over wanneer gebruikers andere gratis software downloaden naar hun systemen. Dus als u deze vervelende programma’s wil vermijden, weest u best aandachtiger tijdens de installatiestappen bij het verkrijgen van nieuwe software op uw computer, bijvoorbeeld mediaspelers, download managers, PDF-makers en dergelijke. Deselecteer alle opties die applicaties willen installeren waarmee u niet bekend bent. Ga ook nooit akkoord met het vervangen van uw startpagina of zoekmachine door onbekende pagina’s.

Indien één of meer van uw browsers al zijn geïnfecteerd, verwijdert u het Websearch.coolwebsearch.info virus zonder aarzeling. U kan deze kaper niet negeren want het zal uiteindelijk tot vele problemen leiden. Volg de handleiding hieronder en verwijder het zo snel mogelijk van uw systeem. Zorg ervoor dat u achteraf ook de instellingen van alle geïnfecteerde browsers opnieuw aanpast. Anders is de kans groot dat het programma opnieuw zal opduiken nadat u uw pc herstart.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Coolwebsearch Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Coolwebsearch Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van het Websearch.coolwebsearch.info virus

Hoe coolwebsearch virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Websearch.coolwebsearch.info virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan coolwebsearch virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Websearch.coolwebsearch.info virus van uw browsers

TopHoe Websearch.coolwebsearch.info virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan coolwebsearch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Websearch.coolwebsearch.info virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Websearch.coolwebsearch.info virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met coolwebsearch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Websearch.coolwebsearch.info virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de coolwebsearch virus van de lijst.

Hoe Websearch.coolwebsearch.info virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Websearch.coolwebsearch.info virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan coolwebsearch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Websearch.coolwebsearch.info virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Websearch.coolwebsearch.info virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Websearch.coolwebsearch.info virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent coolwebsearch virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-websearch-coolwebsearch-info-virus

Removal guides in other languages

Websearch.coolwebsearch.info virus (en) 
Websearch.coolwebsearch.info virus (de)  Flag of Germany
El virus Websearch.coolwebsearch.info (es) 
Websearch.coolwebsearch.info ウイルス (jp) 
Websearch.coolwebsearch.info virus (it) 
Websearch.coolwebsearch.info vírus (pt) 
Websearch.coolwebsearch.info virus (dk) 
Le virus Websearch.coolwebsearch.info (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.