Delta Search Hijacker - Hoe te verwijderen

Delta Search Hijacker

Delta Search is een malafide programma dat er voor zorgt dat u steeds naar het subdomein van Delta-search.com wordt gestuurd. Het programma wordt gecategoriseerd als een browserkaper en heeft als doel het bezoekersaantal van een specifieke website te verhogen en op die manier winst te maken. Het geld wordt verdiend door het tonen van verschillende advertenties in de zoekresultaten in de hoop dat u er op klikt. Het komt uw computer binnen nadat u gratis programma’s downloadt die gebundeld zijn met adware en kapers. Het Delta Search virus of een gerelateerde taakbalk wordt veelal gebruikt voor IE en plug ins of extensies en andere browsers. Omdat er op zoekmachines na geen zichtbare taakbalken op Firefox en Chrome zijn, is het moeilijker om ze op te sporen. Het feit dat er geen bruikbare functie is, maar zoekopdrachten worden gekaapt is bewijs dat Delta Search erg kwaadaardige software is. Het is ook mogelijk dat het wordt verspreid door Trojaanse virussen.

Delta Search virus wijzigt de instellingen van uw browser, inclusief uw standaard zoekmachine, startpagina, sommige internetinstellingen, enzovoorts. Daardoor worden alle zoekopdrachten omgeleid via hun startpagina dat informatie kan verzamelen over de dingen waar u naar zoekt. Omdat u niet de keuze krijgt om andere zoekmachines te gebruiken moet dit niet licht opgevat worden. Daarnaast zal het Delta Search virus programma’s installeren die uw browserinstellingen bevriezen en ze elke keer bij het opstarten opnieuw in hun voordeel instellen. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de instructies voor het verwijderen die ze op hun eigen website geven niet werken.

Delta Search wordt ondersteund door advertenties. Daardoor kunt u naar websites geleid worden die malware besmettingen bevatten. Deze kunnen erg makkelijk op uw computer geïnstalleerd worden. Meestal worden kapers vergezeld door adware en andere programma’s die zelfs nog meer advertenties tonen.

Uit ons onderzoek is gebleken dat Delta Search voorheen de naam Claro Search gebruikte. Dit is een erg bekende kaper, maar is nu dus vervangen door Delta. Daarnaast zijn er een aantal bekende versies (te vinden op aparte subdomeinen): Mixi DJ en VisualBee. Deze taakbalkversies worden onder hun eigen naam gepromoot maar ze gebruiken dezelfde zoekmachine, dezelfde vuile trucs en zijn daarom eigenlijk hetzelfde virus.

U wordt sterk aangeraden het Delta Search Virus kan uw computer te verwijderen zodra het ziet. Twijfel niet en voer een volledige systeemscan uit door een betrouwbare anti-spywaretool zoals Spyhunter te gebruiken. Vergeet niet uw zoekmachine handmatig in te stellen naar diegene die u prefereert. Als u de kaper zelf wilt verwijderen, volg dan de volgende instructies:

Special Delta Search removal instructions

Allereerst zult u Delta Search en gerelateerde programma’s moeten verwijderen uit het Configuratiescherm en in de browserinstellingen. Het wordt aangeraden om in het Configuratiescherm ALLE programma’s te verwijderen die op de datum zijn geïnstalleerd dat de problemen begonnen. Sommige versies van dit programma installeren software die het wijzigen van browserinstellingen blokkeert.  Programma’s zoals Browser Protect, Sprotect of anderen. Om deze op te sporen vindt u het wellicht handig om een scan met Spyhunter uit te voeren. U kunt ook andere anti-adwareprogramma’s gebruiken.

Nadat het programma dat browserinstellingen bevriest is verwijderd, kunt u de extensies en de door het Delta Search virus geïnfecteerde instellingen in uw browsers verwijderen.

Hoe het Delta Search virus uit Internet Explorer te verwijderen:

 1. Klik op het pijltjes rechts van het zoekveld
 2. Met IE8-9 kiest Zoekmachines beheren,Bij IE7 klik op wijzig standaard zoekmachine
 3. Verwijder de link Delta-search.com uit de lijst

Hoe het Delta Search vrius uit Firefox te verwijderen:

 1. Voer “about:config” in in de URL-balk. Dit zal de instellingenpagina openen
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset.
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet wordt opgestart bij elke nieuw tab die wordt geopend.
 6. Als de instellingen steeds terug worden gezet en de scans met anti-malwareprogramma’s komen schoon terug doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkennen en voer %AppData% in in de adresbalk. Voer user.js in het zoekveld in. Als dit bestand bestaat, wijzig dan de naam van het bestand en open Firefox opnieuw. U dient nu bovenstaande stappen nogmaals te herhalen.

Hoe het Delta virus uit Google Chrome te verwijderen:

 1. Klik op het pictogram van drie horizontale lijnen op de taakbalk van de browser
 2. Klik op Instellingen
 3. Selecteer Instellingen → Zoekamchines beheren
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst
 5. Ga terug naar de instellingen. Bij het starten kiest u een lege pagina (u kunt ongewenste pagina’s uit de links verwijderen).

Let op dat wellicht nieuwe scans moet maken met anti-malwareprogramma’s als het Delta Search probleem u blijft storen. We kunnen niet uitsluiten dat de taakbalk met malware is geïnstalleerd. In zulke gevallen moet een scans maken met Spyhunter, Hitman of gebruik Adwcleaner.

Hier volgt een video versie van de gids met verwijderingsinstructies:

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Delta Search Hijacker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Delta Search Hijacker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Delta Search Hijacker

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-delta-search-hijacker

Removal guides in other languages

Delta Search Hijacker (de)  Flag of Germany
Delta Search Virus (en) 
Delta Search Hijacker (fr) 
Delta Search Hijacker (es) 
Delta Search Vírus (pt) 
Delta Search virusas (lt) 
Delta Search Virus (it) 
Delta Search Virus (dk) 
Delta Search ウイルス (jp) 
Delta Search 바이러스 (kr)  Flag of South Korea

2 responses to “Delta Search Hijacker

 1. Ik heb zelf de gratis versie van Spy Hunter geprobeerd.
  Maar wat ik hierop wil zeggen dat de gratis versie van Spy Hunter helemaal geen gratis versie is.
  Het installeren en het scannen is wel gratis.
  Maar als de gratis versie vind heel wat aan malware infecties.
  Maar als je die malware infecties wil verwijderen dan moet je als nog een betaalde versie kopen.
  Word ik met die gratis versie van Spy Hunter om de tuin geleid of doe ik iets niet goed?.

  1. Une version gratuite de Spyhunter détecte les virus et montre leur emplacement. Pourtant, il ne supprime pas l’infection automatiquement. Vous pouvez supprimer les virus manuellement. Si vous voulez qu’ils soient automatiquement supprimés, vous devez acheter une version Spyhunter payé.

   A free version of Spyhunter detects viruses and shows their location. Yet it does not remove the infection automatically. You may delete viruses manually. If you want them to be removed automatically, you should purchase a paid version Spyhunter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.