DriverHub POT - Hoe te verwijderen

DriverHub is een programma dat een gemakkelijke manier biest om Windows drivers veilig en gratis te updaten. Maar in feite bundelt het gepromote programma’s met zijn installatie en is het zelf een potentieel ongewenste toepassing die gedetecteerd wordt als kwaadaardig door meerdere antivirus toepassingen.

DriverHub heeft een eenvoudige en minimalistische interface. Van zodra het geïnstalleerd is, scant dit programma je pc en vind het drivers waarvan het denkt dat ze geüpdatet moeten worden. DriverHub somt ook een lijst op met links naar verschillende ingebouwde Windows programma’s, zoals Disk Manager, Task Manager, Control Panel, en andere.

Potentieel ongewenste toepassing

DriverHub is een Windows utility die, net zoals vele Windows utilities en optimaliseerders, dingen doet die makkelijk gedaan kunnen worden op Windows zonder software van derden. Bijvoorbeeld, het updaten van drivers wordt automatisch gedaan op Windows of je kan het handmatig doen met Device Manager. Is het bovendien echt nodig om je drivers te updaten aangezien de hardware niet veranderd wordt?

Software, zoals browsers of tekst editors, worden constant voorzien van nieuwe functies. Content ontwerpers en andere software zullen voordeel halen uit deze functies en als je je programma’s niet bijwerkt zal je misschien merken dat sommige kenmerken niet correct werken. Bijvoorbeeld, sommige sites ondersteunen geen verouderde browsers of het gebrek aan beveiligingskenmerken zullen je niet beschermen tegen de nieuwste exploits. Driver updates, echter, hebben te maken met je hardware, welke niet wijzigt tenzij je een fysiek onderdeel van je computer vervangt. Een toetsenbord blijft jaren hetzelfde en kan perfect werken met de oude drivers. Het is waar dat problemen en bugs met de oude driver opgelost kan worden met updates, maar tenzij de bugs problemen voor jou veroorzaken zal het niet veel doen voor de prestaties. Bovendien update Windows drivers als het nieuwe vindt.

DriverHub is niet slecht in vergelijking met andere gelijkaardige toepassingen, bijvoorbeeld, het ontbreekt scareware kenmerken die meestal aanwezig zijn bij hardware optimaliseerders. Momenteel is er geen enkele reden om aan te nemen dat DriverHub kwaadaardig is, op welke manier dan ook. Maar de functies die het uitvoert zijn onnodig en het gebruiken van het bundelen kan makkelijk misbruikt worden door malware ontwerpers, welke de reden zijn waarom DriverHub gecategoriseerd wordt als een PUP — potentieel ongewenste toepassing.


driverhub pup

Distributie van DriverHub

DriverHub werd ontworpen door Rostpay en gedownload worden vanop de officiële site waar er te lezen staat “Spaar tijd en geld uit met het zoeken naar drivers en herstel je pc en laptop fouten.”, en opgeschept wordt over het niet bevatten van Trojanen en het gratis zijn.

Het is gratis in tegenstelling tot vele andere optimaliseerders en driver update utilities (vele hiervan zijn in feite scams, — programma’s die tal van “problemen” en “fouten ontdekken” en dan je aanrekenen om deze te herstellen). DriverHub is echter nog steeds een commercieel product. Het verdient geld aan het bundelen van gepromote programma’s met zijn installer. Dit is een groeiend probleem dat de onoplettendheid en verlegenheid van mensen uitbuit om op een agressieve manier gesponsorde toepassingen te pushen. Mensen die bundelen gebruiken om hun eigen software te promoten, weten dat sommige mensen het vertrouwen en de argwaan ontberen om de geavanceerde installatieopties te gebruiken als deze beschikbaar zijn. Het helpt ook niet dat de gepromote programma’s aangeduid worden als “Aanbevolen software”, wat mogelijk impliceert dat ze nodig zijn opdat DriverHub of je pc goed zou werkt.

De gevaren van bundelen

Je zou kunnen denken dat er niets mis is met bundelen. Een klein beetje bloatware is toch het einde van de wereld niet en het zijn maar enkele programma’s die zonder kwade bedoelingen gepromoot worden. En vaak is dat waar.

Het probleem met bundelen is hoe stiekem sommige van de ongewenste programma’s wel niet zijn. Ja, meestal zie je duidelijk het gepromote programma alsook de optie om het te weigeren, zoals je doet bij het installeren van DriverHub. Maar soms kan het goed vermomd worden en als je niet specifiek controleert zal je niet eens merken dat er een nieuw programma op je pc geïnstalleerd werd.

Meestal zijn het toepassingen die informatie over je verzamelen die zo stiekem werken — adware, spyware, browser hijackers. Adware is een programma dat, nadat het iemand misleide tot het installeren ervan, hen voortdurend reclame toont, door advertenties in websites te injecteren of pop-ups op de desktop te tonen. Een browser hijacker kan hetzelfde doen, alsook je surfgedrag en geschiedenis traceren. de spyware-programma’s zijn nog erger. Keyloggers kunnen bijvoorbeeld toetsenbord drukken en bepaalde browserextensies opnemen, zodra ze zien wat een persoon online doet, zoals welke bank ze bezoeken, geven ze deze informatie door aan cybercriminelen om te gebruiken in gerichte phishing aanvallen.

Om eerlijk te zijn, heb ik DriverHub alleen onschuldige programma’s zoals de Opera-browser en Yahoo-extensies kunnen zien promoten. De bovenstaande voorbeelden illustreren echter waarom je heel, heel voorzichtig moet zijn met het installeren van gratis software die extra programma’s bundelt. Lees elk venster in de installatiewizard en controleer het Privacy Beleid van elk van de programma’s die je installeert. Controleer hun affiliaties en hun reputatie online. Scan het bestand met een antivirusprogramma voordat je het installeert. Als je bijvoorbeeld DriverHub in VirusTotal aanvinkt, zul je zien dat dit gedetecteerd wordt door tientallen antivirus toepassingen als of kwaadaardig of verdacht.

Hoe DriverHub verwijderen

Als je wilt, kun je DriverHub blijven gebruiken. Zorg er gewoon voor dat je voorzichtig bent bij het installeren van freeware hardware-optimaliseerders en Windows-hulpprogramma’s, omdat deze gemakkelijk misbruikt kunnen worden. Hou je antivirus bijgewerkt en gebruik het om je bestanden periodiek te scannen, maar ook voordat je een onbekend bestand opent of uitvoert.

Als je DriverHub wilt verwijderen, kun je dit doen via het controle paneel tool op je pc. Maar vergeet ook de gebundelde toepassingen niet die ermee meekwamen. Zoek verdachte toepassing of laat een antivirusprogramma hen zoeken – veel antivirus-apps kunnen POT herkennen. Reimage en Spyhunter zijn voorbeelden van antivirusprogramma’s die je hiervoor kunt gebruiken.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Driverhub Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Driverhub Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe DriverHub POT te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals DriverHub POT installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan DriverHub POT .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder DriverHub POT van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-driverhub-pup

Removal guides in other languages

DriverHub PUP (en) 
El PUP DriverHub (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.