SafePCKit - Hoe te verwijderen

SafePCKit is een rogue systeem optimaliseerder, beheerd door Stealth Kit LLC, een software marketing bedrijf met basis in de VS. Om wat specifieker te zijn, het is gekend als een potentieel ongewenste toepassing (POT), welke stiekem op je systeem geïnstalleerd wordt. Als referentie, kunnen we melden dat het SafePCKit programma veel gelijkenissen vertoond met verdachte tools zoals SlimCleaner en Advanced Mac Cleaner. Je kan drie versies van deze tool krijgen. Om te beginnen, biedt men je een gratis proefversie aan. Deze wordt verondersteld gebruikers e helpen bij het bepalen of deze specifieke tool al dan niet voldoet voor hen.

Verspil geen $30 aan een verdacht programma zoals SafePCKit

Men beveelt je aan te kiezen uit twee abonnementen nadat je proefperiode afliep. De eerste is de “Standaardversie” en kost je $29,97. Men bied je echter ook nog een duurder alternatief van $43,94 aan. Dit is dan de “Professionele versie”. Beide versies beloven de prestaties van je computer te optimaliseren en crashes en blauwe schermen op te lossen.


SafePCKit virus

Volgens ons onderzoek, detecteren sommige legitieme beveiligingstools SafePCKit als een potentieel ongewenste toepassing. Dit type software is niet gevaarlijk en zou geen schade mogen toebrengen aan je besturingssysteem. Hun ontwerpers gebruiken echter duistere reclametechnieken om computereigenaars te overtuigen de premium versie aan te kopen. Als je de gratis versie installeert, zal men je misleiden met tal van valse positieven (How Important Are False Positives). Om een lang verhaal kort te maken, de SafePCKit rogue systeem optimaliseerder zal beweren dat je besturingssysteem gecompromitteerd werd door talloze cyberdreigingen.

We hebben ook ontdekt dat SafePCKit kan werken als een spyware en toegang heeft tot potentieel gevoelige informatie van lokale browsers. Dit kan je bankrekeninggegevens, aanmeldgegevens, naam en andere vertrouwelijke gegevens omvatten (What is spyware?). Naast deze verontrustende ontdekking, zijn we ook te weten gekomen dat het tool ontwijkend is en contact opneemt met kwaadaardige hosts.

Tussen de vele andere eigenschappen, was er eentje echt opdringerig en verontrustend. We refereren hier naar de mogelijkheid om toetsenbord aanslagen te registreren. Dit betekent dat SafePCKit kan werken als een key-logger en dus je informatie kan stelen (Keyloggers: Beware this hidden threat). Bijvoorbeeld, de key-logger zou de toetsen kunnen bewaren die je indrukt bij het invoeren van een e-mail of online bankrekeningen.

We hebben reeds veel gelijkaardige potentieel ongewenste toepassingen besproken. Dit omvat rogue beveiliging software zoals Master PC Cleaner of Tweakerbit Registry Optimizer. Geen enkele onder hen zou beschouwd mogen worden als zeer aangeprezen programma’s. Als je hun gratis versies download zullen deze je talloze valse positieven tonen. Veel van de aangegeven virussen zullen eigenlijk niet bestaan op je besturingssysteem. We twijfelen eraan dat deze tools zichzelf kunnen opwaarderen als je hun premium versies koopt. In feite zou een betere beslissing zijn, het aankopen van een meer geschikte tool voor bescherming en reiniging.

Om het verwijderen van malware wat gemakkelijker te maken, voorzien we steeds uitdrukkelijke verwijderingsrichtlijnen. Op het einde van het artikel vind je de instructies voor het verwijderen van het verdachte SafePCKit tool via het Controle Paneel. Als je deze optie echter te moeilijk vindt, hebben we een alternatief. Voer gewoon een scan uit met Spyhunter en deze tools zullen alle malware parasieten vinden die momenteel voor ongemakken zorgen op je besturingssysteem. Gebruik deze regelmatig om je computer vlot te laten werken.

Hoe raken potentieel ongewenste toepassingen zoals SafePCKit op je apparaat?

POT zoals SafePCKit kunnen op je computer komen samen met andere freeware tools. Als je een ander type van programma installeert, zorg er dan voor dat dit geen toestemming krijgt om bijkomende programma’s te activeren. Dit kan betekenen dat je apparaat mogelijk gecompromitteerd wordt met een ongewenste werkbalk, browser extensie en rogue systeem optimaliseerders.

Om dit te vermijden, raden we je aan steeds te kiezen voor de geavanceerde/aangepaste modi bij de Setup Wizards. Lees ook steeds de EULA en het Privacy Beleid. Deze kunnen je informeren over voorwaarden waarvan je voordien geen idee had. Bijvoorbeeld, een door jou geselecteerd tool kan ervoor kiezen ook andere tools te installeren, advertenties van derden te tonen of continu je online activiteiten te traceren.

Hoe SafePCKit te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SafePCKit installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SafePCKit .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SafePCKit van uw browsers

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Safepckit en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Safepckit en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-safepckit

Removal guides in other languages

SafePCKit (en) 
SafePCKit (es) 
SafePCKit (fr) 
SafePCKit (dk) 
SafePCKit (se) 
SafePCKit (de)  Flag of Germany
SafePCKit (jp) 
SafePCKit (pt) 
SafePCKit (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.