Master PC Cleaner POT - Hoe te verwijderen

Het Master PC Cleaner virus werd omschreven als een nep system optimaliseerder. Gelijkaardige prestatie boosters zijn zeer populair geworden bij ontwerpers en we ontdekken regelmatig vergelijkbare onbetrouwbare toepassingen. PC Smart Cleanup en Advance-System-Care beloven gebruikers te voorzien van de beste zorgen om hun pc’s vlot, snel en foutenvrij te laten draaien. Er wordt van deze tool verwacht dat het werkt op Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

Master PC Cleaner wordt verondersteld voor zijn klanten te werken als een register opruimer ent opstart manager. Hoewel de ontwerpers beloven ongeldige register warden te herstellen, adware te verwijderen en de opstarttijd te verbeteren, zal deze rogue system optimaliseerder enkel vervalste resultaten voor scans tonen en hopen dat hij op die manier mensen misleid tot het aankopen van de volledige versies van deze tools. Het heft ondertussen een plekje gekregen tussen de potentieel ongewenste toepassingen (POT) (What is a PUP?).


Master PC Cleaner PUP

We hebben een mpclsetup.exe gedownload, welke een installer van de Master PC Cleaner potentieel ongewenste toepassing is. Na het te laten scannen door een aantal scanners, kreeg het bestand het etiket van Program.Unwanted.2260, malicious (high confidence), PUP.Optional.MasterPCCleaner en Suspicious_GEN.F47V0929 (VirusTotal analysis). Daarom hebben we bepaald dat deze tool een potentieel ongewenste toepassing is. Hoewel het niet noodzakelijk kwaadaardig is, heeft het eigenschappen waardoor het onbetrouwbaar en potentieel gevaarlijk wordt (The battle with potentially unwanted programs).

De Master PC Cleaner POT is een ongewenste tool, welke normaal geïnstalleerd wordt in programma bundels

Het Master PC Cleaner nep tool is geen programma dat je zou mogen blijven gebruiken. Zijn ontwerpers bieden de gratis versie enkel aan voor één reden: mensen overtuigen dat hun besturingssysteem ernstig geïnfecteerd is en opgeruimd moet worden met de volledige versie. Gelijkaardige beweringen werden gedaan door de auteurs van Magic PC Cleaner. De Gebruikersovereenkomst vermeld dat “de software geïnstalleerd zal worden met beperkte functionaliteit end at alle functies zullen werken na het aankopen van een licentie”. Dit betekent dat je niet in staat zal zijn om problemen op te lossen tot je de volledige versie van het Master PC Cleaner programma hebt gekocht.


Master PC Cleaner virus

Valse positieven worden echter vaak gebruikt door rogue systeem optimalisatie/anti-malware tools. Een verontrustend aantal systeemproblemen kan gelabeld worden als hoog risico. Deze problemen kunnen echter allemaal verzonnen zijn. Daarom mag je ook nooit software van verdachte ontwerpers vertrouwen. Terwijl we de mpclsetup.exe installer onderzochten, zijn we te weten gekomen dat de Master PC Cleaner POT wel eens gerelateerd zou kunnen zijn aan de Win Tuneup Pro en Secure PC Tuneup rogue beveiligingssoftware.

Master PC Cleaner wordt aangegeven $33,95 waard te zijn. Wij raden gebruikers echter aan om deze deal niet te accepteren omdat ze een verdachte tool zullen downloaden dat geen hoogwaardige functies zal bieden. Het is namelijk zo dat de premium versie even nutteloos kan zijn als de gratis versie. Daarnaast kan het ook zijn dat de tool zijn klanten niet beschermd tegen malware infecties. De gratis versie wordt automatisch gestart omdat de tool een waarde heeft toegevoegd aan het Windows register.

Tenslotte, moeten we ook benadrukken dat potentieel ongewenste toepassingen verschillen van malware parasieten. POT zijn niet zo gevaarlijk en zouden geen kwaadaardige activiteiten mogen opstarten. Echter, hun bedenkelijke kwaliteit en verdachte marketing strategieën worden zeker en vast in vraag gesteld door beveiligingsonderzoekers. Het werd bevestigd dat systeem optimaliseerders problematisch zijn en er veel verbeteringen nodig zijn voor ze hun officiële prijzen waard zijn (System maintenance is important but do not fall for fake helpers).

Hoe kunnen potentieel ongewenste toepassingen vermeden worden?

Het verdachte Master PC Cleaner tool kan op je besturingssysteem terechtkomen via gebundelde programma’s. Bij het installeren van welk type programma dan ook, kies je best steeds voor de geavanceerde of aangepaste modus. Als je merkt dat er je system optimaliseerders worden aangeboden als een bijkomend programma, weiger deze aanbieding dan.

Deze geniepige methode wordt door veel ontwerpers die proberen om POT of zelfs malware parasieten te verspreiden, misbruikt. Als je besturingssysteem per ongeluk programma’s begint te vertonen die je niet kent, aarzel dan niet en verwijder ze via het Controle Paneel. Als de tool nog steeds opstart nadat je de pc herstartte, raden we je aan een scan uit te voeren met Reimage en deze toelaat het verdachte tool volledig te verwijderen.

Hoe Master PC Cleaner POT te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Master PC Cleaner installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Master PC Cleaner POT .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Master PC Cleaner van uw browsers

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Master Pc Cleaner Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Master Pc Cleaner Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-master-pc-cleaner-pup

Removal guides in other languages

Master PC Cleaner PUP (en) 
Le PUP Master PC Cleaner (fr) 
El PUP Master PC Cleaner (es) 
Master PC Cleaner PUP (dk) 
Master PC Cleaner PUP (jp) 
Master PC Cleaner PUP (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.