Get Video Converter Search - Hoe te verwijderen

Get Video Converter Search is een Chrome browser extensie. Het vervangt je zoekmachine door feed.getvideoconverter.com en levert zoekresultaten in Yahoo.com. Get Video Converter Search is een add-on voor Get Video Converter, een afzonderlijke toepassing, wat betekent dat mensen die Get Video Converter Search geïnstalleerd hebben waarschijnlijk ook een paar andere ongewenste browser extensies hebben. Dit is niet verwonderlijk – Get Video Converter Search wordt verspreid via misleidende tactieken en veel gebruikers ervan weten niet eens dat ze het geïnstalleerd hebben.

Problemen met de extensie

Soort dreiging

Adware

Browser hijacker

Effecten op de browser

Zoekopdracht omleidingen

Advertenties in de browser en zoekresultaten

Surfgegevens worden verzamelt

Get Video Converter Search’s distributie

Adware programma’s en bundels

Kwaadaardige advertenties en omleidingen

Hoe de Get Video Converter Search omleidingen en advertenties stoppen

Verwijder hijackers handmatig

Delete bundels en adware

Scan je computer met een anti-malware tool (Combo Cleaner voor MacOS, SpyHunter voor Windows)

Effecten op de browser

De mensen van wie de browser zoekinstellingen geclaimd werden door Get Video Converter Search krijgen de lijn “Search GetVideoConverter te zien of tikken een URL” in de adresbalk. Je startpagina en andere browser functies worden niet aangetast, dus als deze anders zijn dan normaal wordt dit veroorzaakt door andere browser extensies.

Op het eerste zicht is, Get Video Converter Search niets meer dan een vervanging voor zoekinstellingen. Op de achtergrond echter, leest deze extensie ook je surfgeschiedenis en alle zoekopdrachten die via feed.getvideoconverter.com passeren.

Algemeen genomen is, Get Video Converter Search een browser hijacker, een zoekopdracht omleiding virus, en adware:


"Get Video Converter Search", screenshots of installation pages

 • Deze browser extensie vergrendelt je zoekinstellingen, waardoor je verplicht wordt om Yahoo.com en feed.getvideoconverter.com te gebruiken als je iets wil zoeken op het net.
 • Informatie over je browsing gewoontes wordt verzamelt via Get Video Converter Search en gebruikt voor op interesses gebaseerde online advertenties.
 • Op interesses gebaseerde advertenties worden geïnjecteerd in zoekresultaten door feed.getvideoconverter.com.
 • Pop-up advertenties worden je verstuurd via install.getvideoconverter.com als je de meldingen ervan toeliet.
 • Get Video Converter Search wordt geïnstalleerd door een adware, vaak samen met andere hijackers.

Advertenties van Get Video Converter Search

Iemand die zijn browser dus overgenomen werd door Get Video Converter Search zal dus tijdens het browsen bespioneert worden, krijgt vanaf nu veel meer advertenties te zien en zal waarschijnlijk worden blootgesteld aan wat schadelijke websites.

Install.getvideoconverter.com is de site van waarop je Get Video Converter Search kunt installeren en het doet ook dienst als een melding spammer. Het bied je aan om zijn meldingen te aanvaarden en als je dit doet, laat het pop=ups verschijnen op je browser. Deze Get Video Converter Search advertenties zijn voor dingen zoals dit:

 • Andere browser hijackers.
 • Dubieuze, niet gereguleerde dieet pillen.
 • Goksites.
 • Nep loterijen en giveaways.

Het lijdt geen twijfel dat mensen wiens browsers gespammed worden door Get Video Converter Search met zulke advertenties blootgesteld zullen worden aan potentieel gevaarlijke inhoud. Het is vrij duidelijk dat deze advertenties niet gescreend werden op kwaadaardig gedrag.

Hoe werd Get Video Converter Search geïnstalleerd?

Dus, als Get Video Converter Search dan toch zo slecht is, hoe komt het dan dat het geïnstalleerd is op tienduizenden Chrome browsers? (Echt hoor, op zijn minst zowat 70 duizend gebruikers).

Het antwoord is adware sites, misleidende advertenties, kwaadaardige online omleidingen en misleidende omschrijvingen. Mensen installeren Get Video Converter Search niet omdat ze denken dat het goed is – het is helemaal niet hun bedoeling om het te installeren! Ze worden ertoe om de tuin geleid en gemanipuleerd, of een kwaadaardige toepassing op hun computer doet het zonder zelfs maar iets te vragen.

Get Video Converter Search wordt geassocieerd aan tal van slechte websites, inclusief melding spammers zoals install.stream-all.com en install.notify-service.com – sites die advertenties naar je browser sturen en scams en malware verspreiden. Get Video Converter Search is wordt ook bezocht nadat mensen op sites zoals onlinevideoconverter.com (een site die ooit gehackt werd om een ransomware infectie te verspreiden) en y2mate.com (deze site staat gewoon vol met slechte advertenties) gingen. Advertenties, links op sociale media, en omleidingen door geïnfecteerd websites leiden naar Get Video Converter Search.

Met Get Video Converter Search, worden ook andere hijackers verspreidt. Deze als PDF Converter HD, of Radio Fanatics. Deze en Get Video Converter Search worden geïnstalleerd op een site die eruitziet als de “Flash SD App Required To Proceed” pagina. Deze pagina wordt vaak gebruikt om mensen te overtuigen dat ze een extensie moeten installeren. Dit is echt helemaal nep en deze pagina’s moet je dan ook negeren.

Maar kwaadaardige online advertenties is niet de enige manier waarop hijackers verspreidt worden. Adware virussen en bundels kunnen Get Video Converter Search ongemerkt installeren onder het mom van het installeren van een ongerelateerd programma. Deze bundels krijgen je toestemming tot het installeren van adware met de hulp van wat misleiding. Ze verbergen belangrijke informatie in de gebruiksvoorwaarden en geavanceerde instellingen die niet standaard aan de gebruikers getoond worden. Bundels worden verspreid op download sites als gratis software en ze kunnen bijna elk willekeurig programma zijn.

Hoe Get Video Converter Search verwijderen

De Get Video Converter Search extensie moet verwijderd worden om de browser te bevrijden. Dit geldt ook voor gerelateerde en gelijkaardige extensies. Het is ook een goed idee om bundels en adware van de computer te verwijderen. Dit kan gedaan worden met de hulp van anti-malware scanners (SpyHunter voor Windows, Combo Cleaner voor MacOS). Het kan ook gedaan worden door gewoon eens te kijken naar de programma’s en toepassingen die op hetzelfde moment als Get Video Converter Search de browser gijzelde geïnstalleerd werden. Het opzoeken van de reputatie van deze programma’s of het scannen ervan met een anti-malware tool zou moeten onthullen of ze gekend zijn voor slecht gedrag of niet.

TopGet Video Converter Search verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Get Video Converter Search. Klik op het icoon met de prullenbak naast Get Video Converter Search of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Get Video Converter Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Get Video Converter Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Get Video Converter Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-get-video-converter-search

Removal guides in other languages

Get Video Converter Search (en) 
Get Video Converter Search (de)  Flag of Germany
Get Video Converter Search (it) 
Get Video Converter Search (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.