Google Chrome Critical ERROR scam - Hoe te verwijderen

Het Google Chrome Critical ERROR rode scherm is een van de nieuwste technische ondersteuning scams, welke beweert dat hackers geprobeerd hebben zich toegang te verschaffen tot je persoonlijke aanmeldgegevens en bank informatie. Er wordt gezegd dat de Firewall erin geslaagd is om deze verdachte verbinding te blokkeren. Gebruikers worden echter toch nog aangemoedigd om hun bankrekeningen en andere types van persoonlijke informatie op te volgen.

Hoewel dit Google Chrome Critical ERROR rode scherm stelt dat dit een dringende aangelegenheid is, zijn wij een andere mening toegedaan. Zoals we reeds vermelden, is deze pop-up een perfect voorbeeld van een technische ondersteuning scam (Microsoft: Tech support scams rose by 24% in 2017, costing some victims thousands of dollars). Zoals je misschien wel weet, hebben we tal van gelijkaardige pogingen gedetecteerd welke proberen gebruikers te misleiden: Chrome Security Warning en Windows Firewall warning alert.

Het Google Chrome Critical ERROR rode scherm kan ontworpen zijn om je bankinformatie te stelen of je te infecteren met kwaadaardige computervirussenGoogle Chrome critical ERROR scam

De beste bescherming tegen dit soort van scams is het in staat zijn ze te herkennen. Een van de eerste details die opvallen aan de Google Chrome Critical ERROR scam is het feit dat mensen aangeraden worden techniekers te contacteren via een hulplijn. Gerespecteerde bedrijven geven zulke instructies niet, en de geadverteerde hulplijnen zullen potentiële slachtoffers enkel in staat stellen cybercriminelen te contacteren. Daarnaast kan je ook geen indicaties terugvinden aangaande de eigenaar van het Google Chrome Critical ERROR rode scherm. Dit zou je twijfels eraan enkel moeten doen toenemen.

Het lijkt erop dat de Google Chrome Critical ERROR scam zeer actief was in 2018. Veel mensen maakten melding van deze nep pop-up en stelden dat ze in de war waren en twijfelden of dit bericht legitiem was en ernstig genomen diende te worden. Beveiligingsonderzoekers van Symantec en andere bedrijven hebben de tijd genomen om gebruikers te informeren dat het Google Chrome Critical ERROR bericht niets anders is dan een frauduleuze melding, hopend dat naïeve mensen het aanbevolen nummer of +1 (800) 806-9812 zouden bellen.

Door het bellen van dit nummer, zullen mensen begroet worden door scammers die beweren geassocieerd te zijn met allerlei beveiligingsorganisaties zoals Microsoft. Trap niet in de val. De zogenaamde specialisten kunnen allerlei dingen nodig hebben, maar waar ze vooral in geïnteresseerd zijn is toegang op afstand tot je computer en je persoonlijke informatie. Het is mogelijk dat de beheerders van de Google Chrome Critical ERROR scam slachtoffers beloven om alle problemen op de gecompromitteerde computer op te lossen. Dit kunnen ze echter enkel indien de mensen deze “specialisten” toegang op afstand tot hun machine verlenen. In plaats van te helpen met het verwijderen van een virus, kunnen ze je besturingssysteem infecteren met Trojanen, ransomware en andere soorten malware (De technische ondersteuning scam en hoe deze vermijden).

Een andere reden achter de Google Chrome Critical ERROR scam is simpel: je bankrekening gegevens. Scammers kunnen erop aandringen dat mensen hun bankgegevens aan hen onthullen. Een andere mogelijkheid is, dat ze zeer hoge prijzen aanrekenen voor de services die ze verlenen. Sommige misdadigers kunnen honderden dollars vragen. Natuurlijk is het evident dat je geen geld mag geven aan onbekenden, zeker niet aan deze die geld vragen over de telefoon. Lees even een paar meldingen van mensen die blootgesteld warden aan de Google Chrome Critical ERROR scam:

“Dit rode scherm met de melding “Google chrome critical error” blijft opduiken telkens ik Chrome gebruik! Het gebeurt op elke site. Het gebeurde zelfs op Ebay.com welke, ik aanneem, een veilige website is. Het is echt vervelend en ik vraag me af waarom It’s WINDOWS DEFENDER NIETS DOET???”

“Ongeveer een uur geleden was ik op Chrome een artikel aan het lezen en mijn hand gleed uit en ik klikte op een entertainment artikel. Bijna onmiddellijk verscheen er een rode rechthoek met het Google Chrome Critical Error scherm met het telefoonnummer: 855-247-2962.”

“Ik opende Google Chrome vandaag en kreeg een rood scherm te zien met de volgende tekst:

Er is geen aanwijzing waarvan dit bericht is of waar de “Help Desk” is. Heeft er nog iemand dit gezien? Zonder meer informatie ben ik niet geneigd om het nummer te bellen. Ik heb een Norton Power Eraser scan uitgevoerd en deze werd voltooid zonder fouten, maar het lijkt wel ervoor gezorgd te hebben dat het Help Desk scherm niet meer opduikt. Ik stel elke informatie die je hebt op prijs!”

Waarom krijg ik dit Google Chrome Critical ERROR rood scherm te zien?

Uit de meldingen hierboven kun je opmaken dat sommige mensen dit rogue bericht te zien kregen na het klikken op een verdachte link. Als je willekeurige websites bezoekt, kan je frequent blootgesteld worden aan potentieel malware-geladen inhoud. Desalniettemin is dit niet de enige reden voor het tonen van de Google Chrome Critical ERROR scam op je scherm. Je computer kan geïnfecteerd zijn met malware, maar we garanderen je dat het contacteren van het geadverteerde nummer in het bericht dit probleem niet zal oplossen. Je moet een scan uitvoeren met een anti-malware tool zoals Spyhunter. Deze zullen het kwaadaardige bestand vinden dat het Google Chrome Critical ERROR rode scherm veroorzaakt.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Google Chrome Critical Error Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Google Chrome Critical Error Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-google-chrome-critical-error-scam

Removal guides in other languages

Google Chrome Critical ERROR scam (en) 
La estafa Google Chrome Critical ERROR (es) 
La truffa di Google Chrome Critical ERROR (it) 
Google Chrome Critical ERROR scam (dk) 
Google Chrome Critical ERROR bedrägeri (se) 
Golpe Chrome Critical ERROR (pt) 
„Google Chrome Critical ERROR“-Scam (de)  Flag of Germany
Google Chrome クリティカルエラー詐欺 (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.