Green Dot Moneypak Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Het Green Dot Moneypak Virus is een agressieve ransomware dat een besmette computer volledig vergrendelt. Het gebruikte dezelfde psychologische technieken als het FBI Moneypak Virus om mensen te overtuigen om een boete te betalen. Wanneer uw scherm vergrendeld wordt met een bericht van de FBI dat u enkele wetten heeft overtreden, dan moet u dit niet geloven. De vergrendeling heeft niets te maken met een echte rechtsorganisatie.  Het Internet Crime Complaint Center (IC3), het departement van de FBI dat zich bezighoudt met cybercriminaliteit, heeft gemeld dat ze vele klachten krijgen over het Green Dot Moneypak Virus en soortgelijke versies. Als uw computer besmet is met het virus, dan raadt IC3 af om het geld te betalen of persoonlijke gegevens te delen met de ontwikkelaars van het virus.

Hier zijn een aantal tekenen om te bepalen of uw computer daadwerkelijk vergrendeld is door het Green Dot Moneypak Virus of een zelfde soort type ransomeware:

 • Uw computer is plotseling vergrendeld, bijvoorbeeld nadat u op een website bent geweest tijdens het surfen, dit kan een webpagina zijn die voorheen veilig was.
 • Het bericht dat getoond wordt lijkt afkomstig van de FBI of een andere overheidsinstantie, de lokale politie, enzovoorts. Het toont de logo’s van de instanties en quote bepaalde wetten en regels die betrekking hebben tot cybercriminaliteit zoals het schenden van copyright, bezit of verspreiding van kinderporno, computergebruik voor spamcampagnes, enzovoorts.
 • Om uw computer te ontgrendelen, moet u een boete betalen. Dit bedrag varieert, maar kan oplopen tot enkele honderden dollars. De boete zou betaald moeten worden met een pre-paysysteem zoals Ukash of Moneypak. Let op dat een overheidsinstantie u nooit zou vragen om boetes met zo’n systeem te betalen en dit is dus een goede indicatie dat iemand u probeert op te lichten.

Het is uitermate belangrijk om de besmetting direct te verwijderen wanneer u het aantreft. Zelfs als u zelf in staat bent om uw computer te ontgrendelen is het belangrijk dat u een systeemscan uitvoert omdat de ransomware ongezien nog steeds actief kan zijn. Bepaalde malwaretypes zijn geprogrammeerd om uw persoonlijke gegevens zoals gebruikersnamen, wachtwoorden en creditcardnummers te stelen wanneer u ze op uw computer invoert.

Hier volgen gedetaileerde instructies om het Green Dot Moneypak Virus te verwijderen:

 1. Start uw computer opnieuw op en toets F8 tijdens het opstarten
 2. Kies Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden
 3. Start MSConfig
 4. Schakel de rundll32 items uit die in de Application Data verschijnen;
 5. Start uw computer nogmaal opnieuws op.
 6. Scan de computer met https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe om het besmette bestand op te sporen en te verwijderen. Hier volgt een video die u al deze stappen toont:

Sommige versies van het Green Dot Moneypak Virus schakelen alle veilige modi uit en dan kunt u bovenstaande stappen niet toepassen. In dat geval kunt u de volgende instructies opvolgen:

 1. Start uw computer normaal op.
 2. Start → Uitvoeren.
 3. Voer http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe in. Wanneer de malware laadt, toets alt + tab één keer, u kunt nu gewoon blind typen. Toets Enter.
 4. Druk op alt+tab en daarna enkele keren op R. Het proces van het Green Dot Moneypak Virus zou nu gestopt moeten zijn. Hier volgt een video die u bovenstaande instructies toont:

Als beide oplossingen niet werken, probeer dan deze Green Dot Moneypak Virus verwijderingsinstructies:

 1. Start uw computer op in Veilige Modus met Opdrachtprompt. Het Green Dot Moneypak Virus zal nu niet starten.
 2. Start regedit en zoek op Winlogon.
 3. Er zal een code getoond worden onder Winlogon met de naam Shell. Het moet naar Explorer.exe referenen of helemaal leeg zijn. Als er een referentie gemaakt wordt naar een uitvoerbaar programma in één van de gebruikersmappen, vervang het dan met explorer.exe.
 4. Sla de wijzigingen op en start de computer op in Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden.
 5. Start msconfig en schakel alle overbodige opstartitems uit. U kunt uw computer nu normaal opstarten.
 6. Installeer en start https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Gebruik het om uw PC te scannen en het Green Dot Moneypak Virus verwijderen. Hier volgt een video die deze methode van verwijderen illustreert:

Wij rande aan om een klacht in te dienen op de IC3 website met betrekking tot de besmetting. Als u vragen heeft met betrekking tot de verwijdering van het Green Dot Moneypak Virus of als u problemen ondervindt tijdens het proces, laat dan een reactie achter. Ons personeel zal u zo snel mogelijk een antwoord geven.

Automatische tools Green Dot Moneypak Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Green Dot Moneypak Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Green Dot Moneypak Virus
     
 

Over de auteur

 
oktober 9, 2013 11:20, oktober 9, 2013 11:20
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *