Hola Search - Hoe te verwijderen

Het Holasearch.com virus is een oude browser hijacker. Beveiligingsonderzoekers waarschuwen gebruikers voor deze infectie reeds sinds 2013, en de hijacker is nog steeds relevant in 2018. Momenteel is deze malware parasiet zeer actief in Japan, Spanje, Frankrijk, Zuid Afrika en Italië. Deze browser hijacker is eigendom van Babylon LTD. Dit bedrijf, met basis in Israël heeft wat van de meest succesvolle parasieten uitgebracht, zoals iSearch.babylon.com.

De betrouwbaarheid ervan is zeer laag, en mensen schreven commentaren zoals “Dit is de domste website! Een virus leid je naar deze site!”. Ook de kinderveiligheid is aan de lage kant. Specialisten leggen uit dat de browser hijacker zal beginnen met misleidende en onethische activiteiten, zoals je online activiteiten volgen, het tonen van rogue advertenties enz. (9 warning signs your PC is infected with malware).

holasearch-com-2-viruses

Het Holasearch.com virus zal de controle over je instellingen overnemen en bezwaarlijke advertenties tonen

Holasearch.com is ook gerelateerd aan tal van verschillende browser hijackers zoals Buenosearch.com en Dalesearch.com. Hoewel deze zoekmachines er betrouwbaar uitzien, zullen ze je geen betrouwbare resultaten voor je zoekopdrachten verschaffen. Deze kunnen misleidende advertenties bevatten die leiden naar volledig andere sites dan deze die geadverteerd worden. Laat nooit toe dat onbekende zoekmachines de positie van startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad innemen. Als je merkt dat je browser instellingen onverwachts gewijzigd werden, neem dan alsjeblieft onmiddellijk actie.

Malvertising is een zeer ernstig probleem en het Holasearch.com virus zal je enkel blootstellen aan gerelateerde sites en gesponsorde inhoud. Bijvoorbeeld, je kan technische ondersteuning scams opmerken, zoals “Windows 10 License Has Been Corrupted”. Zulke nep beveiliging meldingen zullen je aansporen om overbodige software te downloaden of aan te kopen. Daarnaast, kunnen deze cybercriminelen ook geld vragen voor de technische assistentie (How to Spot a Tech Support Scam). Je kan ook worden blootgesteld aan nep loterijen en ander misleidend materiaal.

Daarnaast zal de onveilige Holasearch.com malware parasiet ook constant je online activiteiten registreren. De verbinding met deze zoekmachine is niet veilig. Door het invoeren van informatie op deze rogue zoekmachine, zal je deze informatie blootstellen aan cybercriminelen. Dit verzamelen van gegevens zal adverteerders helpen je gepersonaliseerde inhoud te tonen (Online adverteren is de nieuwe digitale kanker). Bovendien probeerden we deze Holasearch.com zoekmachine te gebruiken.

De zoekresultaten stonden vol met onbekende services van derden die misschien niet betrouwbaar waren. Door het kopen van items op zo’n websites, onthul je misschien je bankrekening informatie aan verdachte mensen. Daarnaast is het ook gewoon goed mogelijk dat deze services van een bedenkelijke kwaliteit zijn en de goederen die je koopt defecten vertonen of misschien zelfs niet toekomen. Deze advertenties vinden plaats op sites die je getoond worden nadat je een zoekopdracht uitvoerde met de Hola zoekmachine. Bovendien staan het kleine aantal niet gerelateerde sites die men je toont, zij aan zij met gesponsorde reclame domeinen van derden. Als je dus op een link klikt, kan je nooit weten of deze echt relevant is aan je zoekopdracht of dat het een gepromote is.

Je moet ook weten dat de werkbalk cookies en andere tracking technologieën gebruikt om je surf gewoontes te registreren. Deze informatie wordt gebruikt voor marketing doeleinden. Derden creëren meestal zulke toepassingen en bundelen ze met gratis software om geld te verdienen aan hun producten. We raden je ten zeerste aan om Hola Search te verwijderen, als je deze toepassing reeds opgemerkt hebt op je computer. Je kunt of de onderstaande handleiding volgen of een automatische scanner downloaden, zoals Spyhunter. Het is aanbevolen een volledige systeemscan uit te voeren, omdat de kans groot is dat deze hijacker je cadeautjes achterliet zoals kwaadaardige bestanden en registerwaarden.

Ga naar Start -> Controle Paneel, klik op “Programma verwijderen” in het Programma gebied. Zoek naar alles wat gerelateerd is aan Hola Search of de Hola Hola werkbalk in de programmalijst en klik op de Verwijderen/Wijzigen knop erlangs.

Afhankelijk van de browser die je gebruikt, volg je onderstaande instructies:

Voor IE:

  • l Open IE en ga naar ‘Tools‘ → ”Beheer Add-ons’.
  • l Kies ‘Werkbalken en Extensies’ en verwijder alles wat gerelateerd is aan Hola Search uit de lijst.
  • l Kies ‘Zoekmachines’ → kies de zoekmachine die je voordien gebruikte en stel deze in als je standaard zoekmachine. Selecteer ook ‘Web Search’, en klik op ‘Voorstellen tot wijzigen’ om dit uit te schakelen.
  • l Ga naar ‘Tools’ → ‘Internet Opties’ en selecteer de ‘Algemeen’ tab. Klik op ‘Gebruik standaard’ of voer je eigen site in, zoals Google.com of een andere. Klik tenslotte op ‘OK’ om de wijzigingen te bewaren.

Voor Mozilla Firefox:

  • l Open Mozilla Firefox, ga naar ‘Tools’ → ‘Add-ons’.
  • l Kies ‘Extensies’ → Hola Search en klik op ‘Verwijderen’.
  • l Ga naar ‘Tools’ → ‘Opties’. Rest tenslotte de startpagina of wijzig deze in Google.com.

Voor Google Chrome:

  • l Klik op het icoontje ‘Aanpassen en beheer van Google Chrome’, selecteer ‘Opties’.
  • l Kies ‘Basis’ Opties en wijzig de Google Chrome startpagina in Google.com of een andere browser en klik dan op de ‘Beheer zoekmachines…’ knop.
  • l Kies ‘Google’ en stel deze in als je standaard zoekmachine.

Voer tenslotte een volledige systeemscan uit met een betrouwbaar antispyware programma, bijvoorbeeld, Spyhunter. Vergeet niet om deze bij te werken naar zijn recentste versie voor je de systeemscan uitvoert.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Hola Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Hola Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-hola-search

Removal guides in other languages

Hola Search (fr) 
Hola Search (en) 
Hola Search (es) 
Hola Search (pt) 
Hola Search (dk) 
Hola Search (se) 
Hola Search (jp) 
Hola Search (it) 
Hola Search (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.