I.search.metacrawler.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het i.search.metacrawler.com virus is een browserkaper die ontworpen is voor schadelijke doeleinden. Het valt computers aan die gebruik maken van Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Eenmaal binnen wijzigt het uw startpagina en standaard zoekmachine in i.search.metacrawler.com. Op het eerst gezicht lijkt de website op een gewone zoekmachine. Het promoot echter een aantal commerciële websites en staat in nauw contact met Funmoods dat beschouwd wordt als een ongewenst programma. 

Als u zelf de toepassing gerelateerd aan Funmoods zoals het i.search.metacrawler.com virus niet geïnstalleerd heeft dan is het waarschijnlijk gebundeld met een andere programma en zo op uw systeem gekomen. Als u gratis programma’s downloadt van het internet zoals videospelers, videorecorders, downloadbeheerders, enzovoorts, lees de stappen in het installatieproces dan zorgvuldig door in plaats van direct op de knop ‘Volgende’ te klikken. Als u een programmalijst ziet waar vinkjes zijn ingeschakeld, bekijk ze dan en schakel de vinkjes uit van de programma’s die u niet kent of vertrouwd. 

Als het i.search.metacrawler.com virus al aan uw browser is toegevoegd, wees dan gewaarschuwd dat dit tot serieuze problemen kan leiden. Vanwege de vele omleidingen die door deze browserkaper veroorzaakt worden kunt u op websites belanden die schadelijke programma’s bevatten en zo uw computer besmetten. Om uw PC te beschermen moet u het i.search.metacrawler.com virus direct van uw systeem verwijderen zodra u het aantreft. 

Ga naar het Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en het uit de programmalijst verwijderen. Het wordt aangeraden ALLE programma’s te verwijderen die geïnstalleerd zijn op dezelfde datum dat de problemen zijn begonnen. Sommige versies van dit virus installeren software dat voorkomt dat browserinstellingen worden gewijzigd. Om de programma’s op te sporen moet u een scan uitvoeren met Spyhunter f een ander betrouwbaar anti-spywareprogramma. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen. 

Hoe u het i.search.metacrawler.com virus uit Internet Explorer kunt verwijderen: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voot IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder vervolgens i.search.metacrawler.com uit de lijst. 

Hoe u het i.search.metacrawler.com virus uit Firefox kunt verwijderen: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

6. Wanneer de instellingen weer hersteld worden en scans met een anti-malwareprogramma schoon terugkomen, doe dan het volgende: Sluit Close Firefox, open de Bestandsverkenner en type %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw op. Vervolgens moet u bovenstaande stappen herhalen. 

Hoe u het i.search.metacrawler.com virus uit Google Chrome kunt verwijderen: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder overbodige zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools i.search.metacrawler.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected I.search.metacrawler.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Verwijdering handleiding i.search.metacrawler.com virus

 
Processen:
 

i.search.metacrawler.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
december 11, 2013 15:56, december 11, 2013 15:57
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *