Idle Buddy Miner - Hoe te verwijderen

Cryptomunten zijn geweldig maar het delven ervan is hard werk en normliter niet geschikt voor thuiscomputers. Idle Buddy belooft om cryptomunten voor je te delven op je apparaat terwijl het niet in gebruik is, dit resulteert echter in het ongelooflijk traag werken van de computer terwijl het leeuwendeel van zijn CPU gebruikt wordt voor Idle Buddy. Als je probeert om het te verwijderen, zul je echter merken dat je niet zo makkelijk van Idle Buddy afkomt. Zelfs nadat het verwijderd werd toont het nog steeds pop-ups op je bureaublad en kan het zelfs zichzelf opnieuw installeren. Dit gedrag alsook de distributiemethode laten toe om Idle Buddy makkelijk te classificeren als malware.

Cryptomunten zijn een legitieme technologie. Helaas wordt het, dankzij miners die de browsers en computers van mensen gijzelen om geld te verdienen voor criminelen, geassocieerd met malware. Idle Buddy is niet de enige miner op de markt: we hebben NRSMiner, welke EternalBlue (de kwetsbaarheid die WannaCry gebruikte) gebruikte om zich te verspreiden; MassMiner, gericht op servers in plaats van thuiscomputers; Securedisk.exe, een Trojaan.

Waarom Idle Buddy gebruiken schadelijk is

IdleBuddy laat je veilig toe om de tijd dat je computer niet gebruikt wordt te spenderen aan het berekenen van ingewikkelde vergelijkingen en het oplossen van problemen. Dit is enkel actief als de computer niet gebruikt wordt en zal de prestaties op geen enkele manier beïnvloeden als de computer gebruikt wordt. Kom vlug terug voor beloningen!

Idle Buddy belooft om enkel actief te zijn als de computer niet actief is (wat niet echt geweldig is om dat je computer deze periode nodig heeft om zijn eigen onderhoud uit te voeren). Mensen merken echter dat het hun apparaat de hele tijd ernstig vertraagd, zelfs wanneer het niet verondersteld wordt dit te doen. Als je merkt dat je computer te traag wekt, open je het Taakbeheer (druk op Ctrl+Shift+Esc) en controleer de belasting van je CPU. Als het Ibservice, Ibclient, of iets gelijkaardigs is, dan is het Idle Buddy, cryptomunten delvend, je elektriciteit verspillend en je bronnen stelend.


"idle buddy miner", 100% CPU usage

Naast het ondragelijk traag laten werken van je computer brengt Idle Buddy ook je hardware in gevaar. Ja, computer hardware is robuust en sommige componenten slijten helemaal niet, zoals de kerncomponenten van CPU’s en GPU’s. De hitte die echter constant gegenereerd wordt is echt gevaarlijk en kan deze componenten stuk maken of ervoor zorgen dat je computer onverwachts afsluit (dit doet hij om oververhitting te voorkomen). Dit kan ervoor zogen dat je, je niet opgeslagen werk verliest, het kan belangrijke processen onderbreken en vertragingen veroorzaken.

Hoe werd je geïnfecteerd met Idle Buddy

Idle Buddy komt vaak samen met andere gratis programma’s als een add-on. Dit resulteert in het geïnstalleerd worden op de achtergrond zonder dat je hiervan op de hoogte bent. Dit proces noemt men bundelen. Als je ooit een register reiniger of zoiets gedonload hebt (trouwens je zou echt register reinigers moeten vermijden), en daarna een vreemd, nieuw programma opmerkte op je bureaublad (zoals een browser, of een driver manager), dan werd je het slachtoffer van bundelen. Deze promotie strategie veroorzaakt de ongewenste installatie van software op je computer: om je te overtuigen het te kopen, om je te bespioneren, of, in het geval van Idle Buddy, om je computer te gebruiken voor het delven van cryptomunten.

Over het algemeen worden cryptominers op gelijkaardige manieren verspreid als ransomware, inclusief geïnfecteerde e-mailbijlagen en links, bestanden beschikbaar op bestand delen netwerken en gehackte toegang op afstand tot de computer. Idle Buddy gebruikt bundelen wat ook door sommige ransomware gebruikt werd om zich te verspreiden. De meeste van deze distributiemethodes, niet specifiek bundelen, duiden erop dat je waarschijnlijk meer dan één kwaadaardig programma hebt. Andere virussen brengen graag spyware en Trojanen met zich mee. Tenzij je er zeker van bent dat ze veilig zijn, is het beter om alle toepassingen die op hetzelfde moment als Idle Buddy geïnstalleerd werden te verwijderen dan te wachten op het ondervinden van meer malware symptomen.

Hoe Idle Buddy verwijderen

Idle Buddy kan verwijderd worden via het controlepaneel. Soms wordt het echter verborgen onder een andere naam. Je zult je recentelijk geïnstalleerde programma’s moeten nakijken en deze waarvan je vermoed dat het Idle Buddy is verwijderen. Zelfs nadat je dit lukte zal je misschien nog wijzigingen moeten herstellen die eventueel aangebracht werden door Idle Buddy aan je instellingen. Windows heeft tools om corrupte systeembestanden te controleren en ook sommige antivirusprogramma’s hebben deze.

Als je Idle Buddy niet handmatig kunt verwijderen probeer dan een antivirusprogramma zoals Spyhunter, of een andere. Het probleem met Idle Buddy is dat sommige reïncarnaties ervan niet gedetecteerd kunnen worden door zelfs de meest ijverige antivirus tools, dus als het ene niet werkt moet je een andere proberen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Idle Buddy Miner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Idle Buddy Miner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Idle Buddy Miner te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Idle Buddy Miner installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Idle Buddy Miner .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Idle Buddy Miner van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-idle-buddy-miner

Removal guides in other languages

Idle Buddy Miner (en) 
Idle Buddy Miner (de)  Flag of Germany
Minero Idle Buddy (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.