Securedisk.exe CPU Miner Trojan - Hoe te verwijderen

Securedisk.exe CPU Miner Trojan is een infectie met een zeer specifiek doel: besturingssystemen infiltreren en allerlei soorten van cryptomunteenheden minen. Het doet zich voor als een legitieme versie van de LaCie Private-Public versleuteling software. Het is echter een Trojaan, verstopt achter een legitieme naam. Deze miner is gebonden aan het genereren van een geplande taak genaamd LaCieS, welke een WebService.exe programma opstart (kan gevonden worden op C: schijf). Om Bitcoins, Monero of andere munteenheden te genereren, zal het verbinding maken met mine3.12finance.com.

Om het in zijn context te plaatsen, voorzien we wat voorbeelden van eerder besproken miners: Cloud Packager en Quick Searchers. Gedurende de laatste maande, hebben we een duidelijke toename waargenomen in het aantal crypto-miners. Terwijl het minen van digitale munteenheden ook een zuivere en winstgevende activiteit kan zijn voor iemand, wordt het een echte oplichterij voor hackers. Bijvoorbeeld, we hebben het gehad over Coinhive service en het voorval waarbij hun DNS gehacked werd. Beveiligingsonderzoekers benadrukken het feit dat mensen zouden moeten beginnen met het blokkeren van crypto-miners met de hulp van AdBlockers en bepaalde anti-virus programma’s (How to stop sites from borrowing your CPU to mine cryptocurrency).


Securedisk.exe CPU Miner Trojan

Hoe herkennen dat je systeem geinfecteerd werd met de Securedisk.exe Trojan?

Je zou de Securedisk.exe miner moeten terugvinden in het “Taakbeheer” als een van de actieve processen. Let op het percentage aan gebruikte CPU-hulpbronnen: een miner kan tot meer dan 90% ervan gebruiken. De meeste geïnfecteerde gebruikers melden dat het process 99% van de CPU-kracht gebruikte. De gevolgen van crypto-mining omvatten een trage computer, zeer traag opstarten van programma’s en zelfs fatale effecten op de CPU (https://blog.checkpoint.com/2017/10/23/crypto-miners-the-silent-cpu-killer-of-2017/).

Hoewel crypto-miners zoals Securedisk.exe Trojan hun uiterste best doen om ongedetecteerd te blijven, zijn er bepaalde waarschuwingssignalen (Cryptocurrency web mining: In union there is profit). Mensen moeten een evaluatie maken of hun computer niet plotseling begint met minder efficiënt te werken. Het eerste wat je moet doen is een scan uitvoeren met een betrouwbare anti-malware toepassing. Daarna kan je ook proberen om de miner te zoeken in het Taakbeheer. Zoek, na het openen van dit venster, tussen de actieve processen. Als je iets vindt dat niet normaal is, controleer dan of het niet als kwaadaardig beschouwd wordt.

Helaas, weten niet veel mensen dat ze beschermd kunnen worden tegen crypto-miners. Het is mogelijk om sommige sites te blokkeren die betrokken zijn bij deze activiteiten. Daarnaast, warden ook sommige antivirus toepassingen aangepast om gebruikers te beschermen tegen de CPU-verbruikende parasieten. Bovendien, heeft ook Google gezegd plannen te hebben om crypto-mining op Chrome te voorkomen. Mensen zouden gewaarschuwd worden dat crypto-miners zoals Securedisk.exe op hun computers worden geplaatst. Momenteel kunnen websites automatisch mining-Trojanen injecteren op apparaten (zelfs zonder toestemming van de gebruikers).

Wat is de beste manier om je te beschermen tegen infecties zoals de Securedisk.exe crypto-miner?

We hebben reeds sommige technieken vermeld die gebruikt worden om de miners van digitale munteenheden te verspreiden. Daarnaast is het ook mogelijk om een Securedisk.exe miner te downloaden samen met een desktop toepassing of een browser extensie. SafeBrowse was de eerste extensie die een miner leverde, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Daarom zou je geen programma’s mogen downloaden van onbekende ontwerpers. Voor je deze installeert, lees je best eerst hun beoordelingen na. Sommige mensen kunnen snel verdachte eigenschappen opmerken en aarzelen niet om hun ervaringen online te delen.

Als je graag je besturingssysteem wilt beschermen met een legitiem anti-malware tool, raden we je aan om Spyhunter te downloaden. Het zal je van de nodige bescherming voorzien, wat ten zeerste aanbevolen is vanwege de verbeteringen in de strategieën van de hackers. Er worden meer en meer nieuwe technieken gedetecteerd. Je besturingssysteem kan dan ook alle hulp gebruiken dit het kan krijgen. Zorg ervoor dat de Securedisk.exe Trojan correct wordt verwijderd.

Natuurlijk moet je er ook aan denken om verdachte sites en online advertenties te mijden. Malware-geladen inhoud begin een zeer groot probleem te worden en we hopen dat je cyberveiligheid er niet door in gevaar gebracht wordt. Daarnaast zou je ook enkel toepassingen mogen installeren waarvan je zeker bent dat ze niet betrokken zijn bij kwaadaardige activiteiten.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Securedisk Exe Cpu Miner Trojan en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Securedisk Exe Cpu Miner Trojan en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-securedisk-exe-cpu-miner-trojan

Removal guides in other languages

Securedisk.exe CPU Miner Trojan (en) 
El Minero Troyano de CPU Securedisk.exe (es) 
Securedisk.exe CPU-Schürftrojaner (de)  Flag of Germany
Securedisk.exe CPU Miner Trojan (jp) 
Securedisk.exe CPU Miner Trojan (dk) 
Cavalo de Troia minerador de CPU Securedisk.exe (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.