JSMiner virus - Hoe te verwijderen

JSMiner is een familie van Trojanen die onder verschillende namen kunnen verschijnen, zoals JS:Miner-A, JS:Miner-C, JS:Miner-E en ga zo maar door. De letters JS staan voor JavaScript, omdat deze malware deze programmeertaal gebruikt om computers te infecteren. Er is meer dan één versie van deze infectie en het kan om verschillende manieren verdeeld worden, de meeste anti-malware tools zijn echter in staat om het te detecteren en succesvol te verwijderen.

Net zoals de CoinHive Miner Trojan, probeert de familie van JSMiner virussen computers te infecteren en deze te gebruiken als slaven om Bitcoin en Monero te delven. Wat betekent dit nu? Dit betekent dat de hulpbronnen van je computer (cpu, gpu of beide) extreem hard gebruikt zullen worden om cryptomunten te genereren die daarna getransfereerd zullen worden naar de accounts van de cybercriminelen die erin slaagde je computer te infecteren. Je computer zal veel trager werken, veel meer elektriciteit verbruiken en hij kan zelfs te heet worden.


JSMiner virus remove

In feite, kan het een rechtstreekse bedreiging vormen voor de veiligheid van je private informatie of de bestanden opgeslagen op je computer, het zal echter zeker gebruik maken van je systeem en dat is de voornaamste reden waarom JSMiners echt iets zijn dat je niet op je computer wilt. Helaas worden er steeds meer en meer gebruikers geïnfecteerd met deze miner Trojanen aangezien de populariteit van cryptomunten gestaag blijft groeien.

Hoe slaagde de JSMiner erin je computer binnen te dringen?

De cybercriminelen achter de JSMiner Trojanen misleiden meestal mensen tot het downloaden van bestanden op hun computer. Hoewel malware meestal verdeeld wordt in een bundel met andere programma’s, is dit hier niet het geval – als de JSMiner op je computer staat, is dit omdat je deze bestanden op de één of andere manier zelf hebt gedownload. Het kan een kwaadaardige site geweest zijn die je voorstelde om een programma of bestand te downloaden of het kan je toegestuurd zijn als bijlage aan een e-mail.


Mac infected JSMiner

Hoewel Windows gebruikers meestal meer gevaar lopen omdat het volume aan virussen dat hen als doelwit heft aanzienlijk groter is, lijkt het erop dat het voor de JSMiner geen rol spelt welk besturingssysteem je gebruikt – ook Mac-gebruikers kunnen geïnfecteerd worden. Hier is een afbeelding van een geïnfecteerde Mac-gebruiker die hulp zoekt:

Hoe je computer beschermen tegen deze infectie?

De ultieme bescherming in dit geval is, het vermijden van het downloaden van kwaadaardige bestanden. Hier wat basisregels van de dingen die je moet vermijden om niet opgescheept te worden met Trojanen zoals dit:

  • Open geen mails in je spam map (tenzij je echt zeker weet wie het gestuurd heeft);
  • Scan bestanden die je download van het internet of die je toegestuurd werden voor je ze opent;
  • Vermijd het downloaden van bestanden vanop of zelfs het bezoeken van sites die er niet pluis uitzien;
  • Bescherm steeds je computer met een anti-malware toepassing die over real-time bescherming beschikt.

Als je dagelijks deze regels volgt, is de kans dat JSMiner in staat zal zijn je computer te infiltreren zo goed als onbestaande. Nu, als dit niet echt relevant voor je is, omdat je reeds te maken hebt met deze Trojaan, lees dan alsjeblieft de paragraaf over de mogelijke oplossingen voor dit probleem.

Hoe het JS:Miner virus verwijderen?

In het begin van dit artikel hebben we vermeld dat JS:Miner verschillende namen kan hebben – JS:Miner-A, JS:Miner-B, JS:Miner-C, JS:Miner-D, JS:Miner-E, JS:Miner-F, JS:Miner-G, JS:Miner-H, JS:Miner-I en ga zo maar door, hoewel momenteel de JS:MINER-C versie veruit het populairste lijkt te zijn.

Hoewel het momenteel nog niet werd bewezen, kan het zijn dat deze infectie ook in staat is om wat informatie over je te verzamelen of zelfs je toetsaanslagen te registreren. Als dit waar is, is het zelfs nog gevaarlijker en zou je het onmiddellijk moeten verwijderen.

Het detecteren van zo’n miner is waarschijnlijk het moeilijkste stuk van de verwijdering ervan, aangezien het je geen bericht zal tonen om je te melden dat je computer geïnfecteerd werd. Je kan echter vermoeden dat je systeem geïnfecteerd werd als je te maken hebt met een of meerdere van deze symptomen: je computer bevriest meer dan voordien, de koeling werkt veel luider, de algehele werking van je computer is beduidend minder. Als dit het geval is, scan dan gewoon je computer met een anti-malware toepassing. Je kan Spyhunter, of Malwarebytes Anti-Malware voor Mac gebruiken als je een Mac hebt. Neem je tijd en bekijk onze cyber beveiliging software beoordeling sectie om te beslissen welke tool het best bij je past.

Je kan ook proberen om deze Miner handmatig te verwijderen – open de geïnstalleerde programma’s beheer sectie in het Controle paneel en probeer een programma met de naam JS:Miner of dergelijke te vinden. Het zou moeten volstaan het hier te verwijderen en gebruik ook bestand zoeken om alle bestanden geassocieerd aan deze infecte te vinden en te verwijderen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Jsminer Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Jsminer Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-jsminer-virus

Removal guides in other languages

JSMiner virus (en) 
El virus JSMiner (es) 
Le virus JSMiner (fr) 
JSMiner-Virus (de)  Flag of Germany
JSMiner (pt) 
JSMiner ウイルス (jp) 
JSMiner virus (dk) 
JSMiner virus (it) 
JSMiner virus (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.