MacClean360 POT - Hoe te verwijderen

MacClean360 is een Mac reiniging app die gemarkeerd staat als een potentieel ongewenste toepassing door sommige antivirus scanners. Hoewel MacClean360 op zichzelf niet gevaarlijk is, is het ook niet echt nuttig: zijn functies zijn overbodig naast deze die door Apple gratis voorzien worden. Bovendien wordt, MacClean360 geassocieerd met sommige browser hijackers en adware infecties. Het is aangeraden om het gebruikt van MacClean360 te vermijden en een Mac reiniger met een betere reputatie te gebruiken of helemaal geen reiniger.

Details over MacClean360:

Classificatie

POT (potentieel ongewenste toepassing).

Waarom is MacClean360 potentieel ongewenst

Overbodige betalende functies,

Teveel beloftes over de resultaten van deze kenmerken.

Alternatieven

gratis tools beschikbaar op macOS,

handmatige beoordeling.

Verwijdering van MacClean360

Verwijder de MacClean360 app handmatig,

gebruik een anti-malware app (Combo Cleaner, Malwarebytes, andere) om te controleren op verdachte apps browser extensies.

Problemen met MacClean360

Potentieel ongewenste toepassing

Ik heb MacClean360 reeds vermeld in een eerdere post over kwaadaardige browser-hijacking apps die browser omleidingen en pop-up advertenties veroorzaken. De proefversie van MacClean360 bleek samen met sommige van deze browser hijackers verspreidt te worden. Het kwam echter niet van de officiële website van MacClean360, dus lijkt het erop dat sommige versies van MacClean360 misbruikt werden door cybercriminelen.


MacClean360 is detected by 7 anti-malware apps on VirusTotal as a PUP.

Doyourdata.com is de officiële site waarop MacClean360 en een paar andere apps gehuisvest zijn. De meeste downloads zijn veilig hier maar sommige doen steeds een rode vlag rijzen. Bijvoorbeeld, MacClean360 is een potentieel ongewenste Mac cleaner. Het wort gedetecteerd als AweCleaner door sommige antivirus scanners (VirusTotal link) and a PUP (potentially unwanted program). De redenen waarom programma’s het etiket van POT krijgen omvatten:

  • Misleidende installatietechnieken,
  • Oneerlijke voorstelling van eigenschappen (belooft je Mac te versnellen door ruimte vrij te maken),
  • Manipulatief en oneerlijk gedrag (bijvoorbeeld, onschadelijke items etiketteren als gevaarlijk).

MacClean360 heeft wat van die problemen, zoals het teveel beloven van zijn eigenschappen, maar het is bijlange niet zo gevaarlijk als sommige andere Mac optimaliseerders, zoals Smart Mac Booster of Advanced Mac Cleaner. Toch blijft MacClean360 compleet overbodig en is het, meestal, gewoon tijdsverspilling.

Alternatieven voor MacClean360

Mac cleaners zijn over het algemeen onnodig. Ze bieden functies die al gratis beschikbaar zijn en ze verwachten dat je ervoor betaald. Op Doyourdata.com, wordt MacClean360 voorgesteld als een cleaner en manager die je zal helpen je Mac te optimaliseren en hem sneller te laten werken. Maar doet het dat echt?

Aangaande de snelheid, wel, MacClean360 begint te werken telkens je de Mac aanzet. Zijn scans kosten je hulpbronnen en vertragen je Mac. Als MacClean360 bestanden markeert als geschikt voor verwijdering, bedraagt de ruimte die vrijgemaakt wordt meestal maar een paar dozijn Megabytes, wat niet genoeg is om een verschil te maken. En als MacClean360 cookies en caches verwijdert, verwijdert het gegevens die gebruikt worden door je andere apps om sneller te werken. Hetzelfde geldt voor het geheugenmanagement: MacClean360 kan je helpen om processen af te sluiten en wat geheugen vrij te maken, maar macOS weet al hoe het dit moet beheren. Dit betekent dat het roekeloos gebruiken van MacClean360 om onnodige bestanden te verwijderen er makkelijk kan toe leiden dat je Mac trager werkt.

Bovendien zijn, de functies die MacClean360 aanbiedt – de uninstaller, startup manager, geheugen manager prima, maar zijn deze reeds gratis beschikbaar voor macOS gebruikers. Dus is het niet echt geweldig dat MacClean360, een betalend programma, hen ook aanbiedt. Inderdaad, MacClean360 is uiterst minimaal en de meeste van zijn functies zijn overbodig omwille van de gratis Apple tools die beschreven worden op Support.apple.com:

Over het algemeen, hebben Macs geen enkele baat bij het gebruik van cleaners en zeker niet van de regelmatige scans. Het is in het algemeen meer productief om gewoon af en toe je Mac handmatig na te kijken en ongewenste bestanden en apps te verwijderen. Macs kunnen baat hebben bij het gebruikt van beveiligingsprogramma’s, allerlei anti-malware apps, aangezien deze apps vaak wat nieuwe utility functies met zich meebrengen. Maar pure Mac cleaners zijn vrij nutteloos aangezien Apple reeds goed werk levert.

Hoe MacClean360 verwijderen

Het wordt aangeraden om Mac cleaners zoals MacClean360 te vermijden. Het is niet zonder reden dat antivirusprogramma’s MacClean360 markeren als een POT.

Je kan MacClean360 verwijderen door het te zoeken met Finder en het naar de Prullenmand te slepen.

Hierna is het best dat je de Mac even scant met een anti-malware app (zoals Combo Cleaner, Malwarebytes, etc.) en kijkt of het nog meer verdachte items detecteert. Dit omdat MacClean360 geassocieerd blijkt te zijn met allerlei browser hijackers, dus is het belangrijk om te zien of het er geen met zich meebracht.

MacClean360 bied je een 30 dagen niet goed geld terug garantie, dus als dit nog van toepassing is op jou en je besloot om MacClean360 te verwijderen, kan je hier gebruik van maken. MacClean360 kost ongeveer $30 voor een levenslange licentie.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Macclean360 Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Macclean360 Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-macclean360-pup

Removal guides in other languages

MacClean360 PUP (en) 
MacClean360 PUP (de)  Flag of Germany
MacClean360 PUP (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.