Smart Mac Booster PUP - Hoe te verwijderen

Smart Mac Booster is een potentieel ongewenste toepassing waarmee Mac-gebruikers te maken krijgen als ze in de val van een misleidende scam trappen die beweert dat ze geïnfecteerd werden met een Bankworm. Er zijn waarschijnlijk ook nog andere manieren waarop deze POT erin slaagt je systeem te infecteren en het maakt niet uit welke erin slaagde je Mac te compromitteren, het belangrijkste punt is dat de software niet zal brengen wat het beloofde omdat Smart Mac Booster gewoon een rogue tool is die systeemfouten overroept en je probeert te overtuigen de premium versie te kopen om deze te herstellen.

Smart Mac Booster PUP is een creatie van het beruchte bedrijf PCVARK. Deze onderneming is gekend voor zijn ongewenste software, zoals My Mac Speedup, Mac Tweaker en Mac Cleanup Pro, en vele anderen. In vergelijking met deze dreigingen, vertoont Smart Mac Booster geen uniek gedrag, functies of visuele verschillen, met uitzondering van de naam, daarom kunnen we zelfs zonder diepgaande analyse aannemen dat we niets nuttigs van deze software hoeven te verwachten en een onmiddellijke verwijdering noodzakelijk is. Als dit de eerste keer is dat je geïnfecteerd werd met een rogue toepassing zoals de Smart Mac Booster POT, raden we je ten zeerste aan alles te lezen over de eigenschappen ervan waardoor het logisch wordt dat je het moet verwijderen, anderzijds als je de situatie reeds kent kun je gewoon direct overgaan naar het verwijderen ervan.

Wat doet de Smart Mac Booster POT

Smart Mac Booster kan gecategoriseerd worden als een potentieel ongewenste toepassing en als een rogue toepassing omdat het oneerlijke methodes gebruikt om computers binnen te glippen en zeer hardnekkig is, maar het kan ook nep advertenties tonen die zijn functies en voordelen ten goede komen. De hoofdwebsite van Smart Mac Booster PUP beweert dat deze tool je zal helpen je Mac sneller te maken en te beveiligen tegen malware (wat een paradox), maar in werkelijkheid toont het nep fouten die slachtoffers hard doen schrikken en stelt hen dan handig een oplossing voor die geld kost. Terwijl de aanpak van een gratis scan maar betaalde verwijdering ook door legitieme programma’s gebruikt wordt, slaagt Smart Mac Booster erin zelfs problemen te vinden op nieuw geïnstalleerde systemen, bijvoorbeeld, het markeert bestanden in je Prullenmand als een hoog risico.

Het is ook belangrijk dat je begrijpt dat Smart Mac Booster PUP geen virus is en niets kwaadaardigs kan uithalen met je Mac, buiten je enorm irriteren. Zodra het klaar is met het automatisch scannen van je computer zal het je aansporen de fouten te herstellen door de volledige versie van dit product te kopen. Daarna leidt het je om naar een betalingssite die beweert dat elke 2 jaar van Smart Mac Booster je ongeveer $130 (of €118) zal kosten. Let op de betaling zal gebeuren via Derden die je misschien geen terugbetaling kunnen verzekeren indien je van gedachten verandert en de betaling zal tevens ingesteld worden op automatisch vernieuwen, dus zelfs als je stopt met het gebruiken van dit programma zal dit het abonnement niet stopzetten, de misdadigers zullen regelmatig je rekening plunderen. En als je besluit om de aankoop uit te stellen, zal de Smart Mac Booster POT ervoor zorgen dat je om de paar minuten herinnert wordt aan de nep fouten.

Om een lang verhaal kort te maken, Smart Mac Booster is geen gevaarlijke malware, maar een misleidende toepassing die scareware technieken gebruikt om geld te verdienen aan goedgelovige gebruikers die de leugens geloven. Er zijn tal van deftige tools die je kunnen helpen om je Mac efficiënt te beheren, de Smart Mac Booster POT is dit echter niet. Omdat het zo hardnekkig is zal je hulp nodig hebben tijdens het verwijderen, het staat je vrij om onze richtlijnen hieronder te volgen om van deze ongewenste app verlost te worden. (Waarom geheugen optimaliseerders nutteloos zijn)

Hoe infecteert de Smart Mac Booster POT systemen

Momenteel wordt de Smart Mac Booster POT op een zeer misleidende manier verspreid – ‘Bankworm virus’ scam. Deze schrikwekkende pop-up (momenteel is het delende domein ‘play3736.simplelife35.agency’) verschijnt op je browsers en beweert ‘Virus Gevonden. Een website die je vandaag bezocht heeft je Mac geïnfecteerd met een virus. Druk op OK om het herstelproces te starten.’ en blokkeert zelfs je zoekmachine tot je uiteindelijk besluit de aangeboden scan uit te voeren. In werkelijkheid bestaat er geen malware zoals Bankworm en is de uitgevoerde antivirus scan gewoon een grafische truc die echte beveiligingsprogramma’s imiteert. Als je eens goed nadenkt, hoe zou een browser een deftige systeemscan kunnen uitvoeren als hij geen machtiging heeft om andere mappen te openen. Dit is gewoon een scareware scam die inspeelt op de emoties van de gebruikers om hen het ongewenste Smart Mac Booster programma te kunnen aanbieden.

Zoals je kunt verwachten zal direct nadat de browser scanner het nep virus ontdekte onmiddellijk aangeboden worden om Advanced Mac Cleaner te downloaden om het virus te verwijderen. Dit programma is een identieke voorganger van Smart Mac Booster, wat betekent dat dezelfde scam voordien reeds verspreid werd maar nu bijgewerkt werd naar een nieuwere versie die minder gedetecteerd wordt door antivirussen. Zelfs de Smart Mac Booster POT installer zit verborgen onder de naam van Maccleaner.pkg, welke enkel voor de installatie opduikt als de nieuwere variant. Natuurlijk bestaan er ook andere scams zoals Your Mac Might Be Infected!, Your Mac Is Infected With 3 Viruses!, die misschien de Smart Mac Booster POT verspreiden, daarom stellen we je ook voor om je phishing herkenningsvaardigheden en online beveiliging wat op te poetsen.

Hoe Smart Mac Booster van je Mac verwijderen

Er zijn slechts twee manieren waarop je volledig verlost kunt worden van Smart Mac Booster op je computer – of je gebruikt een speciaal anti-spyware tool of je doet het zelf handmatig, en verwijdert niet alleen het ongewenste programma maar ook al zijn restanten. Hoewel de Smart Mac Booster app ontwerpers je een ander programma aanbieden dat veronderstelt word je te helpen efficiënt de malware te deïnstalleren, is dit onveilig en kan het zelfs meer problemen veroorzaken. Gebruikers die niet zeker zijn van hun technische vaardigheden of het risico niet willen nemen, kunnen onmiddellijk beginnen met het scannen van hun gecompromitteerd systeem met malware verwijderingsprogramma’s, zoals Combo Cleaner , maar zij die het willen proberen kunnen onze handleiding hieronder volgen om de Smart Mac Booster POT handmatig te verwijderen. Het staat je vrij om een beveiliging software te kiezen die je wil, zorg er gewoon voor dat het ook effectief malware detecteert.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Smart Mac Booster Pup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Smart Mac Booster Pup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Als het gaat over het handmatig verwijderen van Smart Mac Booster, moet je ervoor zorgen dat alle onderdelen van het virus verwijderd zijn opdat het zichzelf niet vernieuwd of opnieuw installeert. Om dit te doen moet je extra maatregelen treffen en niet gewoon maar de toepassing beëindigen, wat natuurlijk noodzakelijk is maar onvoldoende. Hier de extra stappen:

  1. Verwijder Smart Mac Booster uit de Login Items. Ga naar Systeem Voorkeuren > Gebruikers & Groepen > Huidige Gebruiker > Login Items. Bekijk ‘Smart Mac Booster’ en klik op de ‘-‘ knop onderaan het venster. Dit zal voorkomen dat het kwaadaardige programma automatisch opstart telkens je het systeem aanzet, waardoor de computer sneller wordt.
  2. Verwijder het Mac Heal Pro programma uit Toepassingen. Ga naar Finder > Toepassingen > Selecteer Smart Mac Booster en sleep het naar de Prullenmand > Ledig Prullenmand. Dit zal de hoofdbestanden van de POT verwijderen.
  3. Verwijder de overblijvende Smart Mac Booster voorkeuren uit de Bibliotheek. Ga naar Finder > Ga > Ga Naar Map > Typ ‘~/Library’. Doorzoek dan de verschillende mappen op overblijvende bestanden die gerelateerd kunnen worden aan Smart Mac Booster en verwijder ze. De volgende kunnen gevonden worden:
  • Library/Smart Mac Booster en Smbstr
  • Library/Application Support/Smart Mac Booster OOK ‘Smbstrmap
  • Library/Caches > bestanden gerelateerd aan Smart Mac Booster en Smbstr
  • Library/Cookies > com.smbstrhlpr.smbstrhlpr.plist
  • Library/Preferences > bestanden gerelateerd aan Smart Mac Booster en Smbstr
  • Library/LaunchAgents > bestanden gerelateerd aan Smart Mac Booster en Smbstr

Let op, als je deze mappen doorzoekt op de bestanden mag je niet vergeten dat de namen van potentieel schadelijke bestanden uit andere prefixen/suffixen kunnen bestaan, dus moet je echt goed opletten als je zoekt naar Smart Mac Booster gerelateerde data (bv. com.smbstrhlpr.smbstrhlpr.plist). Na het verwijderen van de Smart Mac Booster POT uit al deze mappen, zou het voorgoed verdwenen moeten zijn en indien niet, voer dan een scan uit met een Combo Cleaner. Vergeet tenslotte ook niet om de automatische aanrekening voor het abonnement van de Smart Mac Booster services te annuleren bij je bank of je zult de misdadigers blijven betalen.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-smart-mac-booster-pup

Removal guides in other languages

Smart Mac Booster PUP (it) 
Smart Mac Booster PUP (dk) 
Smart Mac Booster (pt) 
Smart Mac Booster PUP (en) 
Smart Mac Booster (es) 
Smart Mac Booster PUP (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.