Mac Cleanup Pro virus - Hoe te verwijderen

Mac Cleanup Pro virus

Mac Cleanup Pro is één van de vele rogue toepassingen voor Mac computers ontworpen door het beruchte bedrijf PCVARK. Er bestaat geen twijfel over dat dit product kwaadaardig is omdat alle karakteristieken ervan erop gericht zijn om zo veel mogelijk gebruikers te infecteren en hen de volledige versie van de potentieel ongewenste toepassing te laten kopen, welke niet goedkoop is. Als je wat verder kijkt op de pagina van het bedrijf, zul je versteld staan van hoeveel junkware producten ze wel niet hebben. US System Care, Mac Tonic, en Identity Protector zijn slechts een paar van vele.

Het lijkt erop dat Mac Cleanup Pro een nieuwere versie van het Advanced Mac Cleaner tool is, maar nog niet op de officiële PCVARK-website staat. Verrassend genoeg is het reeds wijdverspreid zelfs zonder de zichtbare plek op de iTunes app store of waar dan ook op het internet. Momenteel wordt Mac Cleanup Pro geïnstalleerd via antivirus detectie spam genaamd ‘Your Mac Is Infected With 3 Viruses!‘, welke op eender welk moment op je browser kan opduiken. Misschien heeft het Mac Cleanup Pro virus je misleid tot het downloaden van zijn software en heb je nu schrik om het te verwijderen of misschien werd het automatisch geïnstalleerd na een niet succesvolle surf sessie bij het klikken op een advertentie. Wat ook de reden is, Mac Cleanup Pro zal overall hetzelfde werken – het zal hardnekkig zijn, omleidingen veroorzaken, pop-ups en advertenties tonen, nep virussen detecteren en uiteindelijk geld van je afhandig maken.

Als je meer wil weten over waarom het niet de moeite loont om Mac Cleanup Pro te behouden en hoe je het samen met al zijn hardnekkige bestanden kunt verwijderen, dan ben je hier aan het juiste adres, het 2-viruses.com team zal zijn beste kennis en tips over hoe om te gaan met deze infectie met je delen, lees dus verder.

Wat is Mac Cleanup Pro

In het kort, Mac Cleanup Pro is een Mac systeem optimalisatie tool, dat niet alleen in staat is om malware te detecteren maar ook Logs, Trash, Cache beheert en ironisch genoeg Rogue apps detecteert. Zulke functie in combinatie met een elegant ontwerp wekken de indruk dat deze software voor Mac wel eens handig zou kunnen zijn en het wel eens de $118,00 kostende upgrade waard kan zijn, zeker nadat het je redde van 3 gevaarlijke virussen die op je Mac gevonden!

Mocht je het nog niet door hebben, beginnende met het antivirusrapport over 3 virussen op je browser, wat de voor de Mac Cleanup Pro installatie zorgde, en eindigend met de systeemscan resultaten die je vertellen dat je Mac honderden fouten heeft, niets van dit alles is echt, het is gewoon Scareware techniek om je het product te laten kopen. Zelfs de VirusTotal.com scan toont dat er niets positiefs is aan Mac Cleanup Pro en markeert het hoofdinstallatie bestand ‘MacCleaner.pkg‘ als Application.MAC.AMCleaner.JJ. Mac Cleanup Pro is allerminst een echt virus, maar het gemakkelijker voor gebruikers om het zo te noemen vanwege zijn kwaadaardige acties.

Van zodra het Mac Cleanup Pro virus op je computer raakt, begint het met zijn kwaadaardige daden door zichzelf te kopiëren naar verschillende mappen wat zijn aanhoudende aanwezigheid zou moeten garanderen, hoe goed de gebruiker ook zijn best doet om het te verwijderen. Daarna verschijnt het en biedt het je aan om je Mac te scannen en de virussen die je apparaat beschadigden te verwijderen. Dit is ook typisch voor rogue toepassingen zoals Safe PC Cleaner, PCProtect of Mac Space Reviver. Zelfs als je een nieuwe Mac hebt, zal Cleanup Pro erin slagen om problemen met je systeem te vinden die getoond zullen worden als een kritieke fout, waarvoor onmiddellijke actie vereist is, of met andere woorden je moet het product kopen.

Na dit alles, moet je zeker zo ver als mogelijk is wegblijven van Mac Cleanup Pro. Deze optimalisatie tool word beschouwd als zijnde gerelateerd aan het Cobalten redirect virus, wat ook beschouwd wordt als een zeer opdringerige malware, en een bijkomende reden is om de creatie van PCVARK te verwijderen als het nog niet werd geïnstalleerd. Om nog maar te zwijgen over wat er kan gebeuren met je creditkaartgegevens als je ervoor kiest te betalen.

Hoe infecteert de Mac Cleanup Pro POT computers

Zoals we reeds vermeld hebben, begint alles met een ongelukkige omleiding naar één van vele sites, zoals www.apple.com-system-security.live, die een scam antivirusrapport genereert dat beweert dat je ‘Mac geïnfecteerd werd met 3 virussen!’ en dat een Trojaan (e.tre456_worm_osx) op het systeem gevonden werd. Daarna word je aangespoord om het binnen een paar minute te herstellen met het ‘professionele beveiligingstool’, wat toevallig ook met dezelfde pop-up aangeboden wordt, of dat anders je Mac volledig gekraakt zal worden. Er werd opgemerkt dat zulke omleidingen mensen omleiden vanaf het aanklikken van een kwaadaardige advertentie of mensen die in feite te maken hebben met een andere dreiging zoals adware of een omleiding virus zoals Cobalten.com (maar niet noodzakelijk dit).

Als je Doorhad dat de 3 virus pop-up een scam is en het venster veilig sloot dan is je systeem niet geïnfecteerd, het is echter iets helemaal anders als je op de ‘Scan’-knop klikte. Zoals je kunt zien in de bovenstaande gif, brengt het je naar een andere site die je vertelt dat een ‘Download vereist is’ om de actie te voltooien en indien je dit selecteert, zal uiteindelijk het rogue Mac Cleanup Pro programma op je Mac geïnstalleerd worden. Het kan een paar seconden duren en je wal zelfs niet merken hoe de Rogue optimaliseerder binnenglipt maar deze paar klikjes zijn genoeg opdat het zich zonder toestemming op je systeem kan nestelen.

Hoe het Mac Cleanup Pro virus verwijderen

Als het gaat over het verwijderen, kan Mac Cleanup Pro een echte uitdaging vormen. Vergeet niet dat de ontwerper ervan PCvark een professional is in deze duister potentieel ongewenste toepassing zaakjes, en dus goed weet dat hoe moeilijker te verwijderen, hoe groter de kansen zijn om het product te verkopen, Malvertise enz. Natuurlijk moet je proberen om de Mac Cleanup Pro toepassing te verwijderen net zoals elk ander programma – door het proces te stoppen en het naar de Prullenmand te slepen, maar we kunnen je niet garanderen dat dit succesvol zal zijn.

Wat we wel weten is dat een betrouwbaar en effectief werkend beveiligingstool genaamd Combo Cleaner Mac Cleanup Pro detecteert en probleemloos verwijdert. Dit multitasking programma heeft zijn strepen verdient onder gewone Mac-gebruikers en professionals, het zal je dus niet verrassen met nep resultaten. (Wat is een nep anti-spyware) Het is ook geweldig omdat het in staat is om andere malware te detecteren die mogelijk de pop-up veroorzaakte. Bovendien, beschikt Combo Cleaner over alle tools die Mac Cleanup Pro pretendeert te hebben.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Mac Cleanup Pro Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Mac Cleanup Pro Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-mac-cleanup-pro-virus

Removal guides in other languages

Il virus Mac Cleanup Pro (it) 
Vírus Mac Cleanup Pro (pt) 
Mac Cleanup Pro virus (dk) 
Mac Cleanup Pro virus (se) 
Mac Cleanup Pro virus (en) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.