Cobalten.com omleiding - Hoe te verwijderen

Cobalten.com is een omleiding virus dat stiekem op je pc raakt bij het bezoeken van kwaadaardige websites of samen met onbetrouwbare softwarepakketten installaties en je zal storen tijdens het surfen op het internet met omleidingen naar allerlei promotionele websites en Rogue paginas. Waarschijnlijk zal je het Cobalten virus zelf niet eens opmerken, omdat het slechts een paar seconden zichtbaar is wals het je transfereert naar een advertentie of een pop-up, maar als je eens goed kijkt naar het URL-vakje onderaan links, zal je woorden zien zoals: Waiting for the cobalten.com, Transferring from cobalten.com enz., wat aangeeft dat je browser geïnfecteerd werd met het omleiding virus.

Terwijl het Cobalten virus op zichzelf nu niet meteen de meest gevaarlijke dreiging is, kan het resulteren in wat angstaanjagende gevolgen omdat het advertenties van derden toont die geïnfecteerd kunnen zijn met andere meer ernstige malware zoals Trojanen, browser hijackers of zelfs ransomware. Bovendien, van zodra de Cobalten.com adware toegang heeft tot je pc zal het beginnen met het tonen van promoties voor volwassenen, welke zeer ongeschikt zijn als je kinderen hebt die dezelfde computer gebruiken. De werking ervan lijkt erg op die van andere omleidingen zoals Sashoff.com, Linkonclick.com of Adserv.site.

Als je dus merkt dat je browser trager of vreemd werkt, je constant omgeleid wordt en obscene online aanbiedingen te zien krijgt, lees dan alsjeblieft dit artikel verder om te weten te komen hoe je verlost kan worden van zulke problemen omdat je systeem waarschijnlijk geïnfecteerd werd met het Cobalten.com omleiding virus.


Cobalten redirect virus adware

Wat doet cobalten.com nu eigenlijk

Uitgebracht in mei 2018 ontving de rogue Cobalten.com omleiding reeds meer dan 290 miljoen bezoeken dagelijks, en in slechts twee maanden tijd bereikte het de 167e plaats op de ranglijst met meest bezochte sites. Deze cijfers zijn zeer indrukwekkend en tonen duidelijk aan dat geen enkele pagina op zo’n korte tijd zo’n hoger rang kan bereiken door het spel eerlijk te spelen. Maar laat nu net eerbaar gedrag niet zijn waarvoor het Cobalten virus gekend is.

Deze adware demonstreert zijn sluwe technieken van in het begin van de storing en doorheen de rest van zijn verblijf op je systeem. Cobalten.com is ook gevaarlijk omdat het zichzelf kan camoufleren zodat de meeste antivirusprogramma’s het niet als kwaadaardig beschouwen. Zoals je kunt merken uit de VirusTotal scan beschouwen slechts 3 van de 67 AV-programma’s het als kwaadaardig. Als het echter gaat om gerelateerde bestanden en sites die omgeleid worden van of naar Cobalten.com, waren AVs accurater met het detecteren van de malware.

De meerderheid van de geïnfecteerde mensen krijgt advertenties te zien die meestal vol staan met inhoud voor volwassenen, maar ook torrents, download sites, promoties van producten waar je voordien naar op zoek was, etc. Mensen die geïnfecteerd worden, worden ook continu omgeleid naar onlinevideocoverter.com, onclicksuper.com, us.baylnk.com, adexchangecloud.com, rotumal.com en vele andere sites omwille promoties. Volgens onze onderzoekers, worden de advertenties die je te zien krijgt eens je gecompromitteerd werd door cobalten.com geleverd vanop de Sh.ST, PopAds, Propeller Ads Media, en Adcash advertenties generatoren.

Hoewel de advertenties er eerder vervelend kunnen uitzien dan gevaarlijk, komen ze van sponsorende derden die de volledige controle hebben over de inhoud die ze posten, zolang de ontwerpers van cobalten.com hun deel maar krijgen. Statistisch gezien zijn er steeds een paar advertenties kwaadaardig en kunnen deze leiden tot andere virusinfecties.

Een andere eigenschap van cobalten.com die de mensen niet kennen is, dat het je online activiteiten traceert en de gegevens die je deelt via je browser registreert. Dit omvat niet alleen je zoekopdrachten maar ook je referenties, creditkaart informatie, bezochte pagina’s enz. Je kunt Hier meer te weten komen over hoe spyware werkt.

Hoe werd je opgescheept met cobalten.com omleiding

Meestal worden zulke omleiding virussen en adware verspreid via het bundelen. Je bezoekt wat software distributie sites met de bedoeling om wat freeware en shareware te downloaden, maar merkt niet dat er tijdens de installatie een Aangepaste/Geavanceerde setup functie is die je toelaat om extra programma’s die samen met je hoofdprogramma in een bundel kwamen te deselecteren en dus standaard geïnstalleerd worden. Als je deze stap overslaat eindig je niet alleen met het programma dat je oorspronkelijk downloadde op je computer maar ook met virussen zoals cobalten.com.

Daarentegen, na een grondige analyse, zijn we te weten gekomen dat de Cobalten adware voornamelijk computers compromitteert door samen te werken met andere websites die naar cobalten.com leiden. De voornaamste hier zijn: ilgeniodellostreaming.org, yeheey.biz, prosoftwarepc.com, informereng.com, bet365.com, newsprofin.com, Short.pe, userscloud.com.

Zodra slachtoffers deze sites bezoeken en ergens klikken wordt de installatie van het cobalten.com omleiding virus gestart, dit gebeurt echter zo snel dat je zelfs niet zal merken dat er iets op je computer werd geïnstalleerd. De meeste van de aangetaste personen kwamen uit Brazilië (7% besmettingsgraad), India (6.3% besmettingsgraad) en de VS (6% besmettingsgraad). En het is duidelijk dat de voornaamste verkeersbron omleidingen en doorverwijzingen zijn.

Daarom is het altijd goed om te beschikken over een soort van antivirus of anti-malware die je zal beschermen tegen kwaadaardige pop-ups, omleidingen en de geïnfecteerde bronnen kan blokkeren. Als je bovendien geen software wilt gebruiken kan Veilig surfen op het internet alles zijn wat je nodig hebt om infecties vanop het World Wide Web te voorkomen.

Hoe jezelf beschermen tegen het cobalten.com virus

Het Cobalten virus kwam waarschijnlijk op je systeem samen met wat POT of door het klikken op kwaadaardige advertenties. Daarom moet het verwijderden gedaan worden door het handmatig verwijderen van recent geïnstalleerde toepassingen en verdachte extensies op je Mozilla, Chrome of andere standaard browser. Afhankelijk van de variant van de cobalten.com adware, kan deze echter hardnekkiger zijn en zal je het verwijderen ervan moeten toevertrouwen aan een automatische tool omdat je gewoon niet in staat zal zijn om de verborgen omleiding veroorzakende dreiging te vinden.

Tools zoals Spyhunter en Reimage zijn de beste optie als je opgescheept zit met het cobalten.com omleiding virus omdat ze zullen identificeren waar de malware zich ophoudt, ook al is deze gecamoufleerd onder een andere name of verbergen functies gebruikt. Natuurlijk kan je ook andere producten proberen, je moet er gewoon voor zorgen dat deze professioneel zijn en niet gewoon een andere POT die je aangeboden wordt door het virus.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cobalten Com Omleiding en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cobalten Com Omleiding en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Als de adware echter je browser aangetast heeft kan je problemen ondervinden met het downloaden van anti-spyware software, daarom kan het handmatig verwijderen noodzakelijk zijn voor het opruimen van je pc. Hieronder hebben we gedetailleerde stappen voorzien over hoe de cobalten.com malware uit elke browser en het Controlepaneel te verwijderen. Daarna kun je op het internet surfen zonder de pop-ups, het zou echter nog steeds een goed idee zijn om je systeem te scannen met een antimalware of antivirusprogramma gewoon om er zeker van te zijn dat je de pc kunt gebruiken zoals voordien.

Hoe de cobalten.com omleidingen handmatig stoppen

Hoe Cobalten.com omleiding te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Cobalten.com omleiding installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Cobalten.com omleiding .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Cobalten.com omleiding van uw browsers


Hoe Cobalten.com omleiding te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Cobalten.com omleiding installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Cobalten.com omleiding .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Cobalten.com omleiding van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Cobalten.com omleiding en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cobalten.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCobalten.com omleiding verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Cobalten.com omleiding. Klik op het icoon met de prullenbak naast Cobalten.com omleiding of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Cobalten.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopCobalten.com omleiding verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Cobalten.com omleiding of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Cobalten.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Cobalten.com omleiding verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopCobalten.com omleiding verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Cobalten.com omleiding. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Cobalten.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cobalten-com-redirect

Removal guides in other languages

Cobalten.com redirect (en) 
Cobalten.com omdirigeringar (se) 
Cobalten.com redirect (dk) 
Redirecionador Cobalten.com (pt) 
Cobalten.com redirect (es) 
Umleitungsvirus Cobalten.com (de)  Flag of Germany
La redirection Cobalten.com (fr) 
Cobalten.com リダイレクト (jp) 
Il redirect Cobalten.com (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.