Mac Tonic virus - Hoe te verwijderen

Was je op zoek naar systeem optimalisatie/beveiligingstools en eindigde je met Mac Tonic maar weet je niet hoe je het moet verwijderen? Of was het gewoon een pop-up die uit het niets opdook op je Mac en stelde ‘Let’s get started with Mac Tonic’ en je vroeg om op de knop te klikken om te beginnen met het gebruik van dit mysterieuze programma? Als dit je bekent in de oren klinkt, hebben we slecht nieuws, omdat je systeem geïnfecteerd werd met een rogue virus, dat echt moeilijk te verwijderen kan zijn. Maar voor je, je haast om het volledige besturingssysteem te herstarten, geef het 2-viruses team een kans je nog een keer te helpen om de ongewenste toepassing te verwijderen zonder dat je de Mac helemaal opnieuw van nul moet instellen.

Hoewel Mac Tonic vaak een virus wordt genoemd, omwille van zijn kwaadaardige eigenschappen, is het niet zo berucht als sommige andere malware en technisch gezien is het zelfs geen echte cyberdreiging. Je kunt het eerder een rogue toepassing of potentieel ongewenste toepassing (POT) noemen omdat het niet echt nuttig is en stiekem om mensen hun computers geïnstalleerd wordt zonder waarschuwing of toestemming. Je moet geen angst hebben om je Mac te gebruiken, toch zou het veiligste zijn om het Mac Tonic virus er niet te laten opstaan en in dit artikel kom je te weten waarom, dus blijf verder lezen.

mac tonic virus

Wat is Mac Tonic

Eerst en vooral, Mac Tonic is geen virus, maar we noemen het zo omdat het ook geen legitiem programma is, daarnaast vervult het ook de beloofde eigenschappen, welke gebruikers overtuigen dit product te vertrouwen en te downloaden, niet. Zoals de hoofd website beweert, wordt Mac Tonic verondersteld om je Mac te beveiligen tegen het binnendringen van allerlei soorten malware en ze achteraf zelfs te verwijderen, en tegelijkertijd ook werken als een onderhoudstool – systeem optimalisatie toepassing die tientallen nuttige eigenschappen heeft (Duplicaat Vinder, Geheugen Optimaliseerder, Ongewenste bestanden verwijderaar, Startup Apps Manager en Deïnstalleerder). Echter, VirusTotal.com analyse toont iets anders, en markeert het als een PUP.PCVARK dreiging, net als Hybrid-analysis.com, welke het ADWARE/OSX.GT3Geeks noemt.

Het Mac Tonic virus werd ontworpen door het bekende Indiaanse bedrijf, Pcvark Software Pvt. Ltd. welk tientallen andere rogue toepassingen heeft zoals Advanced Mac Cleaner, Identity Protector en US System Care. Al wat deze programma’s doen, inclusief Mac Tonic, is nep waarschuwingen en niet bestaande virussen, die zogenaamd je Mac schaden, tonen, en je later vragen om de premium versie te kopen voor 39,95 USD om alles op te lossen. Als je goed bent in het ontdekken van online scams en beseft dat je computer eigenlijk zich niet in een kritieke toestand bevindt zoals de POT beweert, dan lijkt dit misschien belachelijk, doch veel niet zo goed geïnformeerde gebruikers trappen in de val en betalen het verdachte bedrijf en geloven dat hun problemen nu opgelost zijn.

mac tonic virus scan results

Het Mac Tonic virus is letterlijk zoals een speelgoed beveiliging-optimalisatie tool dat gewoon visuele effecten heeft maar eigenlijk niets doet. Als je echt een goede beveiligingstool zoekt, bekijk dan onze Beoordelingen sectie en kies een gesofisticeerd programma gemaakt door echte cyberveiligheid specialisten i.p.v. verder het neppe te gebruiken. Wat echt heel ongelukkig is, is dat zij die betaalden voor de volledige versie het risico lopen om niet alleen hun geld niet terug te krijgen (omdat de betaling verwerkt wordt door een gateway van derden, die waarschijnlijk geen terugbetaling ondersteunen), maar ook hun bakgegevens en andere persoonlijk identificeerbare gegevens kunnen misbruikt zien. Bekijk het Privacy Beleid van Mac Tonic even:

Wij verzamelen informatie op zowel een actieve als een passieve manier. Passieve Informatie: Informatie die je computer en je browsers automatisch versturen tijdens het surfen op onze website. Actieve Informatie: Wij verzamelen e-mailadressen als u zich inschrijft op onze nieuwsbrief & updates.

Als u een van onze producten koopt, zal de betaling verwerkt worden door een betalingsgateway van derden. De betalingsgateways zullen informatie over u verzamelen, zoals uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail en creditkaartgegevens. Een zeer beperkt gedeelte van deze verzamelde informatie wordt met ons gedeeld, dit laat ons toe uw account als klant bij ons in te stellen. Financiële gegevens zoals creditkaart informatie, etc. wordt niet met ons gedeeld.

U erkent dat Mac Tonic bepaalde informatie over de gebruikers van de Software verzamelt, inclusief bepaalde persoonlijk identificeerbare informatie. U geeft hierbij Mac Tonic de toestemming voor het verzamelen en gebruiken van zulke informatie, en u gaat ermee akkoord dat het verzamelen en gebruik door Mac Tonic van zulke informatie beheerd zal worden door het Privacy Beleid van Mac Tonic en dat Mac Tonic deze af en toe kan herzien.

Het is duidelijk dat dit programma informatie over je verzamelt zelfs als je nog geen betaling uitvoerde, maar beeld je eens in wat ze kunnen doen eens ze hun handen op meer gevoelige informatie die jij voorziet krijgen. Zorg ervoor dat je wat tips bij de hand hebt over Wat te doen bij online identiteitsdiefstal en maak je klaar om Mac Tonic voor eens en altijd te verwijderen. Zoals te verwachten valt, zal het virus echt hardnekkig zijn en niet kunnen verwijderd worden via de typische methodes zoals het icoontje naar de prullenmand slepen of via het launchpad, bekijk daarom even onze verwijderingstips op het einde van deze post.

Hoe werd Mac Tonic op je systeem geïnstalleerd

De ontwerpers van Mac Tonic zijn echte professionals in het scammen. Ze hebben tientallen andere tools die ze gebruikten om geld te krijgen van goedgelovige gebruikers, dus weten ze hoe belangrijk het is om een mooi en betrouwbaar ontwerp te creëren voor Mac Tonic en andere rogue toepassingen om niet alleen langer op systemen te blijven maar ook vlotter verdeeld te worden. Dit misleidende voorkomen en de geweldige zelfreclame doen slachtoffers vallen voor de mooie leugens en het virus vrijwillig installeren. Daarentegen, als je hier bent, net zoals anderen, kan je Mac Tonic onverwachts hebben zien verschijnen op je computer, of onmiddellijk na de installatie van andere software.

Als je jezelf niet herinnert Mac Tonic te hebben gedownload bewijst dit gewoon een andere kwaadaardige eigenschap – het stiekem verspreid worden in Bundels of Nep updates. Er waren wat meldingen dat de Mac Tonic POT bijgevoegd was aan Adobe Shockwave upgrades, wat eerder iets typisch is. Tijdens het installeren, verbergt de meeste samengestelde malware zich in de Setup Wizards als extra standard programma’s die geïnstalleerd zullen worden als je niet anders kiest, toch vergeet bijna iedereen dit en kiezen ze voor de Aanbevolen/Simpele installatie, en vragen zich later af hoe het komt dat die vreemd apps op hun computer. Maar om te vermijden dat dit nog eens gebeurt, bekijk je best even Effectieve verdediging tegen malware en andere dreigingen.

Hoe Mac Tonic voorgoed verwijderen

De gemakkelijkste oplossing voor het Mac Tonic virus die voor de meerderheid van de mensen werkte wat het automatisch verwijderen of een automatische verwijdering in combinatie met een handmatige, waarbij de mappen die op het systeem overbleven na het opruimen verwijderd werden. Hoewel er veel antivirus/anti-malware tools voor Mac zijn, is het duidelijk dat je ze niet allemaal kunt vertrouwen, aangezien ze misschien net zoals Mac Tonic rogue toepassingen kunnen zijn. We hebben Malwarebytes getest en Combo Cleaner, en kunnen garanderen dat deze echte en betrouwbare tools zijn die je eerste en laatste toevlucht kunnen zijn omdat ze echt werken.

Je moet gewoon een scan uitvoeren die uiteindelijk PUP.PCVARK of ADWARE/OSX.GT3Geeks zal identificeren, wat gewoon technische namen zijn. Kies daarna om het te verwijderen en herstart het systeem. Daarna kan je de Bibliotheek mappen die in de onderstaande verwijderingsinstructies vermeld worden nakijken, gewoon om er zeker van te zijn dat deze anti-spyware beveiligingstools niets achterlieten.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Mac Tonic Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Mac Tonic Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Mac Tonic verwijderen zonder een programma

De handmatige verwijdering van het Mac Tonic virus is niet altijd een succes afhankelijk van de hardnekkigheid ervan kan het opnieuw opduiken, daarom als je de onderstaande stappen probeert maar je geen resultaat ziet, raden we je aan te gaan voor Malwarebytes en je situatie wat makkelijker maakt. Het is van cruciaal belang dat je alle instructies correct opvolgt anders kan je het systeem beschadigen.

De eerste stap die je moet ondernemen bij het verwijderen van de Mac Tonic POT is het verwijderen van het installatie bestand genaamd ‘mtc_site.pkg’ uit je downloads en Toepassingen zodat het niet in het Dok of ergens anders verschijnt. Ga dan naar de Activiteit Monitor en zoek taken die gerelateerd kunnen zijn aan Mac Tonic (je zal deze makkelijk kunnen herkennen omdat ze waarschijnlijk dezelfde naam of delen ervan hebben), selecteer deze dan door op de ‘x’ aan de linkerkant te klikken. Ledig na dit alles de Prullenmand.

Zodra je de zichtbare delen van het Mac Tonic virus verwijderd hebt, moet je overgaan naar de restanten van de dreiging. Hiervoor moet je de gebruiker Bibliotheek openen. Je kan dit doen door op het Bureaublad te klikken den dan links boven Finder > Ga > Ga naar Map en zoek naar ~/Bibliotheek. Als je de Bibliotheek opent, zal je tientallen belangrijke systeemmappen zien. Dit is waar het virus zijn geheime bestanden verbergt, die verantwoordelijk kunnen zijn voor het je irriteren. Om verlost te worden van deze toepassing, moet je gerelateerde bestanden verwijderen uit verschillende mappen.

  1. Map ‘hlprmtc’ en/of ‘Mac Tonic’ in de geopende Bibliotheek zelf.
  2. Toepassing Ondersteuning > mappen ‘mtc’ en/of ‘Mac Tonic’.
  3. Caches > mappen ‘com.techyutil.Mac – Tonic’ en ‘com.techyutil.tonic.tasks’.
  4. Cookies > mappen ‘com.techyutil.Mac’ en ‘Tonic.binarycookies‘.
  5. LaunchAgents > map ‘com.techyutil.tonictasks.plist’.
  6. Logs > mappen ‘Mac.Tonic.tasks.log’ en ‘tonictasks.log’.
  7. Opgeslagen Toepassingen Status > map ‘com.techyutil.Mac – Tonic.savedState’.

Na het verwijderen van al deze mappen, moet je de Mac herstarten en nakijken of Mac Tonic eindelijk weg is en of er mappen terugkwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.