De Mac Tweaker POT - Hoe te verwijderen

De Mac Tweaker POT

Mac Tweaker is een potentieel ongewenste toepassing voor Mac computers, die zich voordoet als een nuttig tool, maar in werkelijkheid gewoon uit is op geld van wat onbewuste gebruikers voor de volledige versie van het product. Zijn belastende hardnekkigheid, constante pop-ups en scareware kenmerken doen al snel zelfs de meest goedgelovige gebruikers twijfelen aan de legitimiteit van dit programma en doen hen zoeken naar antwoorden waarom Mac Tweaker op deze manier werkt en hoe ze het kunnen verwijderen.

Op het eerst, ziet de onschuldig uitziende systeem optimaliseerder Mac Tweaker eruit als een deftige tool, die enkel maar het beste voorheeft met zijn klanten en onmiddellijk na de installatie begint met het scannen van de mappen en de cruciale fouten erin toont, en gebruikers aanspoort om onmiddellijk actie te ondernemen door de dubbele en junk-bestanden, rogue software enz. op te ruimen. Zodra iemand echter op de “Nu opruimen” knop klikt, stelt het programma dat om zoveel problemen op te kunnen lossen, je de volledige versie van Mac Tweaker moet aanschaffen, wat blijkbaar een creatie van het beruchte Bedrijf PCVARK is.

Hopelijk heb je PCVARK nog niet betaald en stel je jezelf vragen bij de Mac Tweaker POT voordat je hen je creditkaart informatie toevertrouwd omdat we je in dit artikel het gedrag en de gevolgen van deze rogue toepassing uit de doeken zullen doen en je ook zullen vertellen hoe je het kunt verwijderen door niet enkel gebruik te maken van speciale anti-malware programma’s, maar ook van een geteste handmatige methode. (Waarom systeem optimalisators niet nodig zijn)

Wat is de Mac Tweaker POT

Zoals je kunt afleiden uit de inleiding, is Mac Tweaker geen betrouwbaar product, maar een ongewenste toepassing, die gewoon doet alsof het de mogelijkheid heeft om Mac OS-fouten te detecteren. Niet alleen heeft het geen enkel voordeel voor de gebruikers, het gebruikt ook scareware technieken om gebruikers te dwingen te betalen voor de volledige versie zodat de denkbeeldige problemen opgelost kunnen worden. Dit is een verraderlijk deel om niet in de val van de Mac Tweaker scam te lopen omdat er tonnen aan legitieme programma’s zijn die deze soort van gratis-scan-betalen-verwijderen schema gebruiken. Het verschil is dat gereputeerde software echt problemen detecteert op het systeem en deze ook oplost, terwijl Mac Tweaker van PCVARK grote aantallen ervan genereert op zelfs een zuiver systeem en dan doet alsof het deze oplost door gewoon andere resultaten te tonen. Zo’n nutteloos programma vraagt €39.95 voor 6 maanden en het abonnement wordt automatisch vernieuwd als je het niet annuleert.

De Mac Tweaker POT is nu ongeveer een jaar op de markt en vrij veel antivirusprogramma’s herkennen het als een kwaadaardige toepassing, zoals aangetoond door het Virustotal.com rapport, dus als je één van deze programma’s op je computer hebt staan zal het je waarschuwen voor de installatie ervan of het zelfs blokkeren. Daarom heeft PCVARK twee andere, exact dezelfde, kopieën van de Mac Tweaker systeem optimalisator uitgebracht, gewoon met verschillende namen: Mac Tweak en Mac Tweak PRO, opdat hun producten meer computers ongemerkt zouden kunnen infecteren en door kunnen gaan met hun kwaadaardige daden.

Natuurlijk is er geen enkele reden om de Mac Tweaker toepassing te betalen voor het opruimen van de fouten omdat de meeste ervan nep zijn en ontworpen werden om je angst aan te jagen, net zoals andere software van PCVARK: PC Repair PRO, Mac Cleanup Pro of Advanced Mac Cleaner PUP. Daarnaast, als je de aangeboden premium versie niet koopt, zal Mac Tweak je continu eraan herinneren dit te doen door het genereren van vervelende, nooit ophoudende pop-ups. Als je je bankgegevens aan het bedrijf gaf, moet je het abonnement annuleren of anders zal, zelfs na het verwijderen van deze ongewenste toepassing, de betaling vernieuwd worden. Lees alsjeblieft verder om de beste manieren te weten te komen om de Mac Tweaker POT te verwijderen en eindelijk je computer te bevrijden van de onnodige junk.

Hoe wordt Mac Tweaker verspreid

Mac Tweaker, net zoals andere programma’s van PCVARK heeft zijn eigen website, welke, eerlijk, een professioneel uitziend ontwerp en overtuigende promoties heeft, die beweren dat dit een efficiënt tool is dat je kan helpen zorg te dragen voor je computer. Dit trekt natuurlijk de aandacht van gebruikers die steeds op zoek zijn naar manieren om de snelheid en kracht van hun Mac te verbeteren en zij downloaden gewoon vrijwillig de toepassingen alleen maar om later vast te stellen dat deze kwaadaardig zijn. Toch maken zulke vrijwillige downloads slechte een zeer klein deel uit van het succes van de ontwerpers, en dat is dus waarom het niet de enige distributiemethode is.

Een andere verspreidingstechniek van de Mac Tweaker POT die opgemerkt werd door onze onderzoekers, was het verspreiden via scam pagina’s zoals ‘Your Mac Might Be Infected!’, ‘MAC OS is infected with Spyware’, ‘Your Mac Is Infected With 3 Viruses!’. Ze hebben de neiging een nep online scan uit te voeren en je om te leiden naar een Mac Tweaker installatiepagina als oplossing. Er zijn ook veel gebruikers die de Mac Tweaker automatisch geïnstalleerd op hun computers vinden zonder voorafgaandelijke vraag voor toestemming of waarschuwing. Dit gebeurt meestal als de ongewenste software verspreid wordt via Bundelen.

We allemaal al wel geprobeerd om een programma te downloaden vanop Freeware/shareware websites, torrents of gewoon duistere gratis bronnen, en het typische gedrag kennende, betaald PCVARK gewoon wat verkopers om hun software toe te voegen aan de installer van een ander populair programma’s om al doende samen verspreid te worden. In sommige gevallen is het je toegelaten de Setup Wizard modus te selecteren, Aangepast/Geavanceerd of Expres/Aanbevolen waar je kan nakijken welke apps je wilt installeren en welke niet, maar vaak installeren zulke dubieuze programma bundels alle inhoud zonder je een keuze te geven. Dit is waarschijnlijk wat er bij jou gebeurde en dat is waarom je er geen idee van hebt hoe de Mac Tweaker POT binnenglipte.

Hoe het Mac Tweaker virus snel verwijderen

De efficiëntste manier om volledig verlost te worden van de Mac Tweaker POT is het toe te vertrouwen aan een specialist, m.a.w. een gereputeerd malware verwijderingsprogramma. We voerden meerdere scans uit met verschillende producten op een geïnfecteerd systeem en kwamen tot de conclusie dat en Malwarebytes in staat waren om het Mac Tweaker virus moeiteloos te detecteren en te verwijderen. Alles je hoeft te doen is de bovenvermelde software downloaden, deze installeren en een volledige scan van je Mac ermee uitvoeren en het programma zal je de resultaten en verdere instructies geven over wat je moet doen met de gevonden malware. Het prachtige is dat deze anti-spyware programma’s niet enkel de voornaamste dreiging zullen verwijderen maar ook andere virussen en gerelateerde kwaadaardige bestanden.

Aangaande het systeem utility tool dat je hoopte Mac Tweaker zou zijn, bieden we je aan om Combo Cleaner te proberen, wat daarnaast ook nog beschikt over een malware detector, betrouwbaar is en goed werk levert als het aankomt op het zorgen voor de goede werking van het systeem. Bekijk daarnaast ook onze Beoordelingen pagina voor andere producten die onze onderzoekers getest en geëvalueerd hebben.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals De Mac Tweaker Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals De Mac Tweaker Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe de Mac Tweaker POT handmatig verwijderen

Het hebben van een special anti-malware programma maakt het verwijderen van Mac Tweaker echt zeer gemakkelijk en snel, er zijn echter gevallen waar om de één of andere reden zo’n luxe niet beschikbaar is, of je gewoon de voorkeur geeft aan het handmatig zuiveren van je computer. Hiervoor hebben we wat instructies opgesteld over wat ons geholpen heeft om volledig voorgoed verlost te worden van de vervelende Mac Tweaker toepassing zonder de hulp van extra programma’s. Hier volgen dus de stappen:

    1. Verwijder Mac Tweaker uit de Login Items.Ga naar Systeem Voorkeuren > Gebruikers & Groepen > Huidige Gebruiker > Login Items. Vink ‘Mac Tweaker’ aan en klik op de ‘-‘ knop onderaan het venster. Dit zal voorkomen dat het programma automatisch opgestart wordt telkens je het systeem aanzet, waardoor de computer sneller werkt.
    2. Verwijder het Mac Tweaker programma uit Toepassingen.Ga naar Finder > Toepassingen > Selecteer Mac Tweaker en sleep het naar de Prullenmand > Prullenmand Ledigen. Dit zal de hoofdbestanden van de POT verwijderen.
  1. Elimineer de overblijvende Mac Tweaker voorkeuren in de Bibliotheek. Ga naar Finder > Ga > Ga Naar Map > Typ ‘~/Library’. Doorzoek daarna de verschillende mappen naar overblijvende bestanden die gerelateerd kunnen zijn aan Mac Tweaker of PCVARK en verwijder ze. Deze kun je vinden:
  • Library/Mac Tweaker
  • Application Support/Mac Tweaker
  • Application Support/mt
  • LaunchAgents/com.tlcwws.hlprmt.plist

Als je na het uitvoeren van alle bovenstaande acties blijkt dat je nog steeds niet verlost bent van de Mac Tweaker POT, raden we je ten stelligste aan je een deftig malware verwijderingsproduct aan te schaffen.

Removal guides in other languages

Mac Tweaker PUP (dk) 
Il PUP Mac Tweaker (it) 
Mac Tweaker PUP (pt) 
Le PUP Mac Tweaker (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.