One Click Speedup - Hoe te verwijderen

One Click Speedup is een potentieel ongewenste toepassing (POT) van PCVARK voor Windows computers. Het ziet er misschien eenvoudig en onschuldig uit maat het heeft wat problemen die het schadelijk maken voor gebruikers. One Click Speedup installeert een ongewenst programma, voert veel te vaak scans uit, alarmeert gebruikers zelfs voor zeer kleine problemen maar weigert deze op te lossen tot de betalende versie aangekocht werd.

One Click Speedup lijkt erg veel op Advanced Clean Pro, System Clean Pro, en Qbit PC Speedup in hoe het werkt, zijn website, en zelfs de gebruikersinterface. Kloon toepassingen zijn vrij normaal voor malware omdat de ontwerpers niet geïnteresseerd zijn in het maken van een kwaliteitsproduct; nee ze brengen een product uit dat blijkbaar enkel gemaakt werd om mensen te overtuigen het te kopen. Ja One Click Speedup scant je computer echt, maar het speelt zo hard met de emoties van de gebruiker dat het niet eerlijk meer is.

Wat doet One Click Speedup?

Er zijn tientallen gereputeerde antivirusprogramma’s die het niet leuk vinden (VirusTotal rapport), en met goede reden.

Het probeert om een ander programma te installeren, Driver Updater, zonder je uitdrukkelijke toestemming. Dit programma stelt dan scans van je computer in ondanks het feit dat meer bloatware wel het laatste is wat een trage computer kan gebruiken. Naar mijn ervaring was Driver Updater zeer opdringerig en toonde het meerdere pop-ups toen ik probeerde om het te verwijderen.

Als we het hebben over driver-updating utilities, moeten we stellen dat je deze waarschijnlijk niet nodig hebt. De meeste drivers beïnvloeden de prestaties van de computer niet en als je, om een bepaalde reden, niet tevreden bent met de door Microsoft voorziene drivers, is het handmatig installeren van nieuwe drivers eenvoudig.

Een probleem met One Click Speedup is dat het vervelend is. Telkens je het probeert te sluiten adverteert het zijn betalende versie met een pop-up en blijft dan actief op de achtergrond nadat je het afsloot. Het blijft je computer scannen elke keer je deze start en doet alsof elk klein “probleempje” dat het vind je aandacht vereist. One Click Speedup is zeer alarmerend. Het gebruikt een helderrood lettertype om je te waarschuwen over allerlei “problemen” die niet duidelijk verklaard worden. Het lost deze problemen echter niet op zolang je de betalende versie niet kocht. Het probleem met dit soort gedrag is dat het bij sommige mensen voor onnodige nervositeit zorgt. Ze kunnen er echt van overtuigd zijn dat er tientallen dringende problemen met hun computer zijn en dat de enige manier om deze op te lossen het gebruiken van One Click Speedup of een andere nep optimaliseerder is.


One Click Speedup screenshots

Je moet helemaal niets geven om wat One Click Speedup in zijn scans vindt. Het heeft zelfs problemen met een nieuwe installatie van Windows dus maak je geen zorgen over zijn rapporten en waarschuwingen.

Optimaliseerders waarschuwen je voor kleine zaken zoals een tijdelijk bestand, een web cookie, welke geen enkel effect hebben op de prestaties van je pc en in feite vaak nuttig zijn. Sommige optimaliseerders beschouwen zelfs zaken zoals ingeschakelde animaties die Windows gebruikt voor zijn gebruikersinterface en die een minuscuul effect kunnen hebben op de prestaties (maar ook aangepast kunnen worden zonder toepassingen van derden) als een probleem. Zelfs al zou je luisteren naar One Click Speedup, elke prestatie die uit je computer zou kunnen persen weegt niet op tegen de negatieve impact die One Click Speedup erop heeft.

One Click Speedup belooft deze functies:

 • Herstellen van de registerwaarden (dit is niet aangeraden).
 • Het beheren van opstart toepassingen (gemakkelijk te doen via Instellingen).
 • Het verwijderen van browser adware en add-ons (kan handmatig gedaan worden).

Ik geloof dat One Click Speedup complete nutteloos is aangezien de functies die het belooft reeds makkelijk toegankelijk zijn zonder het programma of helemaal niet geopend zouden moeten worden. Bovendien is het schadelijk omdat het voor onnodige stress kan zorgen voor de gebruiker en deze zelfs kan manipuleren tot het uitgeven van geld aan een nutteloos product.

Hoe One Click Speedup verwijderen

Je kunt One Click Speedup en de gebundelde programma’s handmatig verwijderen of je antivirusprogramma dit laten doen. Het is tevens een goed idee om een antivirusscan uit te voeren van je volledige computer — op die manier verzeker je jezelf ervan dat alle malware verwijderd werd. Als je gebruikelijke antivirusprogramma One Click Speedup niet detecteert, is het misschien een goed idee om het na te kijken met een andere toepassing, zoals Spyhunter. Hoewel een degelijk aantal antivirus tools One Click Speedup herkennen als problematisch, zijn er ook veel die dit niet doen.

Verzeker je ervan dat er zich geen adware op je systeem bevindt. Adware wordt gebruikt om andere malware te adverteren, het laten staan ervan zal dus waarschijnlijk voor problemen zorgen in de toekomst: meer optimaliseerders en register reinigers, andere adware, zelfs spyware.

Programma’s zoals One Click Speedup worden ook verspreid met de hulp van oneerlijke online-advertenties en als freeware op allerlei software hosting websites. Wees op je hoede voor software die je niet specifiek zocht. Doe wat onderzoek ernaar voor je het installeert: zoek naar beoordelingen, lees alles wat je vindt over de ontwerpers. Betrouwbare software zou zeer transparant moeten zijn en, bij voorkeur, reeds een paar jaar bestaan. Alleen betrouwbare toepassingen zouden toegang tot je computer mogen krijgen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals One Click Speedup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals One Click Speedup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe One Click Speedup te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals One Click Speedup installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan One Click Speedup .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder One Click Speedup van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-one-click-speedup

Removal guides in other languages

One Click Speedup (en) 
One Click Speedup (de)  Flag of Germany
One Click Speedup (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.