Outbrain.com ads - Hoe te verwijderen

De Outbrain.com online adverteerder is een privaat bedrijf, gesticht in 2006. Het is gericht op je gedrag om je gepersonaliseerde inhoud te tonen zoals foto’s, video’s, artikels en andere reclame. Het platform lijkt in veel manieren op Taboola. Het is zeer moeilijk voor zulke platformen om hun inhoud relevant en spam-vrij te houden. De Outbrain.com service heeft regelmatig kritiek gekregen voor de kwaliteit van zijn inhoud.

In 2014, bracht het populaire Fortune tijdschrift de waarheid aan het licht over, en verklaarde het dat het ernstige problemen kent met spam en de meeste van zijn klanten vervelende scams verspreiden (Outbrain Reception). Bovendien heeft dit reclamebedrijf veel meer negatieve kantjes die je allemaal moet leren kennen.


Outbrain.com ads

Outbrain.com ads staan vol met click-bait artikels, nep nieuws en online scams

Er zijn rapporten die stellen dat de Outbrain.com service gepromoot wordt door verdachte browser add-ons. Ondanks het feit dat de officiële site er netjes en professioneel uitziet, hebben we gemerkt dat mensen niet echt bereid zijn om zich te abonneren op de Outbrain services. In één van de commentaren, stelt een persoon dit voor:

“Ik zou andere kanalen aanraden om je inhoud te promoten – Outbrain zou het laatste redmiddel moeten zijn. Sociale media is waarschijnlijk meer geschikt om je inhoud te promoten”.

Naast deze negatieve commentaar, zijn we ook te weten gekomen dat Outbrain.com betrokken kan zijn bij scams. Bijvoorbeeld, gebruikers hebben gemeld misleidende brieven te ontvangen vanop het officiële e-mailadres van Outbrain. De meeste van hen zijn ontworpen om de bankgegevens van de gebruiker te achterhalen of om de advertentie service in zijn geheel te promoten. Spam is echter niet de correcte manier om dit te doen. Hier is een voorbeeld van zo’n misleidend bericht:

“Hallo daar!

Helaas werd de creditkaart die wij in onze bestanden hebben geweigerd en moisten we tijdelijk je account uitschakelen. Gelieve dus je kaart informatie te updaten via een e-mail aan [email protected] om je account opnieuw te activeren”.

Het werd tevens duidelijk dat de meeste Outbrain.com advertenties click-bait artikels bevatten. Dit is een sluwe poging om de views van de pagina te vergroten door het tonen van nep nieuws en advertenties. Het Outbrain.com virus zal internet surfers verplichten om advertenties zoals “13 Ways To Get a Flat Stomach” of “10 Celebrities Who Are Very Mean” op te merken (Terwijl We Achter Nep Nieuws Aangaan, Wat Met Advertentie Scams, Ook?). Zo’n, duidelijke, nep artikels zouden geen reactie van mensen meer mogen uitlokken, maar toch doen ze het nog steeds. Ook was Outbrain.com was één van die advertentie servers die de beruchte (en nep) advertentie voor een artikel genaamd “These Bill Clinton Facts Will Change Your Opinion of the Clintons” toonde (We moeten het hebben over het probleem met nep advertenties op het internet).

Outbrain.com advertenties hebben ook wat artikels over crypto-munten getoond. Deze hebben ervoor gezorgd dat mensen zoals Tom Frewen klachten formuleerden over de aanbevolen inhoud. Frewed verklaarde dat de gesponsorde advertenties op websites rogue waren. Hij merkte click-bait verhalen op zoals “Als je voor $100 bitcoins gekocht had 7 jaar geleden, zou je nu beschikken over $145,8 miljoen na een nieuw hoogterecord”. In de artikels worden mensen verleidt om de gekte over cryptomunten te volgen door de instructies voor het investeren in Bitcoin op te volgen (Press Raad vaardigt een beslissing uit over klacht over nep Bitcoin verhalen). Investments in crypto-currencies are very risky: you could lose all your money in a second.

Als je nog steeds overweegt om je te abonneren op de Outbrain.com service, lees dan even wat meer commentaren over de service:

“Naar mijn ervaring, rekenen ze te veel aan. Wees zeer, zeer voorzichtig met dit bedrijf. Ze rekende me veel keer meer per klik aan dan mijn bestelling. Met hen samenwerken is op je eigen risico.

Ik wil niet dat Outbrain.com mijn internetgebruik gadeslaat. Maar volgens de vertegenwoordiger van het bedrijf, Mevr. Walder, kan ik er niet onderuit. Als ik het uitvink, is alles wat het doet, hen laten ophouden met het me versturen van specifiek op mijn interesses aangemaakte aanbevelingen. Ze zullen nog steeds generische aanbevelingen toevoegen aan mijn IE pagina’s. Ze zouden niet in staat mogen zijn dit te doen.

Ik heb campagnes aangemaakt op Twitter, Google, FB en andere en zag nooit een slechtere of meer waardeloze UX dan deze site”.

Hoe omgaan met ongewenste Outbrain advertenties?

We hebben informatie gevonden over aangepaste advertentie blokkeerders die verondersteld worden de advertenties van Outbrain te blokkeren. Als je besluit om dit te doen, zullen de widgets van de adverteerders niet meer opnieuw getoond worden. Het kan echter ook nuttig zijn om een scan uit te voeren met een anti-malware tool om er zeker van te zijn dat de Ads by Outbrain.com je niet geïntroduceerd hebben aan malware-geladen inhoud. Door het klikken op rogue artikels, kan je overgebracht worden naar websites die automatisch virussen of crypto-delvers installeren. Gebruik dus alsjeblieft Spyhunter om alle kwaadaardige virussen op je computer te detecteren.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Outbrain Com Ads en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Outbrain Com Ads en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-outbrain-com-ads

Removal guides in other languages

Outbrain.com ads (en) 
Anuncios Outbrain.com (es) 
Les publicités Outbrain.com (fr) 
Outbrain.com ads (it) 
Reklame von Outbrain.com (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.