Pokki - Hoe te verwijderen

Pokki is een bureaublad organisator en een toepassing winkel die duistere tactieken gebruikt voor promotie. Het beweert toegang te bieden tot allerlei toepassingen en een gemakkelijke manier om ze te schikken vanop je statusbalk. Dit wordt gedaan om het systeem gemakkelijker te maken voor het mobiel gebruik.

Meestal wordt Pokki echter geinstalleerd door bundle installers zonder een volledige bevestiging (in mijn geval was er GEEN bevestiging voor, gewoon voor de software die de app winkel gebruikte) en dus is het geen onschadelijk en nuttig programma. In feite is het zo dat het samen met allerlei browser hackers komt, inclusief Privitize VPN en Delta welke in conflict treden en dus tal van pop-ups tonen.

Waarom plaatsen wij Pokki bij malware

Als eerste, Pokki op zichzelf is onschadelijk en een volledig legitieme toepassing als je het alleen installeerde. Dit kan gebeuren als je het vanop hun website downloadde.

POT zijn echter niet noodzakelijk onschadelijke programma’s, maar ook programma’s die op een oneerlijke manier of samen met andere parasieten verdeeld worden. En dit is vrij vaak het geval met Pokki. De eerste keer dat ik deze software testte kwam het samen met browser hijackers en adware zonder enige toestemming van mij. Dus was het een ongewenste software en niet verschillend van andere malware.


Pokki PUP

Zelfs al zou ik de software leuk gevonden hebben, had ik het nog verwijdert en mijn pc gescand. Je moet steeds de pc testen nadat je nieuwe onverwachte software zag of na het installeren van bundels in het algemeen.

Geschiedenis van Pokki infecties en distributiemethodes

De Pokki toepassing kan wat onaangename herinneringen oproepen voor mensen die het installeerden via misleidende software bundels. Terwijl op een bepaald punt deze bureaublad manager nog geprezen werd door beveiligingsonderzoekers, werd het als snel veroordeeld voor het binnendringen zonder medeweten van de gebruiker (Lenovo gaat alle pcs met startmenu vervanging versturen). Daarnaast bleven mensen ook zeggen dat ze moeite hadden met het verwijderen van Pokki van hun Windows. Op het moment dat dit twijfelachtige stukje software actief was, was ook de SuperFish adware een zeer actueel probleem, wat ook recentelijk weer opdook.

In September 2017, werd er gemerkt dat de Pokki potentieel ongewenste toepassing geleverd werd aan mensen via misleidende marketing strategieën. Denk er echter alsjeblieft aan, dat als je de Pokki software vrijwillig downloadde vanop zijn officiële website, het tool legitiem is en niet voor problemen zou mogen zorgen.

Het Pokki startmenu is een product van een bedrijf genaamd SweetLabs en hun product kreeg veel aandacht van mensen uit de Verenigde Staten, Iran, India, Brazilië en Indonesië. Er zijn wat controversies over dit: sommige vinden het eerder fascinerend, terwijl andere Lenovo met de vinger wijzen voor het verkopen van een computer met de Pokki software er reeds op geïnstalleerd (Komaan, Lenovo. Pokki krijgt nog altijd vrijgeleide). Gebruikers stelden dat ze te maken kregen met ongemakken terwijl ze probeerden te verbinden met zakelijke systemen en vreesden dat het een kwaadaardige toepassing was, die probeerde hen te infecteren met nog meer software.

Het is zo dat, in 2013, de ontwerpers van Lenovo degene waren die SweetLabs de opdracht gaven om Pokki te produceren, welke eerst aanzien werd als een nuttige software. Later werd bloatware een van de populairste labels voor Pokki (Wat is bloatware?) wat eigenlijk een overbodige software is die door de fabrikant reeds op een nieuwe computer of mobiel apparaat werd geplaatst zonder toestemming van de gebruiker.

Je zal het Pokki icoontje te zien krijgen in de Windows statusbalk als de toepassing actief is. Als je er een rechtermuisklik op geeft, zal je een link krijgen naar “Over Pokki” wat probeert uit te leggen wat het is:

Zoek en open je apps, bestanden, controlepaneel, en voedingsopties met het Windows 8 startmenu van Pokki. Pin en schik je favoriete websites en apps net zoals je dit zou doen op je smartphone.

Vermijdt potentieel ongewenste toepassingen

Bloatware is vrij moeilijk te vermijden aangezien je het ontvangt met de aangekochte computer, maar potentieel ongewenste toepassingen is een ander verhaal. Deze worden meestal samen met andere freeware toepassingen geïnstalleerd. Meestal gebeurt dit omdat mensen onvoldoende aandacht schenken aan het installatieproces (Setup Wizards). Om hackers of ontwerpers die hun producten op niet geschikte manieren willen promoten te slim af te zijn, hopen we dat je steeds kiest voor de geavanceerde/aangepaste installatiemethode. Lees de Eula en het Privacy Beleid. Zorg er ook voor dat de software die je download steeds betrouwbaar is. Als je ongeschikte voorwaarden ontdekt, zoals, het tonen van online advertenties, annuleer dan alsjeblieft de installatie.

We raden af om deze toepassing op je pc te laten staan als je het gevoel hebt dat ze je stoort. Verwijder het volledig samen met malware die vanuit dezelfde bundel komt. Je zal anti-malware programma’s nodig hebben zoals Spyhunter voor hijackers, ook al kan je Pokki gewoon verwijderen uit het Controlepaneel. Je zal tevens de instellingen van je zoekmachine moeten resetten.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Pokki en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Pokki en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Pokki te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Pokki installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Pokki .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Pokki van uw browsers

Verwijdering handleiding Pokki

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-pokki

Removal guides in other languages

Pokki (en) 
Pokki (dk) 
Pokki (es) 
Pokki (de)  Flag of Germany
Pokki (fr) 
Pokki (it) 
Pokki (pt) 
Pokki (se) 
Pokki (jp) 
Pokki (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.