Provider Ads - Hoe Te Verwijderen?

-
 2
Type: Adware
 

Provider ads is officieel geclassificeerd als adware en u houdt het dus ook best niet geïnstalleerd op uw computer. Het zou uw browserervaring gratis moeten verbeteren, maar de waarheid is anders. Aangezien deze applicatie reist in bundels met andere gratis software, kan u het enkel opmerken wanneer het al in uw computer zit. Maar het is niet moeilijk om te herkennen want de advertenties van Provider ads worden gelabeld met de slogans “Ads by Provider ads” of “Brought to you by Provider ads”. Dus als u dit hebt opgemerkt in uw webbrowser, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen. Als u niet weet hoe zich te ontdoen van Provider ads, bent u op de juiste plek terechtgekomen. In dit artikel hebben we volledige instructies voor het elimineren van deze infectie op manuele en automatische wijze.

Indien u geen eerder ervaring heeft met het verwijderen van malware als deze, raden we u aan om een goed anti-malware programma te downloaden als Reimage, SpyHunter of StopZilla en er uw computer mee te scannen. Het zal het virus automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Het is dus aangeraden om zo’n applicatie geïnstalleerd te houden. U kan ook een ander anti-malware programma gebruiken indien gewenst.

Als u zich liever manueel ontdoet van Provider ads, kunnen wij u ook helpen. Aangezien deze taak ingewikkeld kan zijn, hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het manueel verwijderen van Provider ads om u hierbij te assisteren. Scrol naar de onderzijde van deze pagina en neem een kijkje in de handleiding. Als u alle stappen goed uitvoert, zal u in staat zijn om zelf Provider ads te elimineren.

Indien u problemen ondervindt tijdens de verwijdering, vraag ons dan gerust voor hulp in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om uw vragen te beantwoorden. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van Provider ads, lees dan gerust verder.

Over de Provider ads adware

Dit programma wordt beschreven als een applicatie die u kan helpen om zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u verscheidene deals, coupons en commerciële aanbiedingen te geven. Maar dit is niet de waarheid. Het probleem is dat deze aanbiedingen allemaal in de vervelende vorm van webadvertenties worden weergegeven, zoals pop-ups, pop-unders, banners of in-tekst en contextuele advertenties. Meestal verschijnen ze op e-commerce websites zoals eBay en Amazon. Ze bieden u de aankoop van bepaalde producten of diensten aan tegen een aantrekkelijke prijs. De advertenties van Provider ads kunnen dan wel zeer aantrekkelijk lijken, maar we raden u niet aan om erop te klikken. Ze zijn meestal nep.

Als u toch op zo’n advertentie van Provider ads klikt, zal u meteen worden herleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

De applicatie werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers zoals Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer. Een ander ongewenst kenmerk van Provider ads is de verzameling van informatie. Eens geïnstalleerd, zal het verschillende gegevens verzamelen over uw browsergewoonten zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs IP- en e-mailadres. Derden gebruiken deze informatie om hun advertenties te verbeteren aan de hand van uw browsergewoonten. Zo lijken ze aantrekkelijker voor u en stijgt de kans dat u erop zal klikken. Dat is het hoofddoel van Provider ads want z’n makers worden betaald voor elke klik op hun advertenties.

Distributiemethoden van de Provider ads adware

Provider ads reist gebundeld met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Dit betekent dat de kans bestaat dat Provider ads gedownload en mee geïnstalleerd zal worden als u een kleine en onbelangrijke applicatie downloadt van een onbetrouwbare bron. Daarom moet u aandachtig zijn tijdens de installatie van gratis software als u een infectie wil vermijden.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een goed idee. Kijk uit voor vakjes die al werden aangevinkt voor u. Haast u niet, want soms wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype en u wil dat niet missen. Als het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd door Provider ads, dan wacht u best niet langer maar onderneemt u de nodige acties om zich zo snel mogelijk te ontdoen van deze applicatie.Automatische tools Provider ads verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Provider Ads files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Provider ads

Hoe Provider ads te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Provider ads installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Provider ads en gerelateerde parasieten als Your Internet Service Provider is Blocked virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Provider ads van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Provider ads en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Provider ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Provider ads verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Provider ads. Klik op het icoon met de prullenbak naast Provider ads of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Provider ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Provider ads verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Provider ads of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Provider ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Provider ads verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Provider ads van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Provider ads verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Provider ads. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Provider ads, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
maart 31, 2015 07:30, juli 19, 2016 12:53
 
   
 

2 gedachten over “Provider ads

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *