Skype Virus - Hoe te verwijderen

Skype Virus

Het Skype virus staat ook bekend als het “This is a very nice photo of you” (“Dit is een heel mooie foto van jou”) virus, en is een Trojaans virus dat wordt gedistribueerd via Skype. Dit is hoe het werkt: het is een bericht dat zegt dat dit een heel mooie foto is van jou. Het bevat een link naar een website die opslagruimte aanbiedt op het web, en het werd verstuurd door een Skype-vriend. Zulke berichten worden verzonden van computers die al werden geïnfecteerd door malware. Als iemand beweert dat jij zo’n tekst hebt verzonden, dan onderzoekt u best of er een virus in uw pc zit.

De link in het bericht leidt dan wel naar een bekende en veilige website, maar dit wordt misbruikt door cybercriminelen. Het is de bedoeling dat u een zip-bestand downloadt dat eruit ziet als een afbeeldingsbestand, maar de waarheid is dat u de echte bestandsextensie niet kan zien aan de link. Het kwaadaardige bestand wordt geïdentificeerd als BackDoor.IRC.NgrBot.42 (DrWeb), een variant van Win32/Kryptik.BBHQ (ESET-NOD32) en Trojan.FakeMS. Meestal wordt het gecategoriseerd als ransomware door antivirusprogramma’s. Nadat het is geïnstalleerd op een computer, kan het Skype virus verschillende modules downloaden, zoals een wachtwoord stelende module, BitCoinMiner of anderen.

Deze kwaadaardige infectie staat ervoor bekend wachtwoorden en CPU-kracht te stelen en geïnfecteerde links te versturen naar uw Skype-vrienden. Het Skype virus wordt geactiveerd elke keer uw computer wordt aangezet. Het is dus overduidelijk dat het belangrijk is om deze infectie zo snel mogelijk te verwijderen nadat het werd ontdekt. U kan het manueel elimineren, maar het wordt aangeraden om een anti-malware hulpmiddel te gebruiken zoals Reimage, Spyhunter om er zeker van te zijn dat alle elementen van het Skype virus werden verwijderd. Om gelijkaardige infecties te vermijden in de toekomst, zorgt u er best voor dat uw computerbeveiligingsprogramma’s steeds up-to-date zijn. Scan ook steeds bestanden vooraleer ze te openen, en doe een tweede controle bij uw vrienden om er zeker van te zijn dat zij echt de zender waren van een link of bestand via online middelen als Skype.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Skype Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Skype Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-skype-virus

Removal guides in other languages

Skype Virus (en) 
Le virus Skype (fr) 
Virus Skype (es) 
Skype Virus (de)  Flag of Germany
Skype vírus (pt) 
Skype Virus (dk) 
Skype Virus (se) 
Skype ウイルス (jp) 
Skype Virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.