BitCoinMiner - Hoe te verwijderen

BitCoinMiner is een groep Trojanen die de Bitcoin Miner toepassing installeren. Bitcoin is een virtuele valuta die vertrouwd op complexe berekeningen. Hoe meer mensen deze berekeningen uitvoeren, hoe veiliger het netwerk wordt tegen pogingen tot hacken. Door het uitvoeren van deze berekeningen kan je kleine sommen munten verdienen. Het bedrag aan bitcoins (BTCs) dat je kan verdienen vermindert na verloop van tijd, dus is het niet echt nuttig om miners op je eigen computer te draaien zonder gespecialiseerde hardware.

Dit wordt echter misbruikt door malware ontwerpers, die honderden pc’s infecteren om verschillende BitCoinMiners uit te voeren. Zo verdienen ze veel efficiënter geld in vergelijking met de legitieme individuen omdat ze geen elektriciteit moeten betalen voor de computers die de berekeningen uitvoeren. Hoe langer de malware mines op geïnfecteerde pc’s, hoe meer Bitcoins de cybercriminelen gratis krijgen.


BitCoinMiner Trojan

Oudere versies van BitCoinMiner zoals Trojan.Cointbitminer gebruikten enkel de CPU. Dit was niet efficiënt, dus richten de nieuwe versies zich op gaming pc’s welke krachtige videokaarten hebben. Deze kaarten voeren de berekeningen efficiënter uit, dus kan men sneller BTCs verdienen.

Meestal krijg je niet veel symptomen te zien als je geïnfecteerd werd door Bit Coin Miner. Je pc kan wat trager werken dan normaal, maar de toepassing draait echter op volle kracht als je de computer niet gebruikt. Als je denkt dat je koeler harder werkt als jij niet aan het werk bent, kan dit een teken zijn van de CoinMiner virusinfectie.

Deze infectie is op zichzelf niet gevaarlijk. Het belangrijkste is echter dat BitCoinMiner op de één of andere manier op je pc geïnstalleerd werd. Dit kan een teken zijn van een ernstige PC infectie, bijvoorbeeld, deel uitmaken van een Botnet die eigendom is van illegale miners. Ze kunnen op elk moment hun focus verleggen van BitCoins naar het verdienen van geld door je bankgegevens te stelen of spam te versturen. Het is aanbevolen om de miner en alle andere infecties van je computer te verwijderen.

Het BitCoinMiner virus komt in allerlei vormen. Vnlgp Miner, BCMiner en verscheidene andere namen worden gebruikt in antivirus detectie, afhankelijk van het programma dat gebruikt wordt voor de berekeningen.

BitCoinminer : infectie of onschadelijk?

Bitcoins hebben verschillende voordelen. Als eerste, de transacties zijn heel snel en onomkeerbaar. Dit is zeer aanlokkelijk voor cybercriminelen omdat ze geen terugbetalingen wensen. Ten tweede, ze zijn zo goed als anoniem en het is moeilijk op de persoon te vinden die eigenaar is van de portefeuille met de munten. Ten derde, deze valuta wordt door niemand gecontroleerd. Dit alles maakt dat het bezitten van Bitcoins interessant is voor zowel eerlijke als oneerlijke mensen (2).

Antivirussen kennen Bitcoin Mining Trojanen, en het is makkelijker om de Miner (welke specifieke berekeningen moet uitvoeren) te detecteren dan duizenden mogelijke parasiet versies. Als je zo’n toepassing zelf geïnstalleerd hebt en je antivirus detecteert deze, kan je de toepassing laten staan. Het is niet gevaarlijk op zichzelf zolang het maar correct geconfigureerd werd en geen portefeuille van een malware ontwerper gebruikt om geld naar te sturen.

Als je niet zeker bent hoe BitcoinMiner geïnstalleerd werd, moet je de pc opschonen. Het is aangeraden om een anti-malware programma zoals Spyhunter of Hitman Pro te gebruiken om de kwaadaardige bestanden te identificeren en ze te verwijderen. Zoek in de detectie lijst naar allerlei Trojanen en niet enkel naar de Miner toepassing.

Bronnen:

  1. Trojans and their types
  2. https://bitcoin.org/en/

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Bitcoinminer en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Bitcoinminer en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding BitCoinMiner

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-bitcoinminer

Removal guides in other languages

BitCoinMiner (de)  Flag of Germany
BitCoinMiner (fr) 
BitCoinMiner (en) 
BitCoinMiner (es) 
BitCoinMiner (it) 
BitCoinMiner (pt) 
BitCoinMiner (se) 
BitCoinMiner (dk) 
BitCoinMiner (jp) 

One response to “BitCoinMiner

  1. Beetje jammer dat ik bij zo,n uitleg betreft bitcoins en criminelen een programma zie staan van reimage. Dit bedrijf levert volgens de consumentenbond valse belofte`s en beweert het programma dat er iets goed mis is met een nieuwe laptop (hoe dan?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.