Startgo123.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Soms proberen hackers hun producten te laten opgaan in de menigte zodat geen enkele geïnfecteerde gebruiker zo merken dat zijn/haar browser gecontroleerd wordt door een browser hijacker. Startgo123.com wordt geassocieerd met een programma dat je DNS instellingen wijzigt en dit domein toewijst aan je startpagina, nieuw tabblad en standaard zoekmachine. De globale lay-out van deze site lijkt op twee grote vissen die circuleren op het internet: de Opera en Google Chrome start-up pagina’s. Startgo123.com heeft het symbool van Google naast zijn zoek vak en snelkoppelingen naar de populairste sites: Youtube.com, Facebook.com, Twitter.com enz. Er is een bijkomend vak met een plusteken: gebruikers kunnen hier hun eigen sites toevoegen. Startgo123.com verspreidt zich voornamelijk in Spanje, Thailand en Mexico.

Over het Startgo123.com virus

Nadat je browser instellingen gewijzigd werden, zal het Startgo123.com virus telkens je de browser start verschijnen. Het vermelde domein zal echter niet alleen bij de start van je online reis verschijnen, omleidingen naar de Startgo123.com site kunnen op elk moment plaatsvinden, ongeacht de activiteiten die je uitvoert. De partners van het Startgo123.com virus voorzien de hackers ook van hun eigen URL’s en Startgo123.com veroorzaakt ook omleidingen naar deze kwaadaardige domeinen. Deze pagina’s kunnen op zo’n manier opgebouwd zijn dat ze je persoonlijke info verzamelen of stiekem andere potentieel ongewenste toepassingen (POT) installeren. Zonder je toestemming of zelfs medeweten kunnen er dus foute add-ons en browser extensies op je pc terechtkomen.

Startgo123.com heeft een zoek vak en gebruikt Google om de zoekresultaten te leveren. Net zoals veel andere browser hijackers, voegt het echter gesponsorde domeinen toe. Deze webpagina’s verschijnen op d top plaatsen van de resultaten en proberen je e misleiden tot een bezoekje. Elke trip naar duistere, kwaadaardige sites genereert web verkeer. Het kan ook zijn dat je niet beveiligt wordt door de HTTPS versleuteling en ook de nuttige Google Safe Browsing faciliteit kan uitgeschakeld zijn. De Startgo123.com browser hijacker is in staat om bepaalde tracking cookies te gebruiken. Je online gewoontes, IP adressen, verwijzing data, type browser, e-mailadressen of andere persoonlijke info kunnen te grabbel gegooid worden. Bijvoorbeeld, het kan traceren wat je recent kocht op online winkel sites zoals Amazon.com om je te plezieren met de blijkbaar nuttige eigenschap van reclame pop-ups, banners, vensters of nieuwe tabbladen. Over het algemeen kan het Startgo123.com virus niet beschouwd worden als zijnde dodelijk voor je pc, maar het heeft krachtige eigenschappen die de prestaties van je systeem kunnen verstoren en vertragen.

Een korte follow up, aangaande het Startgo123.com virus. We analyseerde deze browser hijacker voor het eerst in juli 2016, maar na een paar maanden merkten we dat de infectie nog steeds aan een opmars bezig was. Het had zelfs zijn uitzicht aangepast zodat het een zeer efficiënte faciliteit leek. Het is zelfs zo dat daar het voordien zoekresultaten van Google toonde, het nu lijkt alsof het zijn eigen zoekmechanisme gebouwd heeft met een grijze letter “S” als logo. Of heeft het wel? Eigenlijk blijft Google nog steeds de voornaamste leverancier van corresponderende links. Zoals gebruikelijk zal Startgo123.com echter proberen om bezoekjes aan zijn gesponsorde domeinen te promoten. Als je geïnteresseerd bent in de voor/na looks, bekijk dan de twee bijgevoegde afbeeldingen. Met de trage diavoorstelling op de achtergrond hebben de ontwerpers van Startgo123.com echt geprobeerd om een gunstig product te presenteren. Beveiligingsonderzoekers vinden het echter nog steeds slecht uitgerust gezien het aantal klachten elke dag toeneemt.

De distributie van het Startgo123.com virus

Wij vermoeden dat het Startgo123.com virus computers binnendringt tijdens de installatie van andere gratis programma’s. Bestand delen sites zijn berucht voor het niet informeren van gebruikers over de bijkomende software die toegevoegd kan zijn. Op deze manier zijn consumenten zich er niet van bewust dat ze meer installeren dan ze denken. De grootse zorg is dat dit POT of virussen zijn. Het is cruciaal om te kiezen voor de geavanceerde of aangepaste installatiemethode als je wilt dat je pc vlotjes blijft werken zonder storingen door programma’s zoals de Startgo123.com browser hijacker. Als er een vinkje met extra software verschijnt, zorg er dan voor dat je dit uitvinkt als het onbekend is. Wij bevelen je aan om alle bijkomende toepassingen te deselecteren. We willen zelfs zo ver gaan je aan te raden een krachtig anti-malware tool te kopen. Regelmatige scans zijn essentieel om te zien of je pc niet bedreigt wordt. Reimage, SpyHunter of Malwarebytes zijn in staat om je pc 24/7 te beschermen. Een handmatige verwijdering komt voor ons op de tweede plaats, maar je kan de instructies hiertoe hieronder vinden.Automatische tools Startgo123.com virus verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Startgo123.com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Startgo123.com virus

Hoe Startgo123.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Startgo123.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Startgo123.com virus en gerelateerde parasieten als NavSmart.info virus , Search.onesearch.org virus , Iqasearch.com virus , Het Gold-page.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Startgo123.com virus van uw browsers

  Top Hoe Startgo123.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Startgo123.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Startgo123.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Startgo123.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Startgo123.com virus van de lijst.

Hoe Startgo123.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Startgo123.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Startgo123.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Startgo123.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Startgo123.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Startgo123.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Startgo123.com virus schermafbeeldingen

 
     
 
 
oktober 20, 2016 07:21, oktober 20, 2016 07:21
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *