Startgo123.com virus - Hoe te verwijderen

Startgo123.com wordt geassocieerd met een programma dat je DNS instellingen vervangt en dit domein instelt als je startpagina, nieuw tabblad en standaard zoekmachine. Bijgevolg kunnen meer respectabele zoekmachines worden geblokkeerd door een browser hijacker. Meer informatie over malware parasieten vind je hier.

Er werd gemerkt dat het Startgo123.com virus zeer actief is in India, Brazilië, Mexico, Indonesië en Turkije. Een bijna identieke browser hijacker is Search.mpc.am en deze wordt geïnstalleerd nadat gebruikers MPC Cleaner downloaden. Deze tool wordt beschouwd als een potentieel ongewenste toepassing vanwege zijn misleidende advertenties en belofte een kwalitatieve optimalisatie software te zijn. Daarnaast, moet de Startgo123.com malware infectie ook worden beschouwd als een nieuwe tabblad malware dreiging omdat het enkel je nieuwe tabbladen bezet en je startpagina en standaard zoekmachine ongemoeid laat. In sommige gevallen echter, kan ook de startpagina worden gewijzigd.


startgo123-com-virus

Veel browser hijackers proberen zich voor te doen als normale zoekmachines, terwijl ze dit niet zijn. Bijvoorbeeld, de Startpageing123.com en Mystarting123.com browser hijackers zijn duidelijk gelijkaardig aan het Startgo123.com virus. Ze proberen allemaal gebruikers te overtuigen dat ze worden omgeleid naar een respectabel domein dat verondersteld wordt een nieuw tabblad/startpagina te zijn.

De algemene lay-out lijkt wat op twee grote walvissen, die op het internet ronddwalen: de bewezen startpagina’s van Opera en Google Chrome. Startgo123.com heeft het symbool van Google naast zijn zoekvak en snelkoppelingen naar de populairste sites: Youtube.com, Facebook.com, Twitter.com enz. Er is ook nog een bijkomend vakje met een plusteken erin: hier kunnen gebruikers hun eigen websites toevoegen. Startgo123.com wordt vooral verspreid in Spanje, Thailand en Mexico.

Over het Startgo123.com virus

Dus nadat je browser instellingen werden gewijzigd, zal het Startgo123.com virus telkens verschijnen als je de browser opent. Het vermelde domein zal echter niet enkel aan het begin van je online reis verschijnen: Redirection naar de Startgo123.com site kunnen op elk moment plaatsvinden, ongeacht welke activiteit je uitvoert.


startgo123-com-2-viruses

Ook de partners van het Startgo123.com virus transfereren hun eigen URL’s naar de hackers en Startgo123.com zal omleidingen naar deze kwaadaardige domeinen veroorzaken. Deze sites kunnen geconstrueerd zijn op een zodanige manier dat ze je Personal information bemachtigen of stiekem bijkomende potentieel ongewenste toepassingen (POT) installeren. Zonder toestemming of je medeweten kunnen er kwaadaardige add-ons of browser extensies binnenglippen.

Startgo123.com heeft een zoekvak en gebruikt Google om je van zoekresultaten te voorzien. Echter, net zoals vele andere browser hijackers, voegt het links naar zijn sponsors toe. Deze webpagina’s zullen op de eerste plaatsen verschijnen en proberen je te misleiden hen te bezoeken. Elke trip naar een duistere, kwaadaardige site zorgt voor webverkeer. Ook kunnen gebruikers misschien niet beveiligd worden door de HTTPS codering (How does HTTPS work?) en de nuttige Google Safe Browsing functionaliteit kan misschien ook uitgeschakeld zijn. De Startgo123.com browser hijacker is in staat om bepaalde tracking cookies te gebruiken om net als elke andere POT te functioneren .

Je online gewoontes, IP-adressen, doorverwijzing data, type van browser, e-mailadressen of andere persoonlijke info kan ten grabbel worden gegooid. Bijvoorbeeld, het kan traceren wat je recentelijk kocht op winkel sites zoals Amazon.com om je te voorzien van blijkbaar nuttige advertenties in de vorm van pop-ups, banners, vensters of nieuwe tabbladen. Nep berichten zoals Winmanager.online of Mobifoth.com kunnen getoond worden.

Algemeen genomen kan, het Startgo123.com virus niet beschouwd worden als zijnde dodelijk voor je computer, maar het heeft de mogelijkheden om de prestaties van je systeem te verstoren en te vertragen.

Een korte opvolging van het Startgo123.com virus. We analyseerden deze browser hijacker voor het eerst in juli 2016, maar na een paar maanden merkten we dat hij nog steeds bloeide. Het paste zelfs zijn uiterlijk aan om over te komen als een zeer efficiënte faciliteit. Voordien gebruikte het zoekresultaten van Google, maar nu lijkt het alsof het zijn eigen zoekmechanisme ontwikkeld heeft met een grijze letter “S” als logo. Of niet? Eigenlijk blijft Google de hoofdleverancier van de overeenkomende links.

Zoals gewoonlijk echter zal Startgo123.com volharden in het promoten van zijn gesponsorde domeinen. Als je geïnteresseerd bent in het voor/na voorkomen, bekijk dan de twee toegevoegde afbeeldingen hierboven. Met de trage transitie van de diavoorstelling op de achtergrond, probeerden de ontwerpers van Startgo123.com echt om zich te profileren als een nuttig product. Beveiligingsonderzoekers vinden echter nog steeds dat deze faciliteit slecht uitgerust is omdat het aantal lachten dagelijks toeneemt.

Distributie van het Startgo123.com virus

Wij vermoeden dat het Startgo123.com virus computers infiltreert tijdens de installatie van een gratis programma. Bestand delen sites zijn berucht voor het niet informeren van gebruikers over de bijkomende software die erin verwerkt kan zitten. Op deze manier hebben consumenten er geen idee van dat ze meer installeren dan waarvoor ze kiezen. De grootste bekommernis is dat deze toevoegingen POT of virussen zijn.

Het is cruciaal om te kiezen voor de geavanceerde of aangepaste installatiemethode als je wilt dat je pc vlot blijft presteren, zonder gestoord te worden door toepassingen zoals de Startgo123.com browser hijacker. Als er een vinkje met bijkomende software verschijnt, zorg er dan voor dat je dit uitvinkt als het je onbekend lijkt.

Eigenlijk, bevelen wij je aan om alle bijkomende toepassingen uit te vinken. We gaan zelfs zo ver je aan te raden een krachtig anti-malware tool aan te schaffen. Regelmatige scans zijn essentieel om te zien of je computer niet in gevaar is. Spyhunter of Malwarebytes zijn in staat om je computer 24/7 te beschermen. Een tweede optie is een handmatige verwijdering, de instructies hiervoor vind je hieronder.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Startgo123 Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Startgo123 Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Startgo123.com virus

Hoe Startgo123.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Startgo123.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Startgo123.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Startgo123.com virus van uw browsers

TopHoe Startgo123.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Startgo123.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Startgo123.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Startgo123.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Startgo123.com virus van de lijst.

Hoe Startgo123.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Startgo123.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Startgo123.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Startgo123.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Startgo123.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Startgo123.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-startgo123-com-virus

Removal guides in other languages

Startgo123.com virus (en) 
Startgo123.com virus (dk) 
El virus Startgo123.com (es) 
Le virus Startgo123.com (fr) 
Startgo123.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Startgo123.com ウイルス (jp) 
Startgo123.com virus (se) 
Startgo123.com vírus (pt) 
Startgo123.com virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.