URL:Mal is de naam die gebruikt wordt door sommige antivirusprogramma’s voor kwaadaardige websites. Of het nu een programma is of jijzelf die verbindeng probeert te maken met een website die verdacht wordt schadelijk te zijn, verschijnt er een pop-up met de melding “We’ve safely aborted connection on […] because it was infected with URL:Mal.”
Urlmal Virus Pop Up snelkoppelingen
- Waar refereert URL:Mal naar?
- Soorten van URL:Mal sites
- Phishing
- Malware
- Spam
- Fraude
- Mogelijke oorzaken en oplossingen
- Automatische tools Malware verwijderen
(Win)
Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals URL:Mal Virus Pop-up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,
(Mac)
Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals URL:Mal Virus Pop-up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,
De naam URL:Mal wordt meestal gebruikt door Avira en zijn onderaanneming AVG – twee antivirus bedrijven die gebruikt worden door honderden miljoenen mensen om hun computers te beveiligen.
Er bestaan een paar verschillende verklaringen waarom websites als kwaadaardig kunnen worden beschouwd en waarom de computer er probeert mee te verbinden. Soms kom je gewoon per ongeluk op een kwaadaardige site terecht en beschermt je antivirusprogramma je – dit is wanneer de URL:Mal pop-up een welkom zicht is. Andere keren kan het zijn dat een kwaadaardig programma op je apparaat probeert om iets te downloaden en dat is een symptoom van een dieperliggend probleem.
URL:Mal is een waarschuwing die betekent dat je computer beschermt werd, het loont echter de moeite om de oorzaken ervan te onderzoeken:
URL:Mal sooren dreigingen |
|
---|---|
Mogelijke gevolgen van het bezoeken van sites gemarkeerd met URL:Mal |
|
Mogelijke oorzaken |
|
De oorzaken van URL:Mal verwijderen |
|
Waar refereert URL:Mal naar?
Websites die beschouwd worden als gevaarlijk worden bijgehouden op een zwarte lijst en als je er eentje van probeert te bezoeken, verschijnt de URL:Mal waarschuwing. Deze detectie refereert naar iets buiten je computer en informeert je dat een verbinding verbroken werd voor er iets kon gebeuren. Je kunt URL:Mal niet echt verwijderen, het is misschien echter wel mogelijk om de oorzaak ervan te verwijderen.
Soorten van URL:Mal sites
Avira categoriseerd gevaarlijke sites in phishing, malware, spam, of fraude – soorten sites die echt in staat om veel schade aan te richten.
Phishing
Phishing kan ongelooflijk gevaarlijk zijn. Hier vind je een blog post van Avira die een voorbeeld geeft waarbij de criminelen het slachtoffer verwijzen naar een nep Microsoft login pagina en het slachtoffer zijn e-mail, wachtwoord en telefoonnummer buit maken. De URL:Mal pop-up die voor zulke pagina’s verschijnt is een duidelijke waarschuwing dat de link die je net aanklikte afkomstig was van kwaadaardige actoren.
Phishing links kunnen gedeeld worden in spam e-mails (bijvoorbeeld, nep meldingen dat je je wachtwoord moet veranderen), social media, en advertentie omleidingen. De URL:Mal waarschuwing kan verschijnen na het klikken op een kwaadaardige link. De gevolgen van het in de val trappen van een phishing poging kunnen omvatten dat je online accounts gegijzeld worden, betalingsmethodes gestolen worden en dat er malware verspreid wordt naar je contacten.
Malware
Malware is een soort van URL:Mal die meer direct gevaar oplevert. Sites die kwaadaardige bestanden verdelen kunnen je apparaat op de achtergrond infecteren. Bijvoorbeeld, ze kunnen gebruikt maken van exploit kits om specifieke malware te selecteren en rechtstreeks op je computer of telefoon af te leveren. Deze malware kan spyware zijn die je wachtwoorden steelt, ransomware die je bestanden corrumpeert en hen vasthoudt voor losgeld of een rogue toepassing die begint met het tonen van nep virus pop-ups.
Onschuldige websites kunnen geïnfecteerd zijn met een code die gebruikers omleidt naar de URL:Mal, dus kan de URL:Mal waarschuwing onverwachts opduiken.
Spam
Spam-type URL:Mals zijn sites die niet onmiddellijk gevaarlijk zijn maar wel ongelooflijk vervelend. Deze sites kunnen proberen je browser instellingen te gijzelen met de hulp van social engineering – met andere woorden, door te liegen.
Er zijn sites in overvloed die voldoen aan de URL:Mal voorwaarden omdat ze het slachtoffer zijn meldingen overnemen en een eindeloze stroom aan misleidende advertenties met allerlei kwaadaardige of schadelijke inhoud versturen. Deze spam sites zijn niet begaan met ethiek, dus zullen ze wat dan ook pushen.
Fraude
Fraude, net als scam sites, bedreigen je niet met malware. In plaats daarvan kunnen ze proberen om je neppe of niet bestaande producten te verkopen, je overhalen te investeren in piramide zwendels, lid te worden van een goksite die nooit uitbetaald enz. Dan zijn er ook nog de sweepstake scams, nep giveaways en tech ondersteuning scams die sommige gebruikers uiteindelijk honderden dollars kosten. Deze scams zijn zeer goed gemaakt, dus kan de URL:Mal pop-up je misschien wel veel tijd en geld besparen.
Mogelijke oorzaken en oplossingen
Er zijn zo ongelooflijk veel gevaarlijke sites, dat het onmogelijk is om hen allemaal te betrappen en hen op de zwarte lijst te plaatsen als URL:Mal, dus is het niet zo dat als je geen waarschuwing voor een site krijgt deze per definitie veilig is. Tegelijkertijd kunnen er ook sites onterecht op de lijst staan en het is niet steeds duidelijk waarom dit gebeurde. Over het algemeen is er echter geen twijfel over dat web bescherming iets positief is en dat de URL:Mal waarschuwing ernstig dient te worden genomen.
Terwijl het gevaar een website is en je antivirus je tegenhoudt deze te contacteren, kan dit veroorzaakt worden door een virus op je computer. Het voornaamste symptoom is het regelmatig opduiken van de URL:Mal waarschuwingen, zoals telkens als je de browser start. Als de waarschuwingen zeldzaam zijn betekent dit dat je gewoon verdachte sites tegenkomt tijdens het normaal surfen – niets om je zorgen over te maken.
URL:Mal pop-ups kunnen regelmatig opduiken als er malware op je computer zit die probeert om iets te downloaden of een adware virus dat probeert om de browser om te leiden. Dit kan zich blijven voordoen als je antivirusprogramma het probleem niet detecteert – alle beveiligingsprogramma’s hebben blindspots. Het kan misschien beter zijn je computer eens te scannen met een malware verwijderaar zoals SpyHunter voor Windows of Combo Cleaner voor MacOS. Zelfs al is een scanner niet goed in het je beschermen tegen dreigingen, is een tool zoals dit geweldig voor het verwijderen van malware die zich al op je systeem bevindt.
Een andere mogelijkheid is dat je browser geïnfecteerd is, in dit geval is het mogelijk dat slechts een browser aangetast werd. Als de URL:Mal pop-up opduikt bij het aanklikken van advertenties of als de browser probeert bepaalde sites te openen, moet je zoeken naar kwaadaardige browser extensies, gegijzelde instellingen, meldingen machtigingen van kwaadaardige sites.
Tenslotte, een verklaring voor regelmatige URL:Mal waarschuwingen kan zijn dat een site die je regelmatig gebruikt ergens gewoon een foute weg insloeg. Bijvoorbeeld, hij kan een deal gemaakt heggen met een verdacht advertentie netwerk. Dit kan resulteren in het je blootstellen aan malware als je doorgaat met het gebruiken van die site, het kan dus de moeite lonen om uit te kijken naar een andere site.
Automatische tools Malware verwijderen
(Win)
Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Urlmal Virus Pop Up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,
(Mac)
Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Urlmal Virus Pop Up en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,