Hoe Web Push Meldingen uitschakelen

Hoe Web Push Meldingen uitschakelen

Er is niemand die nog geen web push meldingen tegenkwam tijdens het surfen op het internet. Deze kleine aanklikbare waarschuwingen worden naar je browser verstuurd door de websites, die erop gericht zijn om rechtstreeks te communiceren met hun bezoekers met de real-time updates enz. Deze functie is oorspronkelijk afkomstig van de smartphone apps, maar in tegenstelling tot deze laatste, kunnen web meldingen klanten bereiken op alle apparaten met een browser.

Website push meldingen werden ontworpen om de gebruikers sneller te contacteren, dan bijvoorbeeld per e-mail, en hen te informeren met live updates over wat spelletjes of shows, nieuws, koopjes, noodgevallen of updates voor je abonnementen enz. Dit leuke idee kreeg echter al snel een dubieuze reputatie vanwege deze pop-up waarschuwingen, omdat websites misbruik begonnen te maken om reclame te maken, klanten op een opdringerige manier te contacteren zonder relevante inhoud, bovendien programmeerden hackers wat pop-ups om malware te verspreiden, zoals Olpair.com, Confirmprize.com, Invictioner.club, Topgetfree.com.

Hoewel lang niet alle push meldingen slecht zijn, begrijpen we hoe frustrerend het kan zijn te maken te hebben met eindeloze pop-ups als je gewoon een website wilt bezoeken, daarom heeft het 2-viruses.com team deze handleiding opgesteld over hoe web push meldingen of gewoon bepaalde pagina’s die je online-surfervaring verpesten eens en voor altijd uit te schakelen. Onderaan vind je voor elke browser afzonderlijk gedetailleerde instructies, die je moet volgen, dus laten we eraan beginnen.

Waarom en wanneer Push meldingen blokkeren

Voor we beginnen, is het noodzakelijk de reden te weten waarom je op het punt gekomen bent dat je alle push meldingen wilt uitschakelen. Hoewel de instellingen op elk moment gereset kunnen worden, kan je misschien een gevaarlijke malware infectie op je pc over het hoofd zien, die verantwoordelijk is voor al deze irriterende pop-up berichten, die niet zullen weggaan als je probeert het te blokkeren, of ze worden tijdelijk verborgen terwijl ze je pc nog steeds schade berokkenen, bijvoorbeeld, het Tuniaf.com pop-up virus.

Meestal verschijnen website-gebaseerde push meldingen zelfs op legitiem sites zoals Youtube, Facebook, Amazon, eBay, allerlei Nieuwspagina’s, Weerbericht sites enz. Daar dienen deze berichten als een handige tool om te communiceren met de lezers/bezoekers op een snelle manier en tonen ze de nieuwste artikels, kortingen, voorspellingen, ontvangsten, updates, herinneringen enz. Aangezien ze meestal niet schadelijk zijn en je ze nuttig kunt vinden, maar het haat te maken te krijgen met andere sites hun meldingen, is de beste optie deze voorkeursites toe te voegen als een uitzondering, terwijl tegelijkertijd alle andere push meldingen geblokkeerd worden. Als je iemand bent die geen aanstoot neemt aan de pop-ups, behalve op een site waar je voornamelijk wilt focussen op lezen of schrijven, kan je gewoon één webpagina blokkeren, opnieuw, als een uitzondering.

Als je echter constant de pop-up browser meldingen te zien krijgt, van dezelfde site of URL die je niet kent, en deze hardnekkig proberen je aandacht te trekken, moet je weten dat dit een ernstige aanduiding is dat er een adware, POT virus op je systeem of browser geïnstalleerd werd als een kwaadaardige extensie die zulke berichten veroorzaakt en je het moet verwijderen i.p.v. te blokkeren. Om dit te doen moet je Spyhunter/Malwarebytes aanschaffen en er een volledige systeemscan mee uitvoeren.

Hoe meldingen uitschakelen in Google Chrome

Google Chrome is in al zijn versies ingesteld om de gebruiker steeds te waarschuwen dat de website meldingen wil tonen, maar omdat het de populairste browser is, volgens W3schools.com statistics, betekent dit dat je beduidend meer meldingen te zien krijgt tijdens het surfen, wat betekent een grotere kans om opgescheept te raken met een pop-up virus en je online navigator vol te proppen met overvloedige advertenties en kwaadaardig javascript. Het uitschakelen van alle meldingen, met een paar websites als uitzondering is de beste beslissing. Wat interessant is, is dat als je in incognito modus surft je geen enkele melding te zien krijgt.

De gemakkelijkste manier is door gewoon chrome://settings/content/notifications into in de adresbalk van de Chrome URL te plakken en op enter te drukken, dan volg je stap 5 om wijzigingen aan te brengen. Je kan echter ook gewoon deze stap voor stap handleiding volgen.

 1. Open Chrome en klik op de ‘ ‘ Meer-knop bovenaan rechts en selecteer Instellingen.
 2. In Instellingen, scroll je helemaal naar beneden tot je de Geavanceerd knop ziet, klik hier op.
 3. Onderaan de Geavanceerde Instellingen klik je op de sectie Inhoud instellingen.
 4. Zoek Meldingen en open het met een dubbel klikken erop.
 5. Pas je Chrome push meldingen instellingen aan door te klikken op de Geblokkeerd of Toevoegen knoppen.

Je kunt op de bovenste rechter knop Geblokkeerd klikken om alle waarschuwingen volledig uit te schakelen. Dit is natuurlijk de veiligste optie en als je nog steeds wat meldingen van bepaalde sites wilt zien, kan je deze handmatig toevoegen als uitzonderingen door te klikken op de Toevoegen knop langs de sites onderaan de Toestaan sectie. Als je echter het niet erg vindt om pop-ups te zien te krijgen, maar je wilt gewoon de meldingen van een paar sites blokkeren, dan moet je ervoor zorgen dat de Blokkeren knop bovenaan uitgeschakeld is en de adressen van deze sites toegevoegd werden aan de Blokkeren sectie. Om de wijzigingen te bewaren klik je op de Klaar-knop.

Hoe meldingen uitschakelen in Mozilla Firefox

Mozilla is de op één na populairste browser die ook toelaat dat zijn gebruikers kiezen tussen het al dan niet zien van website push meldingen. Hoewel het gemakkelijker en sneller is om de machtigingen pagina te openen dan op Chrome, heeft Mozilla een lichtjes andere aanpak.

 1. In Firefox, klik je aan de rechterkant op de Menu knop en selecteer je Voorkeuren.
 2. Aan de linkerkant vind je de Privacy & Veiligheid sectie. Naast Meldingen klik je op Instellingen.
 3. In Meldingen Machtigingen verander je de website zijn Status van Toestaan in Blokkeren.

In tegenstelling tot Chrome, kan je de pagina zijn meldingen niet uitschakelen, als je deze nog niet bezocht hebt en moet je elk nieuw verzoek voor elke site blokkeren als je dit wenst. Als je reeds een pagina bezocht die je niet meer interesseert met hun meldingen zou je in staat moeten zijn om hun Status van Toestaan naar Blokkeren te wijzigen aan de rechterkant, naast hun naam. Bewaar de wijzigingen en herstart Firefox.

Mocht dit niet gewerkt hebben is er nog een andere methode die je kunt proberen. In de URL-balk typ je about:config en open de instellingenpagina. Ga verder naar de site door te klikken op de Ik aanvaard het risico knop. Dan typ je in de zoekbalk webnotifications en selecteer je dom.webnotifications.serviceworker.enabled. Daarna dubbelklik en stel de waarde in van ‘waar’ op ‘fout’. Dit zal de push meldingen uitschakelen, wat betekent dat Mozilla nog steeds desktop waarschuwingen voor je kan posten. Om alle meldingen te blokkeren doe je hetzelfde maar wijzig je de waarde van dom.webnotifications.enabled.

Hoe meldingen uitschakelen in Safari

Voor Mac en Safari gebruikers is het uitschakelen van meldingen zeer gemakkelijk en snel. Ongeacht het feit dat Mac computer minder gevoelig zijn voor infecties dan Windows, en het ontvangen van een gecompromitteerde browser melding zelden voorkomt, is het nog steeds een aangeraden praktijk te beheren hoe websites met je communiceren.

 1. Open Safari en klik op Voorkeuren. Je kunt alternatief de toetsencombinatie ‘Command’ + ‘,’ gebruiken.
 2. Klik dan op Websites bovenaan, open dan links onderaan de Meldingen sectie. Vink ‘Toestaan dat websites toestemming vragen om push meldingen te verzenden’ uit.

HHoe meldingen uitschakelen in Opera

Opera is een andere gemakkelijk te configureren browser, welke in enkele seconden aangepast kan worden.

 1. Klik op Menu en dan op Instellingen (op Windows) of Voorkeuren (op Mac) of gebruik de toetsencombinatie ‘Alt’+’P’.
 2. Open de Websites sectie aan de linkerkant, scroll dan naar beneden om de Meldingen instellingen te vinden. Selecteer ‘Niet toestaan dat sites desktop meldingen tonen’.
 3. Klik op Beheer Uitzonderingen en selecteer de geprefereerde grenzen (Toestaan/Blokkeren) voor afzonderlijke sites.

Hoe meldingen uitschakelen in MS Edge

Helaas heeft Microsoft Edge geen functie om web push meldingen uit te schakelen, ondanks alle nieuwe updates, en beschouwd te worden als één van de Veiligste World Wide Web browsers. Maar het laat niet gewoon toe dat elke site scripts injecteert en je toont wat ze maar willen, Edge vraagt je gewoon elke keer of je wilt dat deze pagina je meldingen toont of niet. Natuurlijk zijn er bepaalde browser add-ons zoals ad-blocks enz, die nuttiger kunnen zijn als je genoeg hebt van de irritante browser pop-ups, maar wees voorzichtig want soms kunnen deze verbeteraars meer kwaad dan goed doen.

Al bij al, is het weten van hoe websites te beperken in het bereiken van je en het uitsparen van tijd i.p.v. steeds op ‘Nee’ of ‘Blokkeren’ te moeten klikken, één van de meest cruciale veilig online surfen vaardigheden, die je toelaat om malware infecties en gecompromitteerde browsers te vermijden. Hopelijk heeft deze handleiding je geholpen je cyberveiligheid te verbeteren en als je vragen hebt, laat het ons dan weten via de onderstaande commentaar sectie. Vergeet bovendien ook niet om een kijkje te nemen bij wat antivirus/anti-malware programma’s wat een andere goede voorzorgsmaatregel zou zijn om, om te gaan met dubieuze pop-ups.

Bron: https://www.2-viruses.com/how-to-disable-web-push-notifications

Lees "Hoe Web Push Meldingen uitschakelen" in andere talen

How to disable Web Push Notifications (en) 
Cómo desactivar las Notificaciones Web Push (es) 
Sådan deaktiveres Web Push-underretninger (dk) 
Web-Push-Benachrichtigungen deaktivieren (de)  Flag of Germany
Come disabilitare le notifiche push Web (it) 
Comment désactiver les notifications Web Push (fr) 
Como desativar Web Push Notifications (pt) 
Hur du inaktiverar Web Push aviseringar (se) 
プッシュ通知を無効にする方法 (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten