Ransomware aanvallen zijn aan een opmars bezig

Offensieve maneuvers tegen individuen, staten of groepen zijn een dagelijkse strijd aan het worden. Je zou in het hol van pluto moeten wonen om niet op de hoogte te zijn van de meest beroemde kwaadaardige daden, zoals de WannaCry of NotPetya aanvallen. Recent nog, had de stad Atlanta te maken met een nieuwe tegenslag vanwege de WannaCry infectie, en de stad moet nog steeds heel wat doen om de schade te beperken.

De stad ontving een losgeldeis van $51.000 en natuurlijk wilde de overheid dit niet betalen. Gelukkig, kondigde de stad op donderdag aan dat ze wat voortgang gemaakt had bij het herstellen van de netwerken. Beveiligingsonderzoekers waarschuwen staten en gebruikers echter, dat ransomware infecties beschouwd moeten worden als een zeer ernstige bedreiging, hoewel hackers ook experimenteren met nieuwe malware soorten.


Cyberaanval tegen een energiebedrijf in India

Afgelopen week zijn hackers erin geslaagd zich toegang te verschaffen tot de systemen van het Uttar Haryana Bijli Vitran Nigam energiebedrijf in India. Met als resultaat dat de misdadigers aan de haal gingen met een enorm aantal aan facturatiegegevens van de klanten van het bedrijf. De hackers eisten ook 1 RS Core, of 10 miljoen Roepies, wat ongeveer $150000 USD is. Dit is waarom bedrijven wereldwijd meer aandacht zouden moeten besteden aan hun cyberveiligheid, programma’s moeten bijwerken en hun werknemers bewust maken van de gevaren.

Essentiele stadsdiensten zijn vaak het doelwit van hackers. Cyberaanvallen kunnen een ravage aanrichten en belangrijke diensten zoals noodcentrales, online facturatie lamleggen en ook andere diensten beïnvloeden. Daarom zijn steden ook een potentieel meer winstgevend doelwit voor hackers omdat overheden misschien meer geïnteresseerd zijn in het operationeel houden van hun essentiële diensten dan in het verliezen van enkele duizenden dollars. Het is echter geweldig dat steden, zoals Atlanta, zich niet zomaar gewonnen geven en de strijd aangaan i.p.v. gewoon in te gaan op de eisen van de hackers. Hoewel het recovery proces veel meer tijd in beslag kan nemen, is het belangrijk op een punt te maken ten opzichte van de misdadigers i.p.v. hen gewoon geld te sturen voor hun kwaadaardige daden.

Ransomware virussen saboteren steden in de VS

In januari 2018, taste een ransomware virus de bibliotheken van St. Louis aan. In dit geval eisten de hackers een losgeld van $35000 USD om het systeem te herstellen na de cyberaanval. In totaal, beïnvloedde dit offensieve maneuver 700 computersystemen doorheen de openbare bibliotheken van de stad. Verrassend genoeg, beslisten de autoriteiten ook hier om het losgeld niet te betalen en kozen ze voor de meer tijdrovende oplossing van het opruimen van het volledige computersysteem en helemaal opnieuw te beginnen.

Een ander tragisch voorval dateert van een paar dagen geleden. Een 911 centrale in Baltimore kreeg te maken met een cyberaanval die erin slaagde om het systeem tijdelijk lam te leggen. Dit had tot resultaat dat de receptionisten alles handmatig moesten doen totdat de getrainde specialisten met een oplossing kwamen. Volgens Frank Johnson, het hoofd van de informatiedienst van het stadhuis, werd er geen losgeld gevraagd. Het FBI onderzoekt de zaak verder en hoopt meer informatie te vinden over deze cyberaanval tegen Baltimore.

Bron: wptv.com.

Bron: https://www.2-viruses.com/ransomware-attacks-are-on-the-rise

Lees "Ransomware aanvallen zijn aan een opmars bezig" in andere talen

Ransomware attacks are on the rise (en) 
Les attaques de ransomware sont à la hausse (fr) 
Ransomware-angreb er stigende (dk) 
Gli attacchi ransomware sono in aumento (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten