WeKnow.ac virus - Hoe te verwijderen

WeKnow.ac is de hoofdwebsite van de browser hijacker die slachtoffers te zien krijgen als de hoofdstartpagina van zodra de dreiging hun computer binnendrong. Dit browser virus werd voornamelijk ontworpen om de zoekmachine en Safari, Chrome enz. instellingen te wijzigen zodat de ontwerpers kunnen profiteren van alle agressieve advertenties en promoties, die ze schaamteloos posten zonder regels op verschillende website waarop je niet verwachte online marketing te zien.

Als je geïnfecteerd werd met het WeKnow.ac virus, bestaat erg een twijfel dat je elke stap gevolgd zal worden door online aanbiedingen, maar de misdadigers zullen ook Kijken welke gegevens je invoert, welke websites je bezoekt, welke advertenties je aanklikt en misschien nog meer. Als je besluit om de WeKnow.ac browser hijacker te verwijderen kan dit een hele uitdaging worden om dat deze malware echt hardnekkig is en je niet makkelijk zal loslaten, daarom hebben we speciale instructies voorbereid voor het verwijderen van de WeKnow.ac browser infectie op verschillende manieren alsook wat belangrijke feiten om te weten als je nog steeds zou twijfelen om het te behouden of niet.

Hoe kwaadaardig is het WeKnow.ac virus

De WeKnow.ac browser hijacker verschilt niet van FooBaroo.com, search.kuklorest.com, search.pitchofcase.com. Net zoals deze sites infecteert WeKnow.ac browsers en vervangt het de standaardinstellingen van de gebruiker met die van hem zodat de ontwerpers de volledige controle verkrijgen over welke en hoeveel content ze posten wat hen geld zal opleveren. Gezien Malvertising in de lift zit sinds een paar jaar, zijn meer en meer hackers overgeschakeld op deze malware en dit omdat het vrij veel geld kan opbrengen zonder dat ze verder ook maar iets hoeven te doen.


weknow,ac browser hijacker virus

Het WeKnow.ac browser virus werd ontwikkeld en uitgebracht in juni 2018 door Israëlische ontwerpers. Het kende reeds 50 duizend bezoeken met het meeste verkeer komende van de VS, Frankrijk, Turkije, Duitsland en Hongarije. Ook heeft men gemerkt dat sommige gebruikers omgeleid werden vanop Youtube en Reddit advertenties. Het bedrijf beweert dat hun ontwikkelde software (inclusief het WeKnow.ac virus) bedoeld is om gebruikt te worden door miljoenen mensen wereldwijd, waardoor deze toegang krijgen tot de beste content ongeacht hun technische vaardigheden. Dit is echter niet de volledige waarheid en de de misdadigers zullen eerder misbruik maken van mensen zonder computerkennis dan dat ze hen zouden helpen.

Het bedrijf dat de WeKnow.ac browser hijacker creëerde geeft toe dat sommige services voorzien zullen worden Trovi Search, dit is een andere populaire browser hijacker, maar het 2-viruses.com team zag dat er nog een andere WebCrawler zoekmachine gebruikt werd als de hoofdzoekmachine naar waar je omgeleid wordt vanop de hoofdpagina. Dit betekent dat de WeKnow.ac engine geen unieke zoekresultaten kan leveren en andere tools gebruikt die eveneens dubieus zijn om content te voorzien voor de zoekopdracht van het slachtoffer. Om nog maar te zwijgen over al de partner aanbiedingen die voor elk trefwoord bovenaan de pagina verschijnen.

Bovendien lijkt het erop dat WeKnow.ac ontworpen werd voor Mac-gebruikers omdat je in de rechterhoek een bijkomende functie vindt genaamd Mac Cleaner. Als je klikt op Mac Cleaner word je omgeleid naar een andere Dubieuze site die je de MacKeeper app aanbiedt, deze zou je moeten mijden. Maar dat is niet alles wat we weten over tot wat het WeKnow.ac virus in staat is.


weknow.ac main search engine browser hijacker

De voornaamste reden waarom deze browser hijacker beschouwd wordt als gevaarlijk is de ongelimiteerde reclame door derden, die toestemming krijgen om rechtstreeks aanbiedingen te plaatsen welke malware kunnen bevatten, alsook het traceren van gegevens. Terwijl sommige gegevens gebruikt worden voor het verbeteren van de marketing weet je niet wat met de andere gegevens gebeurt zoals, je aanmeldgegevens, bank informatie, wachtwoorden, aankopen, e-mails, locatie enz. Bovendien kun je er niets tegen beginnen aangezien de WeKnow.ac virus makers zichzelf er tegen beschermen door alles te vermelden in hun EULA.

Hoewel het niet onze bedoeling is om persoonlijk identificeerbare informatie (“PII”) te verzamelen (behalve voor registratie en gebruiker ondersteuning doeleinden zoals vermeld in het Privacy Beleid), kunnen de verzamelde gegevens PII bevatten. Als deel van onze privacy maatregelen implementeren wij bepaalde regels die ontworpen werden om het per ongeluk verzamelen van PII zoals e-mailadressen, sofinummers, creditkaartnummers, login informatie enz. te vermijden. Deze regels zijn gebaseerd op gekende veldtypes, parameters, warden en algoritmes maar zijn echter niet feilloos en dus kunnen de Software & Services soms, per ongeluk, ongewenste informatie verzamelen. We onderzoeken en updaten deze regels regelmatig.

Bepaalde Software & Services laten en/of stellen je in staat om er Content aan toe te voegen. De Content kan komen onder de vorm van apps, knoppen, gadgets, links naar advertenties, websites, producten en services van derden (inclusief zoek services) alsook bijkomende middelen die voorzien worden van derden (samen “Content en Services van Derden”). Het gebruik van zulke Content en Services van Derden is onderworpen aan hun privacy beleid. Daarnaast voorziet het Bedrijf zulke derden van een groot aantal tools om hen in staat te stellen interessante en unieke apps, knoppen en gadgets te creëren door het Bedrijf zijn platform te gebruiken. Sommige van deze tools kunnen de derden in staat stellen toegang te krijgen tot, verzamelen, opslaan en/of delen van je informatie – zowel je PII als je niet persoonlijk identificeerbare informatie. Ter verduidelijking, wij evalueren, toestaan, monitoren, steunen, garanderen of doen geen verklaringen wat betreft zulke Content en Services van derden en je toegang tot Content en Services van Derden is op eigen risico.

Zoals je ziet is de WeKnow.ac hijacker niet nuttig en bovendien kun je schade toebrengen aan je pc en je privacy, daarom moet je zonder verdere discussie het onmiddellijk verwijderen.

Hoe werd je opgescheept met de WeKnow.ac hijacker

Als je dit artikel aan het lezen bent dan installeerde je de WeKnow.ac engine waarschijnlijk niet vrijwillig. En zelfs al deed je dit toch, het effect blijft hetzelfde en moet je het nog steeds verwijderen. Browser hijackers zoals het WeKnow.ac virus gebruiken meestal bundelen of kwaadaardige sites om op de pc van hun slachtoffer te raken zonder dat deze dit weet tot het uiteindelijke infectieproces voltooid is en ze zichzelf kenbaar maken. Als je de neiging hebt om Distributie sites of torrents te gebruiken om je programma’s te verkrijgen dan kan dit de reden zijn waarom je opgescheept zit met de WeKnow.ac hijacker.

Deze websites zijn ervoor gekend om malware te verdelen via de Setup Assistants van legitieme programma’s, welke soms je alle extra kwaadaardige toepassingen laten uitvinken maar soms installeer je deze echter ook samen met de hoofdsoftware zonder enige vorm van waarschuwing of melding. Waarschijnlijk doorliep je de installatie zeer snel en las je niets en in plaats van het vooraf geplaatst vinkje langs de WeKnow.ac search engine installatie verwijderen liet je het standaard installeren. Dit is waarom je nooit mag kiezen voor de Expres/Aanbevolen installatie en programma’s enkel vanop hun officiële site halen. Bekijk ook eens Welke download portalen zou je moeten mijden.

Hoe het WeKnow.ac virus snel verwijderen

De snelste en efficiëntste manier om het WeKnow.ac virus te verwijderen, waar wij en onze lezers bij zweren, is het gebruiken van een speciaal automatisch malware verwijderingstool. Het maakt niet uit wat voor soort beveiligingstool je gebruikt, maar voor ons kende SpyHunter/Reimage het meeste succes in deze gevallen. Het voordeel van anti-malware programma’s is dat je enkel een scan moet uitvoeren en zijn zullen alle verborgen dreigingen op je pc opsporen en alle gerelateerde bestanden van het virus verwijderen opdat het niet meer zou terugkeren. Natuurlijk moet je nadien nog wel je startpagina terug instellen op de normale maar je hoeft je tenminste geen zorgen meer te maken over je privacy en de gezondheid van je systeem.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Weknow Ac Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Weknow Ac Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Hoe de WeKnow.ac browser hijacker handmatig verwijderen

Hoe WeKnow.ac virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals WeKnow.ac virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan WeKnow.ac virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder WeKnow.ac virus van uw browsers

TopHoe WeKnow.ac virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan WeKnow.ac virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe WeKnow.ac virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan WeKnow.ac virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met WeKnow.ac virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het WeKnow.ac virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de WeKnow.ac virus van de lijst.

Hoe WeKnow.ac virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan WeKnow.ac virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan WeKnow.ac virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe WeKnow.ac virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe WeKnow.ac virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder WeKnow.ac virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent WeKnow.ac virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoewel de WeKnow.ac browser hijacker voornamelijk gecreëerd werd om MAC en Safari-gebruikers aan te tasten kunnen ook andere besturingssystemen en browsers geïnfecteerd worden. Hieronder tonen we je stap voor stap hoe je het WeKnow.ac virus uit alle browsers kunt verwijderen dus als je problemen had met het handmatig verwijderen ervan zou deze handleiding je moeten helpen. Als je bovendien problemen blijft ondervinden en je de startpagina niet kunt herstellen naar je normale, zelfs na een volledige verwijdering, neem dan eens een kijkje bij ons ander artikel, waar we je tonen hoe DNS instellingen te ontdekken en te resetten en Host bestanden te zuiveren, wat de reden kan zijn waarom WeKnow.ac je blijft storen.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-weknow-ac-virus

Removal guides in other languages

WeKnow.ac virus (en) 
El virus WeKnow.ac (es) 
Le virus WeKnow.ac (fr) 
WeKnow.ac-Virus (de)  Flag of Germany
Vírus WeKnow.ac (pt) 
Il virus WeKnow.ac (it) 
WeKnow.ac ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.