Win Magician PUP - Hoe te verwijderen

Win Magician, of WinMagician, de Windows tegenhanger van Mac Magician — een programma dat verondersteld wordt te dienen als een pc utility en web en anti-malware bescherming. Het stelt dat het ruimte zal vrijmaken op de schijf, scams en geïnfecteerd downloads stopt, je register opruimt en scant op malware.

Dit programma wordt echter door sommige beschouwd als potentieel ongewenst. Niet kwaadaardig, maar ook niet echt nuttig en mogelijk op sommige computers geïnstalleerd zonder eerst de toestemming te krijgen van de eigenaar van de pc.

Win Magician is op geen enkele manier een uitzonderlijk programma in vergelijking met andere potentieel ongewenste toepassingen die een universele pc bescherming en onderhoud suites aanbieden. Zijn gebruikersinterface kan net worden onderscheiden van sommige optimaliseerders, zoals Quick Mac Care en Mac Tonic. Zijn website is een boeltje, foutieve functies worden beschreven en de tekst is gewoon gekopieerd van Win Tonic en ITL Windows Optimizer (andere tools die beschouwd worden als junkware).

Er zijn voldoende rode vlaggen om je te laten twijfelen aan de kwaliteit van het programma. Tegelijkertijd leveren de ontwerpers ervan een inspanning om niet zo onethisch te zijn als sommige andere nep optimaliseerders en dat is waarom Win Magician slechts een potentieel ongewenste toepassing is en geen rogue optimaliseerder.

Win Magician problemen en verwijdering:


"win magician"

Functies van Win Magician
 • Register opruiming
 • Junk bestand verwijdering
 • Opstart beheer
 • Malware scan
Distributie bronnen
 • Nep online scans
 • Freeware bundels
 • Download vanop de officiële site
Mogelijke problemen
 • Oneerlijke installatie
 • Kapot register wat resulteert in een onstabiel besturingssysteem
 • Verwijderde bestanden wat resulteert in trager browsen
Verwijder Win Magician
 • Verwijder handmatig via het Controlepaneel
 • Scan op verdachte programma’s met anti-malware tools (Spyhunter)

Hoe nuttig is Win Magician?

Win Magician richt zich voornamelijk op het helpen van mensen bij het vrijmaken van ruimte op hun computers. Het kan dit doen door logs, caches en tijdelijke bestanden te deleten. Dit kan mogelijk een paar megabytes aan ruimte vrijmaken. Het kan ook de tijd die nodig is om de site te laden vergroten. En de ruimte die vrijgemaakt werd wordt weer opgevuld omdat programma’s niet stoppen met caching, het aanmaken van tijdelijke bestanden en logs. Dit betekent dat weldra Win Magician een nieuwe scan zal uitvoeren en opnieuw nieuwe bestanden zal vinden om te verwijderen.

Win Magician’s Web Protection lijkt te volharden in het me vertellen dat ik een ad-blocker moet installeren op mijn browser. Dit is geen slechte raad, maar in overweging nemend dat veel websites zich verzetten tegen ad-blockers kan het de kwaliteit van mijn browsen echt verminderen.

Win Magician is ook een register opruimer, wat een klein beetje verdacht is — het wijzigen van het register is riskant, Microsoft stelt dat het, het gebruik van zulke utilities niet ondersteund omdat ze over het algemeen niet nuttig en riskant zijn. Een kapot register kan vereisen dat het besturingssysteem volledig opnieuw moet worden geïnstalleerd. Een perfect register bidet geen waarneembare verbetering in de prestaties.

Het komt erop op neer dat, Win Magician, wat een betalend programma is, vooral zaken aanbiedt die je reeds gratis kunt krijgen door gewoon de ingebouwde functies van Windows te gebruiken — het opruimen van onnodige bestanden, beheren van opstart toepassingen, scannen op malware. Het is waarschijnlijk onschadelijk maar in de meeste gevallen is het ook niet echt nuttig of een waardevol programma.

Problemen met Win Magician

Deze potentieel ongewenste toepassing probeert om de functies te herstellen waarvoor andere, gelijkaardige pc optimaliseerders bekritiseerd werden: het nestelt zich in de Startup Manager, mijn kopie probeerde niet om zelf extra programma’s te installeren (hoewel het een sectie heft waar het andere toepassingen in aanbeveelt), en het gebruikt geen helrode tekst met een groot waarschuwingsteken voor elk klein bestand dat het vind.

Toch is er een goede redden waarom “PC optimaliseerder” en “register opruimer” software categorieën zijn die niet vertrouwd worden.

Veel van deze programma’s gebruiken het bundelen voor hun distributie. Als je Win Magician op je computer aantrof en erg een idee van hebt waar het vandaan kwam, is er een goede verklaring voor. Vaak komen potentieel ongewenste toepassingen als een bijlage aan de installer van andere programma’s en vragen we niet echt om toestemming om geïnstalleerd te worden. Dit wordt meestal gebruikt door programma’s die geen andere goede manier hebben om zichzelf te verkopen.

Een andere mogelijkheid is dat het Win Magician programma gedownload werd dankzij kwaadaardige online pop-ups. Sommige nep waarschuwingen proberen mensen ervan te overtuigen dat ze een virus op hun computer hebben — zoals de Wod007.com fake scan, of de verschillende versies van (4) viruses. Daarna raden deze kwaadaardige sites mensen aan om het één of ander computer beveiligingsprogramma te downloaden. Dit wil niet zeggen dat de ontwerpers van het programma de bedoeling hadden om het op deze manier te verdelen, maar dat maakt niet uit als iemand misleid wordt tot het installeren van een software.

Hoe Win Magician verwijderen

Win Magician zou vrij eenvoudig te verwijderen moeten zijn, meestal via het Controlepaneel. Als je echter de betaalde versie kocht, moet het abonnement afzonderlijk worden stopgezet.

Het is mogelijk dat het niet lukt om het programma te verwijderen, waarschijnlijk omdat de één of ander malware hiervoor zorgt. Andere keren blijven de pop-ups opduiken nadat het programma reeds verwijderd werd. Als je te maken hebt met deze problemen, kun je gebruikt maken van professionele anti-malware programma’s, echte, zoals Spyhunter, om te weten te komen waar kwaadaardige bestanden en programma’s zich kunnen bevinden.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Win Magician Pup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Win Magician Pup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Win Magician PUP te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Win Magician PUP installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Win Magician PUP .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Win Magician PUP van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-win-magician-pup

Removal guides in other languages

Win Magician PUP (en) 
El PUP Win Magician (es) 
Win Magician PUP (de)  Flag of Germany
Win Magician PUP (it) 
Win Magician PUP (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.