“Windows Detected ZEUS Virus” scam - Hoe te verwijderen

De “Windows Detected ZEUS Virus” scam wordt zeer waarschijnlijk getoond door een Trojaan of een andere malware (zoals adware), welke momenteel je besturingssysteem aantast. Deze pop-up wordt ondergebracht bij de technische ondersteuning scams zoals “Microsoft Error: Unknown System Failure” en “Microsoft Office Activation”. Als dit bericht de toegang tot je browser afsluit, moet je gewoon het Windows Taakbeheer openen en het proces van deze browser beëindigen.

Het ZEUS Trojaans paard bestaat echt en het werd gekroond als een van de meest schrikwekkende malware staaltjes. Het werd gebruikt voor tal van cyber misdaden en was vooral geïnteresseerd in het stelen van bankinformatie door het registreren van je toetsaanslagen en form grabbing (SecureWorks). De Trojaan lijkt op infecties zoals de SpyEye malware. Daarnaast heeft, ZEUS ook nog gelijkenissen met de Koobface worm: ze werden beiden gebruikt om mensen te laten denken dat hun besturingssysteem gecompromitteerd was.

<zaedededed


“Windows Detected ZEUS Virus” scam

De “Windows Detected ZEUS Virus” technische ondersteuning is niet echt: het is een scam

Hoewel ZEUS ver verspreid is en miljoenen computers in gevaar bracht, is het “Windows Detected ZEUS Virus” virus een stunt waarmee hackers proberen weg te komen. We hebben ontdekt dat zelfs de Opdrachtprompt en Event viewer betrokken werden bij deze scams om hen geloofwaardiger te laten overkomen (Wikipedia).

De “Windows Detected ZEUS Virus” scam zal melden dat je computer te maken heeft met ZEUS. De ontwerpers van deze oplichterij zullen telefoonnummers van hulplijnen voorzien, die veronderstelt worden slachtoffers in contact te brengen met professionele consulenten. Volgens het bericht zijn, +1-800-919-6053, (855) 247-2419 of 1-888-411-9933 de telefoonnummers die je moet bellen.

Als een persoon zijn browser sluit via het Taakbeheer, wordt de toegang tot dat besturingssysteem uitgeschakeld. Dit is niet waar omdat deze actie niet plaatsvindt. Volgens ons onderzoek kunnen surfers “Windows Detected ZEUS Virus” pop-ups ontvangen van Defaultprogramsystem.com, Crash-h3a23z.info en veel andere gelijkaardige domeinen.

De Zeus infectie die opduikt in Google resultaten

Zoals ontdekt door TalosIntelligence, wordt de Zeus Panda banking Trojaan nu verdeeld via SEO (search engine optimisation) om gerangschikt te worden op Google resultatenpagina’s, en op die manier links naar kwaadaardige sites te tonen en het virus te verspreiden. Bijna alle kwaadaardige sites worden bereikt via trefwoorden die gerelateerd zijn aan financiën. Sommige van hen zijn: “nordea zweden bankrekeningnummer”, “al rajhi bank openingsuren tijdens de ramadan”, “hoeveel cijfers in een karur vysya bankrekeningnummer”, “gratis online boeken voor bank klerk examen”, “hoe een cheque van de commonwealth bank annuleren”, “loonstrook formaat in excel met formule gratis download”, “bank of baroda rekeningsaldo controle”, “bankgarantie formaat mt760”, “gratis online boeken voor bank klerk examen”, “sbi bank terugkerende storting van ” en “axis bank mobiel bankieren download link”. Op deze manier proberen cybercriminelen ervoor te zorgen dat hun potentiele slachtoffers online financiële handelingen uitvoeren, dus kunnen geïnfecteerde computers leiden tot gestolen private gegevens.

Uw computer heeft geen ZEUS Trojaan

Laat ons één ding duidelijk maken: zelfs als je deze “Windows Detected ZEUS Virus” technische ondersteuning scam te zien krijgt, betekent dit niet dat ZEUS je besturingssysteem heeft geïnfiltreerd. In feite is het detecteren van deze Trojaans paard malware een complexe zaak aangezien het virus heimelijke technieken gebruikt. Als niet elke up-to-date antivirus toepassing het kan vinden, maakt een willekeurige pop-up zeker geen kans.

De enige reden waarom de “Windows Detected ZEUS Virus” pop-up getoond wordt is om rogue antivirussoftware te verkopen of om toegang te krijgen tot computers. Al seen persoon contact opneemt met een van de eerder vermelde hulplijnen (er kunnen er meerdere zijn), zal hij of zij aangespoord worden om een tool te kopen dat de malware zal uitschakelen (MakeUseOf).

Langs de andere kant kunnen zogenaamde specialisten ook eisen dat gebruikers hen toegang tot hun systeem op afstand verlenen. Beide beslissingen zijn echter fout. Zoals we reeds vermelden, moet je het Taakbeheer openen en de nodige browser processen beëindigen. Daarnaast kunnen deze scammers ook wat persoonlijke info vragen of gebruikers zelfs misleiden tot het onthullen van hun kredietkaartgegevens.

Wat te doen na het ontvangen van het “Windows Detected ZEUS Virus” virus?

Dit bericht is een teken dat je apparaat misschien te maken heeft met een malware infectie. Het kan een adware zijn en dat is zeker gemakkelijker te verhelpen dan een Trojaan. Adware programma’s moeten verwijderd worden via het Controle Paneel. Voor dit te doen, moeten verontruste mensen controleren of er zich onbekende programma’s tussen de lijst van actieve toepassingen bevinden. Ook kan de gebruiker zich misschien herinneren zelf een willekeurige toepassing te hebben geïnstalleerd.

Als je besturingssysteem echter geïnfecteerd werd met een Trojaan, wordt het verwijderingsproces wat ingewikkelder. Je moet een scan uitvoeren met Reimage en zien of je ongerust moet zijn over je cyberveiligheid of niet. Tenslotte moeten we benadrukken dat het bezoeken van websites je ook kan infecteren met virussen. Online advertenties zijn al niet veel beter en kunnen de reden zijn waarom je gealarmeerd werd door de “Windows Detected ZEUS Virus” scam.

Hoe “Windows Detected ZEUS Virus” scam te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals “Windows Detected ZEUS Virus” scam installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan “Windows Detected ZEUS Virus” scam .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder “Windows Detected ZEUS Virus” scam van uw browsers

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Windows Detected Zeus Virus Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Windows Detected Zeus Virus Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-windows-detected-zeus-virus-scam

Removal guides in other languages

“Windows Detected ZEUS Virus” scam (en) 
“Windows Detected ZEUS Virus” scam (fr) 
„Windows Detected ZEUS Virus“-Schwindel (de)  Flag of Germany
Estafa “Windows Detected ZEUS Virus” (es) 
”Windows Detected ZEUS Virus” svindel (dk) 
“Windows Detected ZEUS Virus” 詐欺 (jp) 
“Windows Detected ZEUS Virus” bedrägeri (se) 
“Windows Detected ZEUS Virus” scam (it) 
Golpe "Windows Detectou o Vírus ZEUS" (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.