WinZip Driver Updater virus - Hoe te verwijderen

WinZip Driver Updater ziet eruit als één van de vele systeem optimalisatie tools die beloven om alle drivers te updaten met één klik, ervoor te zorgen dat je Windows steeds bijgewerkt is en om een back-up te maken van welke driver dan ook en deze te herstellen als dat nodig is. Dit soort software kan handig zijn maar, helaas, is WinZip Driver Updater dit niet. Het is bijna volledig overbodig omwille van de reeds ingebouwde functies in het Windows besturingssysteem die je toelaten je drivers te updaten/downgraden, je eigen drivers te installeren en automatisch de drivers van de meest van je apparaten updaten.

In plaats van ook echt goed werk te leveren en gebruikers te helpen met hun systeem beter te maken, toont het WinZip Driver Updater virus valselijk waarschuwingen dat sommige drivers onmiddellijke aandacht vereisen en dat ze enkel vernieuwd kunnen worden als je de volledige versie van het product koopt.

Als je ervoor kiest om deze berichten te negeren maar de WinZip Driver Updater infectie niet verwijderd, zullen deze berichten alleen maar vervelender worden en om de paar seconden verschijnen ongeacht je pogingen hen te laten. Maar als je uiteindelijk toch de volledige versie koopt zul je nog meer problemen krijgen omdat, niet alleen het abonnement zonder je toestemming verlengd wordt, maar ook het annuleren van de service een moeilijke zaak is. Bovendien is de prijs van $32 enkel geldig voor één apparaat. Lees eens dit artikel over hoe gratis proefprogrammas uiteindelijk je creditkaart aanrekenen en blijf vooral verder lezen over WinZip Driver Updater om te weten te komen welke trucjes het gebruikt.

Jammer genoeg wordt WinZip Driver Updater uiteindelijk een probleem voor veel van zijn gebruikers:


winzip driver updater pup

Symptomen

WinZip Driver Updater geïnstalleerd zonder toestemming

Constante scans en waarschuwingen

WinZip Driver Updater kan niet worden verwijderd

Installatie

Gratis software bundels

Misleidende marketing

Schade

Verlies van geld

Onnodig stress

Belasting van de computer

Verwijdering

Handmatig verwijderen via het Controlepaneel

Verwijder ongewenste programma’s automatisch (Reimage)

Is WinZip Driver Updater een virus

Eerlijk, WinZip Driver Updater is geen virus maar een rogue programma dat je met leugens probeert te overtuigen om de volledige versie van het product te kopen. Het kan ongelooflijk vervelend zijn — constante pop-ups en scans die draaien op de achtergrond — maar het veroorzaakt echt niet veel schade aan de computer. Langs de andere kant het doet ook niets goeds. Sommige Gebruikers merkten dat de gratis proefversie eerst toont dat er meer dan 20 drivers verouderd waren en vlak erna stelt dat het systeem perfect in orde is en geen updates nodig heeft. Bovendien werden de mensen die betaalden voor WinZip Driver Updater misleid en zeiden ze dat de volledige versie slechts beschikbaar was voor één computer en niet voor meerder zoals als je wel zou verwachten voor $32,26 per jaar.

Daarnaast bidet de officiële site je ook nog aan om wat extra problemen te downloaden voor $5 in de vorm van WinZip System Utilities dat werkt als een PC-prestatie benutting. Maar raad eens hoe ‘behulpzaam’ het echt is. Als je een legitieme optimalisatie tool wil, kun je beter investeren in Reimage, wat echte software is. Hoe dan ook, dit soort van scam is oud nieuws en je kunt gelijkaardig gedrag zien bij programma’s zoals MacShiny, PC Optimizer Pro, Win Tuneup Pro, en Super Driver Updater. Lees de Eula van deze tools eens en zie met je eigen ogen hoe geniep deze software is en wat de plannen ervan zijn.


winzip driver updater installation

DOOR HET DOWNLOADEN EN INSTALLEREN VAN WINZIP SYSTEM UTILITIES SUITE, WINZIP REGISTRY OPTIMIZER, OF WINZIP DRIVER UPDATER, GAAT U ERMEE AKKOORD DAT WINZIP TOESTEMMING HEEFT OM UW CREDITKAART AAN TE REKENEN VOOR HET JAARLIJKSE ABONNEMENTSGELD VOOR DE SOFTWARE OOP EEN JAARLIJKSE BASIS ZONDER ENIGE VERDERE ACTIE VAN U. ALS UW CREDITKAART OM WELKE REDEN DAN OOK GEWEIGERD WORDT BLIJFT HET ABONNEMENTSGELD VERSCHULDIGD AAN WINZIP EN ZULT U ON ONMIDDELLIJK VOORZIEN VAN EEN ANDERE CREDITKAART VOOR AUTOMATISCHE BETALINGSDOELEINDEN. UW VERDERGEZET GEBRUIK VAN DE SOFTWARE IS ONDERWORPEN AAN EN AFHANKELIJK VAN UW BETALING VAN HET ABONNEMENTSGELD. U MOET KENNISGEVING LATEN VAN UW INTENTIE TOT HET BEEINDIGEN VAN UW ABONNEMENT VIJF (5) WERKDAGEN VOOR HET EINDE VAN DE INITIËLE PERIODE OF VIJF (5) WERKDAGEN VOOR HET EINDE VAN ELKE VERLENGINGSPERIODE ANDERS WORDT UW ABONNEMENT AUTOMATISCH VERLENGD VOOR EEN VOLGENDE PERIODE. TIJDENS ELKE VERLENGINGSPERIODE, NA ONTVANGST VAN DE BETALING, IS HET ABONNEMENTSGELD NIET-RESTITUEERBAAR EN KAN HET NIET GANNULEERD WORDEN. INDIEN U BESLUIT OM UW ABONNEMENT STOP TE ZETTEN OF GEEN NIEUWE CREDITKAART VERSTREKT ZOALS VEREIST IS VOOR BETALING, BEVAT DE SOFTWARE EEN VERGRENDELINGSCODE DIE OP HET EINDE VAN DE PERIODE AUTOMATISCH ZAL VERGRENDEN WAT U VERHINDERD OM DE SOFTWARE TE GEBRUIKEN TOT U EEN NIEUWE REGISTRATIECODE ONTVANGT.

Na het uitvoeren van een grondige scan met VirusTotal/Hybride-Analyse werd aangetoond dat het hoofd installatiebestand van WinZip Driver Updater in feite herkent wordt als een kwaadaardig programma en ontwijkende kwaliteiten vertoonde. Net zoals de andere, gelijkaardige groep van programma’s genaamd register reinigers werkt de WinZip Driver Updater dreiging op het placebo principe. Het doet alsof er tal van problemen zijn met je computer, herstelt er een paar om te bewijzen dat het werkt en vraagt je om te betalen voor de volledige versie zodat alles herstelt kan worden, waardoor de gebruiker een vals gevoel van veiligheid krijgt voor $30.

De waarheid is, dat je waarschijnlijk zelfs geen driver-updating utility nodig hebt. WinZip Driver Updater belooft dat bijgewerkte drivers de “prestaties een boost geven en de betrouwbaarheid van je pc verbeteren”, maar dat is een verdachte bewering — aangezien de hardware op je computer dezelfde blijft, is er maar zoveel functionaliteit en prestatie dat een nieuwe driver er kan uitpersen. Je kunt je generieke drivers bijwerken met nieuwe maar verwacht niet dat die een beduidende impact zal hebben. Dus als WinZip Driver Updater de vele waarschuwingen over de vele verouderde drivers toont, probeert het gewoon je te laten vrezen voor de toestand van je computer terwijl er echt niets is om je zorgen over te maken.

Hoe infecteert het WinZip Driver Updater virus computers

De WinZip Driver Updater malware heeft een zeer misleidend voorkomen wat veel gebruikers, die deze tool tegenkomen, laat denken dat het inderdaad een nuttige software is, die helpt het systeem te optimaliseren door drivers te updaten en back-ups te maken. Reclame trucjes zoals nep beoordelingen, officiële website, gratis proef, ontwerp en beweringen dat WinZip Driver Updater ontworpen werd door een gecertificeerde partner van Microsoft is één van de redenen waarom mensen dit programma vrijwillig downloaden met hoge verwachtingen dat hun computer vlotjes zal gaan werken.

Toch gaan we ervan uit dat het in jouw geval anders is en WinZip Driver Updater plots op he Windows systeem verscheen en je jezelf niet kan herinneren naar een systeem optimalisatie tool te hebben gezocht. Als dit is wat er bij jou gebeurde, dan heb je net de eerste duistere eigenschap van WinZip Driver Updater ervaren – het geniepig installeren verstopt in de Setup Wizards van andere programma’s ook wel gekend als bundelen. Dit wordt gedaan om het aantal gebruikers te verhogen door stiekem hun computers binnen te dringen. Zelfs zij die zelf WinZip Driver Updater installeren houden het niet al te lang omdat het tool niet echt goed is. Het bundelen laat de WinZip Driver Updater ontwerpers toe het te verspreiden aan enorme aantallen computers waardoor de kansen dat hun gebruikers de volledige versie van het programma kopen na hen te doen schrikken met waarschuwingen toeneemt.

De manier waarop het gebeurt is dat vrijwel elke freeware-distributiesite populaire legitieme programma’s neem ten deze koppelt met ongewenste software. Als het slachtoffer dan de installatie start is er een aparte pagina waarop je moet kiezen voor de Aangepaste installatie om er toegang tot te krijgen. Hier vind je alle extra programma’s die vooraf aangevinkt werden om standaard te worden geïnstalleerd met de hoofdsoftware tenzij de gebruiker anders beslist. WinZip Driver Updater kan ook geïnstalleerd worden na het downloaden van illegale torrents, het uitvoeren van nep updates of als er zich een ander virus op je computer bevindt.

Hoe de WinZip Driver Updater POT verwijderen

Het goede nieuws over WinZip Driver Updater of elke andere rogue toepassing is dat ze vrij gemakkelijk verwijderd kunnen worden om dat ze een verwijderingsfunctie moeten bevatten om meer legitiem over te komen. Dit is waarom je niet al te veel moeilijkheden zou mogen ondervinden om het te verwijderen via het oude, vertrouwde Controlepaneel. We hebben een stap voor stap handleiding over hoe je dit moet doen.

Helaas heb je misschien niet dit geluk. Het lijkt erop dat sommige mensen niet in staat zijn om het programma te verwijderen terwijl het zich steeds slechter begint te gedragen. Het is mogelijk dat je opgescheept zit met de meer hardnekkige versie van WinZip Driver Updater, die ofwel zijn naam veranderde na de installatie om minder op te vallen of je vermoed dat het geleverd werd door een andere malware. In dit geval heb je zeker nood aan Spyhunter of Malwarebytes welke legitieme beveiligingsproducten zijn die WinZip Driver Updater en al zijn bestanden zullen identificeren aan de hand van het rogue gedrag, ze zullen ook jacht maken op alle andere virtuele parasieten en deze voorgoed verwijderen waardoor al de nonsens stopt.

Dit gezegd zijnde, het is tevens belangrijk om te weten hoe je in de toekomst POT zoals WinZip Driver Updater kunt vermijden, aangezien er geen tekort aan is online.

 • Onderzoek elk programma voor je het installeert. Zoek naar beoordelingen, alternatieven en het businessmodel zodat je niet misleid wordt tot terugkerende betalingen zoals sommige WinZip Driver Updater gebruikers.
 • Als je een gratis programma installeert, controleer dan elk scherm op “optionele aanbiedingen” en “aanbevolen installaties”. Denk goed na of je deze wel wil installeren omdat het meestal POT zijn.
 • Wees op je hoede voor producten die opdringerig of oneerlijk geadverteerd worden. Deze die pop-ups gebruiken en verschijnen op nieuwe tabbladen en je beloven de “prestaties van je computer een boost te geven”. WinZip Driver Updater doet inderdaad veel onrealistische beloftes.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Winzip Driver Updater Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Winzip Driver Updater Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe WinZip Driver Updater virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals WinZip System Utilities installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan WinZip Driver Updater virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder WinZip System Utilities van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-winzip-driver-updater-virus

Removal guides in other languages

WinZip Driver Updater virus (en) 
"WinZip Driver Updater"-Virus (de)  Flag of Germany
WinZip Driver Updater virus (it) 
Le virus WinZip Driver Updater (fr) 
WinZip Driver Updater virus (dk) 
El virus WinZip Driver Updater (es) 

2 responses to “WinZip Driver Updater virus

 1. Ik probeerde Free WinZip Driver Updater en die staat nu als malware op mijn computer, krijg het er niet af, wordt met de dag erger. Probeerde Free Avira , was niet free, en kan ik er ook niet meer afkrijgen. Zijn er ook nog geen schurken of malware sites op het internet te krijgen? Help mij alstublieft (zonder een ander kostbaar programma)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.