AdChoices - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

AdChoices is een adwaretoepassing dat ervoor zorgt dat er veel pop-ups worden getoond op uw computer wanneer u gebruik maakt van het internet. Het wordt gebundeld met gratis programma’s en komt zo op uw systeem terecht. Het wordt lang niet altijd opgemerkt door computergebruikers omdat het automatisch wordt geïnstalleerd als de optie niet wordt uitgeschakeld tijdens het installatieproces.

AdChoices toont vooral pop-ups met kortingsbonnen die u aanbiedingen doen. Eerst zult u denken dat het handig is om deze informatie te zien maar het wordt al snel erg vervelend wanneer het u constant stoort tijdens uw online werk. Wanneer u op één van deze berichten klikt, wordt u omgeleid naar onbekend website die vaak besmet zijn met malware. Op die manier loopt u een groter risico dat uw computer besmet raakt met schadelijke programma’s.

Computergebruikers wordt aangeraden om voorzichtig te zijn wanneer zij programma’s downloaden van het internet. Sla nooit stappen over tijdens de installatie zonder ze te lezen en overtuig uzelf dat u begrijpt wat de berichten u vertellen. Normaliter kunt u zien welke aanvullende programma’s aangeboden worden tijdens de installatie en zou moet u voorkomen dat onbekende toepassingen uw systeem binnendringen tenzij u zeker weet dat het legitieme software is dat u wilt gaan gebruiken.


Verwijder AdChoices van uw computer zodra u het aantreft. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het uit de lijst. Vervolgens moet u de invoegtoepassingen van uw browser controleren voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Wanneer u AdChoices niet in de lijst ziet staan, gebruik dan een anti-malwareprogramma zoals Reimage, StopZilla en voer een scan uit. Het verwijderen van het programma houdt niet in dat de oude instellingen op uw computer hersteld worden, alleen de pop-ups zullen stoppen. U moet zelf de instellingen handmatig herstellen en dat kunt u doen door onderstaande instructies op te volgen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kies Zoekmachines beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard wijzigen;
 3. Verwijder AdChoices uit de lijst.

Voor Firefox :

 1. Typ “about:config” in de adresbalk zodat de instellingenpagina wordt geopend;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine niet zal starten bij elk nieuw tabblad dat u opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder alle onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen en kies Bij opstarten voor “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools AdChoices verwijderen

 
 
Opmerking: proef levert detectie van parasieten zoals AdChoices en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure     
 

Over de auteur

 
oktober 4, 2013 10:58, juli 17, 2017 07:21
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *