Overvloedige pop-ups - Hoe te verwijderen

Pop-up advertenties of gewoonweg pop-ups zijn een adverteer methode die voor het eerst gebruikt werd eind jaren 90 – het is vandaag de dag een van de meest populaire methodes om te adverteren. Helaas zijn deze advertenties meestal echter overvloedig en vervelend. Ze worden tevens gebruikt door cybercriminelen om geld te verdienen aan hun webverkeer of om gewoonweg allerlei malware infecties te promoten.

Hoewel dit lijkt alsof het een onschuldige manier is om iets te promoten, kunnen pop-ups Pop-ups voor jou als normale gebruiker verschillende problemen veroorzaken. In feite, het is zo dat het problemen met je computer kunnen zijn die ervoor zorgen dat pop-ups verschijnen tijdens het surfen op het internet.


Excessive pop-ups and their types

Dat is juist, pop-ups kunnen veroorzaakt worden door adware of andere types van malware die actief zijn op je computer of browser. Ze kunnen ook getoond worden op allerlei websites afhankelijk van de keuze van de eigenaar van deze website. Het feit dat je dus pop-ups te zien krijgt, betekent niet noodzakelijk dat je computer geïnfecteerd werd.

Uiteindelijk zorgt dit voor een dilemma – hoe kun je zien of je computer geïnfecteerd werd en je daardoor deze continue stroom aan pop-up advertenties ziet, of dat je gewoon pech had en websites bezocht die dit type van advertenties bevatten? Wel, er zijn een paar sterke aanwijzingen die je kunnen wijzen op de oorsprong van een advertentie.

Pop-ups veroorzaakt door malware en adware

Het duidelijkste teken dat je computer geïnfecteerd is met malware en je pop-up advertenties te zien krijgt is waarschijnlijk het feit dat gelijkaardige of exact dezelfde advertenties verschijnen op verschillende websites. Bijvoorbeeld, als je merkt dat de advertentie (“You have been randomly selected to spin and get 1 unclaimed reward” of iets gelijkaardigs) die opduikt op verschillende legitieme sites exact hetzelfde is, is dit een teken dat je computer geïnfecteerd werd.


Your battery is damaged by viruses

Zoals gewoonlijk klinken deze Kwaadaardige advertenties verdacht. Je kunt aanbiedingen krijgen die gewoon te goed zijn om waar te zijn of die gewoonweg misleidend zijn. Meestal zijn deze bedoeld om je op te lichten of te misleiden zodat je jezelf in een situatie bevindt die je niet wenst. Kwaadaardige pop-ups hoeven echter niet getoond te worden als een aanbieding – ze kunnen je ook waarschuwen voor iets.

Waarschuwing pop-ups kunnen ook het resultaat zijn van kwaadaardige software die actief is op je computer. Ze kunnen je waarschuwen dat je computer problemen ondervindt en deze opgelost moeten worden, en om dit te doen vragen ze je software te installeren of een specifiek nummer te bellen. Dit is hoe rogue toepassingen, malware, en adware geïnstalleerd wordt op een computer. Opnieuw, als dit herhaaldelijk gebeurt, heb je een malware die actief is op je computer .

Hoe scam pop-ups werken

Ongeacht de reden dat je pop-ups te zien krijgt, kunnen ze voor echt slechte gevolgen zorgen. Dit type van adverteren is een zeer efficiënte manier om malware te verdelen of om gewoonweg gebruikers op te lichten en cybercriminelen maken hier gretig gebruik van. Gewoonweg klikken op een misleidende pop-up advertentie kan resulteren in een infectie met een virus of in het feit dat je opgelicht wordt en geld verliest.

Zonder twijfel is een van de meest populaire types van scam pop-ups de Technische ondersteuning scam. Hiervan zijn er zeer veel – computer blocked scam, Google Chrome critical error scam, Your battery is damaged by viruses scam en ga zo maar door. Het opzet is heel simpel – cybercriminelen laten je geloven dat je computer te maken heeft met problemen en ze bieden je een makkelijk oplossing aan.
Taboola_ads_adware_virus_remove

Meestal zal men je aanbieden om een soort gratis software te downloaden die in staat zal zijn om het probleem op te lossen. Het is om te beginnen al niet moeilijk om vast te stellen dat er helemaal geen probleem is en het programma je gewoon op de een of andere manier geld wil afhandig maken. D.w.z. men kan je vragen om een premium versie te kopen van de software of om te betalen voor een professionele technicus om het probleem handmatig op te lossen omdat het programma er niet in slaagt.

Ook al is je computer momenteel virusvrij, de scam advertenties kunnen gebruikt worden voor het laten infiltreren van allerlei malware op je systeem. Het is een veelgebruikte manier om malware te verdelen, wees dus zeer voorzichtig met gratis aanbiedingen om software te installeren, zeker als het malware is.

Tenslotte kunnen de misdadigers ook proberen om rechtstreeks geld van je te stelen zonder te proberen om software te promoten. Men kan je aanbieden een bepaald nummer te bellen voor hulp. Virussen zoals Windows 10 License Has Been Corrupted of Error #268D3 zullen proberen je te overtuigen dat je een specifiek nummer moet bellen om bepaalde technisce problemen op te lossen. Uiteindelijk zal men je vragen om te betalen voor de ontvangen hulp of gewoon om iets te kopen.

Hoe adverteer netwerken en PPV werken


Cloudfront.net Popups

Vandaag de dag gebruiken adverteer netwerken een PPV systeem. PPV staat voor Pay Per View en bieden site eigenaars aan om verkeer naar hun sites te leiden. Het is een efficiënte manier om websites, producten en services te promoten omdat de koper het type publiek kan selecteren op leeftijd, interesses, opleiding en tal van andere zaken.

Het is zo dat de meeste adware infecties gecreëerd en eigendom zijn van allerlei PPV netwerken. PPV netwerken leveren advertenties aan gebruikers in de vorm van pop-ups. Om dit te kunnen doen moeten ze echter eerst de computers infecteren met adware virussen en dat verklaart een hele boel.

Het voornaamste doel van de ontwerpers van adware is om zo veel mogelijk gebruikers te infecteren en zodoende een enorm publiek op te bouwen. Daarna moeten ze bedrijven of personen vinden die iets willen promoten en gewoon hun advertenties tonen aan de eigenaars van de geïnfecteerde computers – dit is hoe ze geld verdienen.

Het is geen geheim dat PPV netwerken zeer populair zijn bij cybercriminelen. Aangezien ze niet kunnen adverteren op legitieme adverteer netwerken zoals Google Adwords of Facebook Ads, gaan ze voor alternatieven zoals dit om verkeer naar hun sites te leiden. Dit gezegd zijnde, als je blootgesteld bent aan online PPV advertenties, ontvang je hoogst waarschijnlijk aanbiedingen van misdadigers. Er zijn echter ook uitzonderingen en ook legitieme services of sites kunnen op deze adverteer netwerken gepromoot worden.

Pop-up domein types en de populairste adverteer netwerken

Er zijn verschillende grote spelers op deze markt van kwaadaardige adverteer netwerken. Deze zijn Adcash, Popcash, Propeller Ads Media, Taboola en verscheidene anderen. Het meest beruchte adware netwerk is zonder twijfel “Ads by Name“. Hoewel niet alle infecties eigendom zijn van hetzelfde bedrijf, werken de meeste op dezelfde manier en werden ze ontworpen voor hetzelfde doel.

Alle hierboven vernoemde PPV netwerken verwerken adware als een browser add-on, maar er zijn ook andere types van adware infecties die rechtstreeks op de computer kunnen worden geïnstalleerd. Een goed voorbeeld is Provider ads – dit adware virus installeertPrivoxy proxy server op de computer en alle verbindingen met het internet worden via dit tot stand gebracht. Dit laat het virus toe om een speciale JavaScript code te implementeren op alle sites die je bezoekt waardoor het in staat is om advertenties te tonen .

Ook de domeinnamen van pop-ups kunnen ondergebracht worden in verschillende types:

l Subdomein begint met lp – landing pagina;

l Subdomein begint met “static” of “s.” – toont meestal advertenties, bedoeld om alleen afbeeldingen of landing pagina’s te tonen;

l Subdomein begint met “ad”, “adm” – toont meestal advertenties.

l Je moet willekeurig genaamde pagina’s die niet gerelateerd zijn aan de producten getoond in de advertenties mijden omdat dit meestal een teken van een malware infectie is. Terwijl adverteer netwerken en tyische landing pagina’s proberen om hardcore malware te vermijden, kunnen willekeurig uitziende pagina’s gewoon wegwerp of geïnfecteerd zijn. Bijvoorbeeld, subdomeinen zoals : ywi.jsst.net, 7hyzz.popularprizes.7112773.com zouden er zeer verdacht uitzien.

 

Type

Typisch gevaarniveau

AkamaiHD, Cloundfront, Cloudflare, etc.

Inhoud leverende domeinen

laag – gewone statische advertenties

Volledig numerieke subdomeinen of afval zoals 23623326.com

Wegwerp domeinen

Hoog

lp.iets.com

Landing pagina’s voor allerlei producten

laag – medium

s.iets.com, static.iets.com

Statische pagina’s

laag – medium

ads, adM in naam

Ad netwerk pagina’s

typisch laag-medium, kan pay per view zijn.

Trouwens er worden ook zeer populaire cloud hosting domeinnamen gebruikt door pop-ups. Algemeen genomen zijn deze onschadelijk, het misbruik maakt hen echter kwaadaardig. Sommige vn de beruchte voorbeelden zijn akamaihd.net en Cloudfront.net.

Hoe het overvloedige pop-ups probleem oplossen

Ongeacht het type infectie dat je hebt, de ultieme manier om om te gaan met pop-ups is je computer scannen met een professionele anti-malware toepassing. Je kan dit handmatig doen door het virus te verwijderen uit het controlepaneel en de kwaadaardige bestanden van je harde schijf te verwijderen. Om dit echter te kunnen doen moet je de naam van de kwaadaardige bestanden die de overvloed aan pop-ups veroorzaken kennen.

Om te weten te komen welke soort malware er actief is op je computer, moet je ham scannen met Spyhunter. De scan zal maar een paar minuten duren en het programma zal automatisch alle kwaadaardige bestanden en programma’s op je computer detecteren en je de exacte naam ervan tonen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Overvloedige Pop Ups en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Overvloedige Pop Ups en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Met deze informatie zal je in staat zijn om de verwijdering zelf uit te voeren. Dit gaat als volgt:

  1. Open het controlepaneel door te drukken op de Windows toets op het toetsenbord en “Controlepaneel” te selecteren (oudere versies van Windows) of rechter muisklik op het Windows start icoon en selecteer “Controlepaneel” (Windows 10);Control panel  2. Daarna, selecteer je de “Programma verwijderen” optie;Programs and features
  3. Zoek de toepassing die werd gedetecteerd door de anti-malware software en selecteer de “verwijderen”optieUninstall

Dat is alles, de pop-ups zouden je niet meer mogen storen. Als je geen zin hebt om al deze stappen te doorlopen of je slaagde er niet in om de malware handmatig te verwijderen, kies dan voor een automatische verwijderen en verwijder de bestanden met een anti-malware software. Als je de computer scande met een van onze aanbevolen tools en het succesvol het virus detecteerde, selecteer dan gewoon de verwijdering optie en de infectie zal automatisch worden verwijdert.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-excessive-popups-types

Removal guides in other languages

Excessive pop-ups (en) 
Excessive pop-ups (es) 
Des pop-ups excessifs (fr) 
Alt for mange popup-annoncer (dk) 
Överdriven mängd pop-ups (se) 
Pop-up eccessivi (it) 
Excesso de pop-ups (pt) 
Ãœbermäßig viele Pop-ups (de)  Flag of Germany
Excessive ポップアップ (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.