Ads by Name - Hoe te verwijderen

Ads by Name zijn vervelende pop-ups die getoond worden op browsers die aangetast werden door een adware. Meestal bevatten ze commerciële aanbiedingen en leiden ze gebruikers om naar gesponsorde websites. Aangezien het programma oneerlijke methodes gebruikt om je pc binnen te dringen en het advertenties genereert die mensen mogelijk omleiden naar potentieel gevaarlijke sites, wordt het aanbevolen het zo snel mogelijk te verwijderen.

Als je vragen hebt over het verwijderingsproces of het virus zelf, stel deze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden. Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van Ads by Name, moet je dit artikel verder lezen.

Over Ads by Name

Van zodra het op je pc zit, monitort Name je surfgeschiedenis. Het registreert wat je doet op het internet en genereert dan advertenties die gebaseerd zijn op je recente zoekopdrachten of de pagina’s die je bezocht. Daarna toont het telkens je surft op het internet advertenties met slogans zoals “Ads by Name”, “Name Ads”, enz. De meeste van deze advertenties bieden je kortingen, couponcodes of “goedkopere” deals aan. Je zal echter snel vinden dat Ads by Name erg vervelend is, ook al wil je geld besparen.

Ads_by_name_adware_virus_remove

Daarnaast zullen ook de meeste adverteer netwerken bestanden bewaren over de pagina’s die je bezocht hetzij in geaggregeerde vorm of als logbestanden. Deze gegevens worden gedeeltelijk gedeeld met hun partners, anders zouden ze niet in staat zijn om ruimte voor advertenties te verkopen. Sommige adverteer netwerken zullen proberen om ook gepersonaliseerde advertenties te tonen. Dit is niet noodzakelijk een slechte zaak, het is echter een ander bedrijf dat je internetgebruik registreert.

Benamingsschema van “Ads by” parasieten

Het benamingsschema kan als volgt worden samengevat:

Naam

Voorbeeld

Type

Laten staan?

Verwijderen?

Naam van een semi legitieme niet-gerelateerde app

TechFreeHelp, Browser Secure, MagnoPlayer

Advertenties gebruikt om geld te verdienen aan gratis Apps

Als je de app zelf installeerde is deze legitiem

Als het een app is die je niet kent of uit een bundel

Naam gerelateerd aan onbekende apps

Oybtfpencref, Lamzap

Advertenties van nep software in bundels

Nooit

Je moet deze altijd verwijderen

Advertentie of deal netwerk namen

Ad Rotator, Cheap Coupon

 

Als je het zelf installeerde en nodig hebt

Bijna altijd verwijderen

Advertenties met fouten in namen

Ads by name, Ads van niet ingesteld, Ads van een niet gedefinieerde naam of helemaal geen naam

Waarschijnlijk malware

NEVER

Dit is of niet geteste adware of volledige malware, je moet de pc scannen

Er zijn veel versies van deze bepaalde parasiet. Het komt erop neer dat deze infectie zowat elke naam van advertenties kan tonen. ‘Name’ is variabel en kan gewijzigd worden in welke naam dan ook. Meestal is het de naam van het programma waarmee de adware werd geïnstalleerd en welke gebruikt kan worden om het te vinden in het controlepaneel. Sommige van de infecties waren:

Ads by Oybtfpencref, Ads by Cheap Coupon, Ads by Great Find, Ads by MyDealBox, Ads by CB Ad Rotator, Ads by Proxygate, Ads by StormCloud, Ads by TechSmart, Ads by ToolCube, Ads by Torpedo Deals, Ads by YayZap, Ads by Audio Ads, Ads by Chart Choosing, Ads by Negmirvaaiw, Ads by Quiby, Ads by RockCoupon, Ads by Shop Discounts, Ads by Super Browser, Ads by SweetSurpriseSlots, Ads by System Checker, Ads by TechFreeHelp, Ads by ZoomApp, Ads by Browser Secure, Ads by Clksor, Ads by DealTool, Ads by E-shop, Ads by Forever Net, Ads by GameLagoon, Ads by Lamzap, Ads by MagnoPlayer, Ads by pickplus, , etc….

Omwille van programmeerfouten wordt ook vaak “Ads by name” of “Ads by Not-set” gebruikt. Dit kan ook een teken van een Trojaan infectie zijn, omdat bij semi legitieme gevallen de eigenlijke naam van de adware gebruikt wordt om te vermijden dat het snel op de zwarte lijst komt te staan.

Er zijn speciale versies van deze malware die namen van adverteer netwerken gebruiken om resultaten te tonen. Meestal tonen deze netwerken alleen advertenties op websites en de malware makers proberen beide kanten te misleiden zodat ze niet verbannen worden van het netwerk. De meest beruchte voorbeelden van zulke parasieten zijn Taboola ads, Revcontent, Adcash network en linkbucks & navlinks, welke advertenties anders toonden. Sommige van hen zijn niet langer actief omdat de malware makers verbannen werden van het netwerk.

Jammer genoeg is er geen optie om Ads by Name of welke versie ervan dan ook een halt toe te roepen tenzij je de adware verwijdert die er verantwoordelijk voor is. Dit kan een hele uitdaging zijn. Onder dit artikel vind je een handleiding terug over hoe dit te doen. Vergeet ook niet dat je de instellingen van alle aangetaste browsers individueel moet herstellen. Ads by Name kunnen getoond worden op Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, en Safari. Het verwijderen van de adware is de enige manier om er zeker van te zijn dat de advertenties niet opnieuw opduiken.

Hier is een video handleiding over hoe Ads by virusnaam te verwijderen van je computer:

Distributiemethodes en types van de Name adware

Meestal komt dat adware gebundeld met gratis programma’s, dus kan je het ook vrij makkelijk vermijden. Alles wat je moet doen is wat voorzichtiger zijn met de installatiestappen van je nieuwe downloads vanop het internet. Zeker als deze gratis zijn. (Kies steeds voor de Aangepaste installatie i.p.v. de Basis methode en volg alle stappen aandachtig. Als je vooraf geselecteerde optionele downloads ziet, deselecteer deze dan want je zal hoogst waarschijnlijk wat potentieel ongewenste toepassingen die leiden tot tonnen aan advertenties of andere gevolgen installeren als je dit niet doet.Terwijl bundelen op zichzelf een legitieme promotie tactiek is, wordt het vaak misbruikt door adware en hijackers.

Technisch gezien kunnen er verschillende manieren zijn waarop het programma interactie onderneemt met je surfen. De meest voorkomende manier vandaag de dag zijn browser extensies, omdat deze makkelijk programmeerbaar zijn en ze zelden gemarkeerd worden als echt gevaarlijk. In sommige gevallen worden er oude extensies gekocht of gehackt en vervangen door deze van de adware. Zulke parasieten gebruiken zowel adverteer inserties als pop-ups om geld te verdienen.

Een andere manier is het onderscheppen van browser verkeer met meer complexe programma’s. Deze zouden een uninstaller moeten hebben in het controlepaneel of ze zijn een rechtstreekse Trojaan infectie, en moet je de computer scannen op malware met verwijderingsprogramma’s. Als je advertenties te zien krijgt voor je de browser opent, is het ook een malware infectie. Dit zijn geen zeldzame gevallen, ze worden echter geassocieerd met niet ondertekende advertenties (zonder ads by name tekst).

Een meer zeldzamer geval is het onderscheppen van een router of internetprovider en hier advertenties invoegen. In het eerste geval kan het resetten van je router helpen. Meestal zullen zulke advertenties je ISP-naam gebruiken als de handtekening. In het tweede geval is er weinig dat je kan doen, behalve het gebruiken van een afdoende VPN oplossing. Ik heb over dit onderwerp geschreven in een hijacking context (Google redirect virus), het kan echter ook gebruikt worden voor het invoegen van advertenties. Aangezien versleutelde inhoud niet zo makkelijk kan worden gewijzigd zou je geen advertenties mogen zien.

De beste manier om verlost te worden van de Name adware is, het uitvoeren van een volledige systeemscan met een gerespecteerd anti-malware programma, zoals Spyhunter. Als je echter geen extra software wilt downloaden, kan je Ads by Name ook handmatig verwijderen. Als je dit echter nog nooit eerder deed, kan het proces er wat ingewikkeld uitzien, daarom hebben we een stap voor stap handleiding gemaakt om Ads by Name handmatig te verwijderen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Doe je best om alle stappen correct te voltooien en je zal in staat zijn om zelf, handmatig Ads by Name te verwijderen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Name en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ads By Name en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van Ads by Name

Hoe Ads by Name te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ads by Name installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ads by Name .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ads by Name van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ads by Name en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Name, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Name verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Ads by Name. Klik op het icoon met de prullenbak naast Ads by Name of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ads by Name, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopAds by Name verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ads by Name of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Name, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Ads by Name verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopAds by Name verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Ads by Name. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ads by Name, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-ads-by-name

Removal guides in other languages

Ads by [Name] (en) 
Ads by Name (es) 
Ads by Name (jp) 
Ads by [Name] (dk) 
Ads by Name (it) 
Ads by Name (se) 
Ads by [Name] (pt) 
Ads by Name (de)  Flag of Germany
Ads by Name (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.