Archive Manager Virus - Hoe te verwijderen

Archive Manager is een tool ontworpen voor Mac computers. Het wordt verondersteld om bestanden en mappen samen te drukken in verschillende formaten en dus ruimte op je harde schijf te besparen. Natuurlijk klinkt dit goed, er zijn echter een paar verborgen functies waarvan je op de hoogte moet zijn voor je deze toepassing installeert en gebruikt.

De meeste anti-malware toepassingen beschouwen deze tool als kwaadaardig, of minstens potentieel ongewenst (POT). Dit heeft verschillende redenen – het programma wordt verdeeld via oneerlijke methodes en dwingt gebruikers te betalen voor een premium versie van het programma, hoewel het niet efficiënt of nodig is.


Archive Manager Virus removal

Een andere zorgwekkende functie van – het kan moeilijk te verwijderen zijn. Gelukkig heb je dit artikel gevonden en wij zullen je helpen om dit te doen. Het is veel gemakkelijker als je een deftig anti-malware programma of minstens wat assistentie hebt. Blijf dus gewoon dit artikel verder lezen en kom te weten waarom Archive Manager beschouwd wordt als ongewenst en hoe je het volledig van je Apple computer kunt verwijderen.

Kwaadaardige eigenschappen van Archive Manager

Als Archive Manager actief is op je computer zal je dit waarschijnlijk onbewust verkregen hebbe. D.w.z. dat het automatisch geïnstalleerd werd zonder dat je deze actie goedkeurde. Het zal waarschijnlijk ook automatisch gestart worden als je de computer aanzet.

Het begroet je met een minimalistische lay-out en slechts twee functies – het kan je bestanden en mappen toevoegen aan een zip bestand, of omgekeerd, unzip of unrar archieven. Het kan dit ook echt doen – Archive Manager is in staat om bestanden te archiveren of uit te pakken. Er zijn echter wat functies op de achtergrond die deze toepassing kwaadaardig of minstens ongewenst maken.

Op hetzelfde moment zal men je vragen om $9,99 te betalen voor dit programma. Een gratis versie van Archive Manager bestaat zelfs niet – ze bieden enkel een Free trial aan, maar daarna moet je betalen. Om nog maar te zwijgen over het feit date r tientallen gratis toepassingen op de markt zijn die net hetzelfde kunnen doen, en er ook websites zijn die deze service gratis aanbieden, dus is het aankopen of zelfs downloaden van zo’n software irrationeel. Ook kunnen deze voorstellen om Archive Manager aan te kopen zeer agressief zijn.

Als dat nog niet genoeg bewijs is om je ervan te overtuigen dat Archive Manager kwaadaardig is, hebben we nog een andere duidelijke rode vlag – dit programma werd ontworpen en verdeeld door hetzelfde bedrijf dat de Search.bilabordnet.com browser hijacker ontwierp. In feite, als je compiter geïnfecteerd werd met Archive Manager zal je browser waarschijnlijk gegijzeld worden door bilabordnet en vice versa, omdat deze twee elkaar promoten en programma’s infiltreren op geïnfecteerde systemen.

Bovendien zijn potentieel ongewenste toepassingen gekend voor het infiltreren van allerlei malware op een computer, dus ook al staat Archive Manager gewoon op je computer zonder dat het veel problemen voor je veroorzaakt, kan het eigenlijk veel schade aanrichten door het automatisch installeren van andere virussen op je computer. Deze geïnfiltreerde virussen kunnen veel gevaarlijker zijn, zoals ransomware infecties of keyloggers.

Als we het hebben over private informatie, kan Archive Manager ook hier wat schade aanrichten. Die kwaadaardige toepassingen zijn altijd actief op de achtergrond en verzamelen allerlei informatie over je. Het is duidelijk dat dit veel schade kan aanrichten als deze gegevens gelekt worden aan derden – je weet nooit wat er kan gebeuren. Dit leidt tot het besluit dat, Archive Manager problematisch kan zijn zelfs als het alleen maar op je computer geïnstalleerd werd en je het niet actief gebruikt. En als je het gebruikt en overweegt om het te kopen, raden we je aan om je te bedenken voor het te laat is.

Hoe Archive Manager Van Mac Verwijderen

We hebben reeds vermeld dat Archive Manager je kan verrassen met zijn komst. Dit komt omdat deze toepassing verdeeld wordt in een bundel met andere gratis software en ook gepromoot wordt door bilabordnet. Dit is niets nieuw aangezien het een veel gebruikte methode is om potentieel ongewenste toepassingen te verdelen. POT zoals PDFKing, MacRapidizer, of Super Tuneup worden op dezelfde manier verdeeld.

Er is één oplossing om zowel je computer te beschermen tegen zulke infecties alsook om ze te verwijderen als je systeem reeds geïnfecteerd werd – anti-malware tools. Je kunt deze bekijken in onze beoordeling sectie, waar we het hebben over de meest veelbelovende AM- programma’s, of je kunt direct voor Reimage gaan. Dit programma heeft een briljante versie voor Mac en is in staat om zulke infecties onmiddellijk te detecteren en te verwijderen. Als je moeilijkheden ondervindt of nog vragen hebt over dit onderwerp of de verwijdering van het virus, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Archive Manager Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Archive Manager Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-archive-manager-virus

Removal guides in other languages

Archive Manager Virus (en) 
Archive-Manager-Virus (de)  Flag of Germany
Il virus Archive Manager (it) 
Archive Manager Virus (dk) 
El virus Archive Manager (es) 
Archive Manager Virus (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.