De MacRapidizer POT - Hoe te verwijderen

MacRapidizer werd gecategoriseerd als een POT (potentieel ongewenste toepassing). Het is een tool dat verondersteld wordt je Mac sneller en meer georganiseerd te maken. Als je een kijkje neemt op hun officiële website, macrapidizer.com, zal je zien dat het omschreven wordt als een “game changer in de Mac zorg. Het is erop gericht de Mac-systeem Optimalisatie Efficiënt, Duurzaam & Betrouwbaar te maken. Helaas is dit gewoon misleidende reclame.

De optimalisatie functies van deze tool zijn zeer twijfelachtig en het zal zeker wat ongewenste kwaliteiten met zich meebrengen, die je Mac trager maken of zelf andere kwaadaardige software infiltreren op je systeem. Je kunt ook te maken krijgen met allerlei overvloedige advertenties die angstwekkend en overdreven zijn.


MacRapidizer PUP removal

Als je MacRapidizer op je computer installeerde of het werd automatisch geïnstalleerd zonder je medeweten, lees dan alsjeblieft dit artikel tot op het einde en kom te weten waarom deze toepassing beschouwd wordt als ongewenst en ook – hoe je er het snelst van verlost kunt worden.

Redenen waarom MacRapidizer ongewenst is

De voornaamste reden waarom MacRapidizer beschouwd wordt als ongewenst of zelfs kwaadaardig zijn nep positieve resultaten. Onmiddellijk na het installeren, zal MacRapidizer je computer scannen en allerlei Componenten van het systeem controleren – processor, geheugen, harde schijf, batterij (als het een laptop is), gepauzeerde apps enz. Met andere woorden, ze vergewissen zich ervan dat de hardware van je systeem werkt zoals het hoort.

Deze parameters kunnen correct en accuraat zijn, er zijn echter functies die enkel beschikbaar zijn als je een pro versie van deze toepassing koopt. De pro versie beschikt over attributen zoals Startup Boost of Power Saver. Natuurlijk wil je dat je Mac sneller boost of minder energie verbruikt, er zijn echter tal van gratis tools beschikbaar die dit voor je kunnen doen en MacRapidizer zal je met brute kracht verplichten een betaling uit te voeren en de Pro versie te kopen.


MacRapidizer PUP screen

We hebben gezegd dat je valse positieve resultaten kon verwachten van deze toepassing en het doet dit bewust – ze willen je laten geloven dat je computer er echt slecht aan toe is (hoewel dit niet het geval is), zodat je zal denken dat je MacRapidizer nodig hebt om de problemen op te lossen. Dit is zowel oneerlijk als kwaadaardig.

Bovendien kun je je ook verwachten aan extra advertenties die allerlei services of goederen aanbieden. Dit is een andere reden waarom MacRapidizer beschouwd wordt als ongewenst. Het heeft zelfs wat kenmerken die eigen zijn aan adware infecties, omdat deze advertenties je naar mogelijk gevaarlijke sites kunnen brengen.

Er zijn veel gratis rogue systeem optimaliseerders en potentieel ongewenste toepassingen zoals deze – Mac Tonic, Mac Cleanup Pro, of Mac Space Reviver. Meestal delen ze allemaal dezelfde eigenschappen en dwingen ze gebruikers tot het aankopen van een premium versie van de software, hoewel dit niet nodig of nuttig is.

Hoe deze POT je computer infecteerde

De MacRapidizer POT kan rechtstreeks gedownload worden van de App Store, maar als het plots op je computer verscheen en je het niet zelf installeerde, infiltreerde MacRapidizer waarschijnlijk je computer via misleidende methodes.

Meestal worden toepassingen zoals deze gebundeld met andere gratis software die gedownload kan worden vanop het internet. Als je dus een gratis en legitiem programma download en installer, bestaat de kans dat ook MacRapidizer of een gelijkaardige infectie geïnstalleerd zal worden zonder dat je hiervoor gewaarschuwd wordt.

De beste manier om dit te vermijden is je computer te beveiligen met een anti-malware tool dat real-time bescherming biedt, zoals Plumbytes of Malware Fighter.

Hoe Malware Fighter verwijderen

Als eerste, zou je moeten proberen om MacRapidizer handmatig te verwijderen, net zoals elke andere Mac toepassing – sleep het pictogram naar de prullenmand, open de Bibliotheken map en verwijder alle bestanden die gerelateerd zijn aan deze toepassing.

Helaas kan dit in sommige gevallen niet mogelijk zijn en moet je dus een anti-malware tool aanschaffen die dit voor je kan doen. Probeer het [ Combo Cleaner en scan je Apple computer er mee. Na een aantal minuten zou MacRapidizer automatisch verwijdert moeten zijn en nooit meer terugkomen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals De Macrapidizer Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals De Macrapidizer Pot en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-macrapidizer-pup

Removal guides in other languages

Il PUP MacRapidizer (it) 
MacRapidizer PUP (pt) 
MacRapidizer PUP (dk) 
MacRapidizer PUP (se) 
MacRapidizer PUP (en) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.