Iobit Malware Fighter beoordelen

IObit Malware Fighter is een tool dat toegewijd is aan het bestrijden van allerlei virussen en malware. Er is zowel een gratis als een premium versie van deze tool, de gratis versie is echter zeer gelimiteerd en zal niet in staat zijn om veel beveiligingsfuncties te bieden.

Hoewel de meeste anti-malware en antivirus tools afkomstig zijn van bedrijven in Europa of de Verenigde Staten, werd Malware Fighter ontwikkeld en uitgebracht in China. Hier mag je je echter niet storen – in plaats daarvan moet je de eigenlijke eigenschappen van deze software eens bestuderen en wat je voor de prijs van $19,95 allemaal krijgt. Dit is hoeveel je zal moeten betalen voor 1 jaar abonnement op één computer. Deze software is enkel compatible met het Windows besturingssysteem. Als je extra functies wilt toevoegen, zoals back-up CD of uitgebreide download service, zal je extra moeten betalen.

Deze prijs is echt laag in vergelijking met andere antimalware tools die momenteel beschikbaar zijn, zoals SpyHunter of Reimage. Toch raden we je aan om niet enkel op de prijs te focussen – de functionaliteit en de mogelijkheid om je computer ook echt te beschermen tegen malware en virussen is veel belangrijker.

Ook is er een gratis versie beschikbaar, dus zal je Malware Fighter kunnen testen zonder ook maar een cent uit te geven. Natuurlijk is de gratis versie zeer gelimiteerd en zal je enkel recht hebben op Basis anti-malware functies, basis real-time bescherming, en verschillende andere online-beveiligingsfuncties. Ongeacht dit alles, zal je in staat zijn om te controleren of je de gebruikersinterface en de algehele structuur van dit multifunctioneel tool leuk vindt.


Malware Fighter

De gebruikersinterface is nu net wat IObit Malware Fighter zo gemakkelijk en aangenaam om te gebruiken maakt. Het ontbreekt deze anti-malware echter aan een degelijke herkenning op andere gebieden, wat veel belangrijker kan zijn en we zullen het hier snel over hebben. Laat ons even alle voornaamste functies van deze toepassing ontleden en ze allemaal beoordelen.

Anti-Malware bescherming


Malware Fighter Anti-Malware


Malware Fighter Ransowmare Protection

De ontwerpers van Malware Fighter beweren dat dit programma in staat is om het volgende te doen:

 • Malware en virus bescherming met een Bitdefender antivirus engine;
 • Afzonderlijke opslag voor de belangrijkste bestanden;
 • Beschermende videocamera tegen niet-toegestane toegang;
 • Ransomware preventie;
 • Bescherming tegen malware vanop externe schijven;
 • Real-time bescherming.

De voornaamste antivirus engine wordt voorzien door BitDefender, dus als je dit programma vertrouwd kan je ook Malware Fighter vertrouwen. Een van de meest verontrustende dingen is het gebrek aan lab resultaten. Antivirus testlabs onderzoeken top antivirus tools en er zijn geen rapporten over Malware Fighter. Bitdefender scoorde echter 9,8 op 10 in vijf verschillende testen, dus kan je iets gelijkaardigs verwachten van Malware Fighter.

Op het gebied van real-time bescherming en anti-malware scanning komt IObit Malware fighter achter zijn concurrenten. Het kan enkele minute duren voordat Malware Fighter echt een kwaadaardig bestand detecteert dat je systeem wilt binnendringen en in sommige gevallen kan dit te laat zijn. Ook het scannen zelf zou wel eens trager kunnen zijn dan je graag zou hebben.

Hetzelfde geldt voor de detectie ratio. Hoewel Malware fighter gepromoot wordt als een software met een enorme virus database, komt het niet in de buurt van andere grote anti-malware programma’s en wat mogelijk kwaadaardige of ongewenste bestanden kunnen ongedetecteerd blijven. Ook kan het legitieme bestanden als kwaadaardig detecteren en gebruikers op deze manier in de war brengen.

Algemeen genomen, kunnen de anti-malware bescherming en de scannen functies van Malware fighter wel wat verbetering gebruiken, op zen minst gezegd. Maar opnieuw, de lage prijs van deze tool in acht genomen, zou het voldoende bescherming moeten zijn tegen de meeste gewone cyberdreigingen.

Malware Fighter Bescherming Tegen Ransomware

Een toegewijde bescherming tegen ransomware is niet iets dat je kan verwachten van elke anti-malware tool. Meestal beschermen anti-malware en antivirus programma’s computers tegen ransomware op dezelfde manier als ze deze beschermen tegen andere malware – door het identificeren van kwaadaardige bestanden en het kwaadaardige proces uit te schakelen of ze te verwijderen.

Malware Fighter heeft in dit geval een verbeterde beveiliging. Ransomware kan geavanceerde technologieën gebruiken en basis beveiliging omzeilen, daarom is het een veel beter idee om bestanden te beschermen tegen niet-toegestane toegang, i.p.v. enkel te focussen op de kwaadaardige bestanden. Dit betekent dat, zelfs al mocht de ransomware erin slagen op je computer te komen, Malware Fighter in staat zal zijn je bestanden te beschermen tegen versleuteling door de niet-toegestane toegang om ze te opnen of te wijzigen een halt toe te roepen.

In werkelijkheid, gaat dit als volgt: ransomware probeert toegang te krijgen tot je bestanden en Malware Fighter detecteert deze poging, blokkeert deze automatisch en vraagt de gebruiker of het mag worden toegestaan of niet. Dus de person die de computer gebruikt heeft de controle.

Deze eigenschap wordt gepromoot als een efficiënt tool dat gebruikers kan beschermen tegen berucht virussen zoals WannaCry of NotPetya en je veel geld kan besparen. Sommige cyberbeveiliging onderzoekers hebben deze functie ook echt getest met echte ransomware virussen en het werkte verrassend goed – Malware Fighter slaagde erin om alle kwaadaardige gedrag te spotten en te stoppen.

Terwijl het anti-malware scanning misschien wel de zwakste schakel is van deze software, maakt de bescherming tegen ransomware dit goed. Het zal moeilijk zijn om een tool te vinden dat beter doet dan Malware Fighter op het gebied van bescherming tegen ransomware. Denk eraan dat ransomware vandaag de dag zeer populair en wijdverspreid is, dus zou deze functie wel eens je reddende engel kunnen zijn.

Algehele Prestatie van IObit Malware Fighter

IObit Malware Fighter heeft duidelijk wat zwakke punten als het gaat om basis bescherming tegen malware zoals browser hijackers of adware. Andere tools zullen efficiënter werken en sneller zijn met het detecteren van mogelijke dreigingen. Een ander nadeel – de gratis versie Malware Fighter is zeer gelimiteerd dus kun je niet echt veel vertellen over zijn functionaliteit zonder de pro versie te kopen.

Langs de andere kant, het is niet duur en de uitmuntende bescherming tegen ransomware is het echt wel waard. Als je al anti-malware bescherming hebt, maar je wil deze versterken met een toegewijd tool dat de bescherming tegen ransomware verzekert, is het waarschijnlijk de beste oplossing.

Positieve kanten van IObit Malware Fighter

 • Een van de goedkoopste Anti-Malware oplossingen;
 • Real-Time bescherming;
 • Zeer goed ontworpen gebruikersinterface;
 • Grote variëteit aan functies.

 

Negatieve kanten van IObit Malware Fighter

 • Traag scannen;
 • Geen geweldig antivirus tool;
 • Kan makkelijk uitgeschakeld worden;
 • Traag bij het detecteren van virussen.

Bron: https://www.2-viruses.com/reviews/iobit-malware-fighter

Lees "Iobit Malware Fighter beoordelen" in andere talen

IObit Malware Fighter (en) 
IObit Malware Fighter (es) 
IObit Malware Fighter (fr) 
IObit Malware Fighter (dk) 
IObit Malware Fighter (it) 
IObit Malware Fighter (se) 
IObit Malware Fighter (pt) 
IObit Malware Fighter (de)  Flag of Germany
IObit Malware Fighter (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.