Astromenda.com virus - Hoe te verwijderen

Het Astromenda.com virus is een typische dashboard nieuw tabblad/startpagina hijacker die veel browser gerelateerde problemen zal veroorzaken. Hoewel het niet duidelijk is wie de eigenaar van dit domein is, beschikken we over bewijs, dat laat veronderstellen, dat deze hijacker ontworpen werd door dezelfde mensen die Cassiopesa.com en Redisearch.com ontwierpen.

Astromenda Search (het kan ook gedetecteerd worden als WSE_Astromenda) is een zeer vervelende browser hijacker die zowel je Internet Explorer, Mozilla Firefox als Google Chrome kan aantasten. Het is een programma dat je browser zijn startpagina en standard zoekmachine gijzelt en een Windows service installeert om zodoende te starten bij het opstarten van Windows (PUA.Astromenda).


Astromenda.com virus

Als eerste, de verbinding met deze website is niet veilig omdat deze niet gecodeerd wordt. Hierdoor kan informatie, die verzonden wordt over het internet zonder codering, door andere gezien worden terwijl ze in transit is. In feite is er een lange lijst aan verdachte aspecten van de Astromenda.com malware parasiet. Eentje ervan is dat de website, informatie (cookies) opslaat op de computer van bezoekers. Aangezien het domein geen SSL protocol gebruikt ter beveiliging, is deze zoekmachine niet geschikt voor gebruik.

Welke symptomen geven aan dat je geïnfecteerd werd met dit Astromenda.com malware virus?

De Astromenda.com malware parasite heft geen officiële bron om hem van te downloaden. Over zijn eigenaars, wordt er aangegeven dat het een bedrijf uit Israël is, Lillenbloom St. Officially, hun zoekmachine zou samen met de Astromenda Browser, welke aangegeven wordt als een “stap dichterbij beter zoeken”, worden geïnstalleerd. Er bestaat echter geen enkele manier waarop je het vrijwillig kan downloaden.

Aangezien het Astromenda.com virus floreert in 2017, betekent dit dat de software andere distributietechnieken gebruikt. Volgens de analyse van het webverkeer, is het Astromenda.com virus vooral actief in de Verenigde Staten, Brazilië, India, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Bijvoorbeeld, een van de meest gebruikte methodes is het bundelen van programma’s (Google: Unwanted bundled software is way more aggressive than malware). Dit betekent dat je door het installeren van een enkele freeware app ook bijkomende producten aangeboden krijgt. Hiertussen kan men je deze zoekmachine/browser aanbieden.

Tijdens je onveilig gebruik van het Astromenda.com virus, kan men je voorstellen om je Google en Facebook accounts te synchroniseren. Dit betekent dat de website toegang zal krijgen tot deze accounts. Aangezien we je reeds de beveiligingsproblemen met deze zoekmachine uitgelegd hebben, denken we niet dat het inloggen op je accounts via de Astromenda.com hijacker een goed idee is.

Naast al deze verdachte eigenschappen, moeten we ook andere producten die geïntroduceerd werden door de eigenaars van de Astromenda.com hijacker vermelden. Er werd vastgesteld dat Binkiland.com ook een van de gerelateerde infecties is. Naast deze zoekmachine zijn er ook versies zoals Taplika.com, Oursurfing.com en Mystartsearch.com. Het is begrijpelijk dat je ontwerpers die rogue zoekplatformen ontworpen om advertenties en links van sponsors te promoten, niet kan vertrouwen. Het is waar dat de zoekresultaten opgevuld worden met URL naar onbekende sites van derden.

Astromenda search gebruikt Yahoo als zoekmachine voor het formulier veld op de startpagina. Dit wordt gedaan omdat ze proberen geld te verdienen aan je zoekopdrachten en de advertenties die je ziet op de Yahoo pagina. De zoekmachine kan ook gewijzigd worden in andere zoekmachines – dit wordt afzonderlijk gedaan. Als je merkt dat je zoekmachine gewijzigd werd, moet je de browser instellingen herstellen en de zoekmachine van je voorkeur instellen. Weet dat de meeste onbedoelde wijzigingen gerelateerd zijn aan de activiteit van cybercriminelen. Sommige zoekmachines kunnen je online activiteit gadeslaan, je zoekopdrachten registreren en zelfs toegang krijgen tot je IP-adres, e-mails en wachtwoorden (Things to know about spyware). Later kunnen deze gegevens overgemaakt worden aan derden en gebruikt worden voor marketing en promotionele doeleinden.

Hoe kwam deze kwaadaardige software, die het Astromenda.com virus levert, op mijn computer?

Astromenda Search wordt op computers gebracht in bundels met allerlei gratis programma’s vanop het internet. Meestal wordt het aan je browser toegevoegd terwijl je een PDF-maker, muziek/videospeler enz. installeert. Bijvoorbeeld, als je VPlay op je computer wilt installeren, moet je eraan denken dat dit programma makkelijk je standaard browser instellingen kan wijzigen.

Als je de installatiestappen van deze speler doorloopt, zal je zien dat eentje ervan een melding bevat die aangeeft je startpagina te vervangen met Astromenda.com. Om dit te vermijden moet je de installatiestappen van nieuwe programma’s nauwgezet volgen. Wees zeer aandachtig en lees elke installatiestap om bijkomende tools in de bundel te kunnen zien. Vink de vakjes uit die bijkomende downloads of het wijzigen van je browser instellingen aangeven als deze je niet bekend zijn.

Probeer ook om de Algemene Voorwaarden van je nieuwe downloads te lezen. Meestal worden alle bundels hierin vermeld. Daarnaast wordt het Astromenda.com virus ook gepromoot via het gebruik van betaal per installatie netwerken en zelfs via louche online streaming en download sites.

Je moet Astromenda Search van zodra je het detecteert van je systeem verwijderen. Als eerste, moet je uit de Controle Paneel, Toevoegen/Verwijderen Programmalijst verwijderen. Jammer genoeg zal, in de meeste gevallen, als je de uninstaller van deze browser extensie opstart enkel de updater van het programma verwijderd worden. Dit betekent dat je browser instellingen ongewijzigd blijven en je nog steeds te maken zult hebben met deze omleidingen. Het uitvoeren van een scan met Reimage of een andere betrouwbare anti-spyware tool zou dit probleem moeten oplossen. Dan kan je de extensies verwijderen en je browser instellingen herstellen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Astromenda Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Astromenda Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Speciale verwijderingsinstructies voor Astromenda Search

Hoe Astromenda.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Astromenda Search installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Astromenda.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Astromenda Search van uw browsers

Hoe Astromenda Search uit Internet Explorer (oudere versies) verwijderen:

 1. Klik op de pijl rechts van het zoek vak;
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, voor IE7 klik op Wijzig standaardwaarden zoeken;
 3. Verwijder Astromenda.com uit de lijst.

Hoe Astromenda Search uit IE 11 verwijderen:

 1. Klik op het Instellingen icoontje (Bovenaan rechts)->Beheer Add-ons;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Wijzig de standaard zoekmachine in Bing of Google;
 4. Als deze niet beschikbaar zijn, volg dan “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Hoe Astromenda Search uit Firefox verwijderen:

 1. Geef “about:config” in, in de URL-balk. Dit opent de instellingen pagina;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoek vak. Rechter muisklik en reset het;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoek vak. Rechter muisklik en reset het it;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoek vak. Rechter muisklik en reset het;
 5. Typ “browser.startup.homepage” in het zoek vak. Rechter muisklik en reset het;
 6. Zoek naar “browser.newtab.url”. Rechter muisklik en reset het. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet opstart op elk nieuw tabblad;
 7. Als de instellingen teruggezet werden en de scan met een anti-malware programma leeg is: sluit je Firefox, open bestandsverkenner en voer %AppData% in, in de adresbalk. Voer user.js in, in het zoek vak. Als dit bestand bestaat, hernoem het dan en start Firefox opnieuw op. Je zal alle bovenstaande stappen moeten herhalen.

Hoe Astromenda Search uit Google Chrome verwijderen:

 1. Klik op het 3 horizontale lijntjes icoontje in de browser;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Basis ->Beheer zoekmachines;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Opstarten kies je voor ‘Open lege pagina’ (je kan ook ongewenste pagina’s uit de ingestelde pagina’s link verwijderen);
 6. Als je Nieuw Tabblad pagina werd gegijzeld, moet je een scan uitvoeren met een anti-malware programma of de Nieuw Tabblad Omleiding extensie uit de Chrome Store gebruiken.

Verwijder de snelkoppeling hijack (alle browsers) (optioneel):

Als je browser bij het opstarten enkel de Astromenda.com pagina opent, probeer dan dit:

 1. Rechter muisklik op je browser icoontje. Kies Eigenschappen;
 2. Open de Snelkoppeling tab;
 3. Verwijder het Astromenda.com deel uit het doelveld.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-astromenda-com-virus

Removal guides in other languages

Astromenda.com virus (en) 
Astromenda.com-Virus (de)  Flag of Germany
Astromenda Search (dk) 
Astromenda Search (es) 
Astromenda Search (se) 
Astromenda Search (it) 
Le virus Astromenda.com (fr) 
Astromenda.com vírus (pt) 
Astromenda Search (lt) 
Astromenda Search (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.