Astromenda Search - Hoe Te Verwijderen?

 

Astromenda Search is een browser hijacker die het werken met Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome kan beïnvloeden. Als het u opgevallen is dat uw normale zoekmachine vervangen is door Astromenda.com, betekent dit dat uw computer gekaapt is. Helaas kunt u deze zoekmachine niet vertrouwen. Hij zorgt voor een heleboel problemen, zoals u doorverwijzen naar onbekende websites en het toevoegen van vele gesponsorde pagina’s aan uw zoekresultaten. Het programma kan ook honderden advertenties vertonen terwijl u aan het internetten bent en u betrekken bij onethische marketing.

Astromenda Search wordt verspreid als extra download bij verscheidene gratis programma’s van het internet. Meestal wordt dit aan een browser toegevoegd wanneer u een programma om Pdf’s mee te maken, muziek- of videospeler, etc. installeert. Om dit te voorkomen, zou u het installatieproces van alle nieuwe programma’s de u gedownload heeft nauwkeurig moeten volgen. Let beter op en lees alle stappen van de installatie om extra downloads te herkennen die aan de eigenlijke applicatie gekoppeld zijn. Maak de selectie in aanvinkhokjes ongedaan, die staan bij extra downloads die u niet kent. Probeer ook de Algemene Voorwaarden van uw nieuwe downloads te lezen.

Als een van browsers al aangetast is, loopt u de kans dat uw computer ook geïnfecteerd raakt. Astromenda Search kan u doorverwijzen naar websites met kwade bedoelingen, waar uw systeem beschadigd kan raken door malware en andere soorten infecties. U moet Astromenda Search direct van uw systeem verwijderen wanneer u het op uw computer tegen komt. Haal het eerst van de lijst via Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen. Sommige versies van deze ‘hijacker’ installeren ook software waardoor de browserinstellingen niet meer kunnen veranderen. Om deze te kunnen herkennen kunt u uw computer scannen met Spyhunter of een ander gerenommeerd anti-spyware programma. Dan kunt u de installatie van de extensie ongedaan maken en de instellingen van uw browsers herstellen.

Hoe Astromenda Search te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Astromenda Search installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Astromenda Search en gerelateerde parasieten als Browse-search.com virus , Search.gophoto.it virus , Search-goal.com virus , Default-search.net virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage, Spyhunter of Malwarebytes te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Astromenda Search van uw browsers

Zo verwijdert u Astromenda Search uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster;
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Astromenda Search uit de lijst.

Zo verwijdert u Astromenda Search uit IE 11:

 1. Klik op het Instellingen pictogram (rechts boven) -> Add-ons Beheren;
 2. Selecteer Zoekmachines;
 3. Verander de standaard zoekmachine naar Bing of Google;
 4. Als deze zoekmachines niet beschikbaar zijn, volg “Vind meer zoekmachines” onderaan het scherm en installeer Google.

Zo verwijdert u Astromenda Search uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen;
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts en herstel deze;
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel dit;
 5. Type “browser.startup.homepage” in het zoekvenster. Klik hier met rechts op en herstel;
 6. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt;
 7. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type  %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u Astromenda Search uit Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser;
 2. Selecteer Instellingen;
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…;
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies ‘Lege pagina openen’ (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link);
 6. Als uw Nieuw Tabblad pagina overgenomen is, zult u een anti-malware programma moeten gebruiken of een Nieuw Tabblad Omleiden-extensie uit de Chrome Store.

De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Astromenda.com opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 1. Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
 2. Open het tabblad Snelkoppeling;
 3. Verwijder het onderdeel Astromenda.com uit het doelveld.

Automatische tools Astromenda Search verwijderen

 
 
Opmerking: Reimage proef levert detectie van parasieten zoals Astromenda Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis.Je kunt gedetecteerde bestanden, processen en registervermeldingen verwijderen uzelf ofaanschaf van een volledige versie.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Astromenda Search schermafbeeldingen

 
     
 
 
augustus 10, 2014 19:43, augustus 21, 2014 11:42
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *