CryptoLocker - Hoe te verwijderen

CryptoLocker (alias Cryptographic Locker) is een applicatie die u liever niet vindt op uw computer. Het wordt gecategoriseerd als ransomware dat ervoor gekend is alle belangrijke bestanden op uw computer te versleutelen. Doordat het probleem in uw computer plaatsvindt, zal u heel wat moeilijkheden ondervinden om deze situatie op te lossen. Eens CryptoLocker geïnstalleerd is op uw computer, zal u het volgende bericht te zien krijgen:

“Uw persoonlijke bestanden zijn geëncrypteerd!

Belangrijke bestanden op deze computer zijn geëncrypteerd, waaronder foto’s, video’s, documenten en dergelijke. Hier is een complete lijst van geëncrypteerde bestanden, en u kan dit persoonlijk verifiëren.

De encryptie was geproduceerd met behulp van de publieke sleutel RSA-2048 gegenereerd voor deze computer. Om bestanden terug te ontsleutelen, zal u de private sleutel moeten verkrijgen. De enige kopie van de private sleutel, die u zal toestaan om uw bestanden terug te decrypteren, bevindt zich op een geheime server op het internet: de server zal de sleutel vernietigen na de tijd gespecifieerd in dit scherm. Daarna zal niemand ooit nog in staat zijn om de bestanden te herstellen…

Om de private sleutel voor deze computer, die uw bestanden terug kan herstellen, te bemachtigen, moet u 100 USD/ 100 EUR / gelijkaardig bedrag in een andere munteenheid betalen.

Elke poging om deze software te verwijderen of beschadigen, zal leiden tot de onmiddellijke destructie van de private sleutel door de server.”

Word niet bang door de laatste zin. Deze ransomware is zeer serieus en u zal niet in staat zijn om uw geëncrypteerde bestanden terug te krijgen, maar u kan CryptoLocker verwijderen en zo voorkomen dat het verder op uw besturingssysteem zal werken, en zo ook meer schade voorkomen. CryptoLocker is een zeer gelijkaardige ransomware aan CryptoFortress, Buyunlockcode ransomware, CTB Locker ransomware, Simplelocker, TeslaCrypt, CryptoDefense en CryptoWall. Misschien het enige verschil is dat al deze ransomwares u vragen om 500 euro/USD te betalen, niet 100. Dus op deze manier is CryptoLocker een betere optie. De ransomware gebruikt het bitcoin-betalingssysteem. De afkoopsom moet betaald worden hiermee, dus het is moeilijker om de hackers op te sporen die hierachter zitten. Zoals we al eerder hebben gemeld, is er geen manier om uw geëncrypteerde bestanden terug te krijgen. Maar toch moet u deze kwaadaardige applicatie van uw computer verwijderen als u niet wil dat andere bestanden in de toekomst zullen worden geëncrypteerd. Om dit te doen, downloadt u één van de drie anti-malware scanners die betrouwbaar zijn en dit probleem kunnen oplossen: Reimage, SpyHunter of StopZilla. Scan uw pc ermee en het zal de ransomware meteen detecteren en verwijderen. Het wordt geadviseerd om uw computer regelmatig te scannen met één van deze programma’s als u geen gegevens of geld wil verliezen door CryptoLocker of gelijkaardige malware.

crypto-locker ransomware

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Cryptolocker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Cryptolocker en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-cryptolocker

Removal guides in other languages

CryptoLocker (en) 
CryptoLocker (es) 
CryptoLocker (de)  Flag of Germany
CryptoLocker (fr) 
CryptoLocker (se) 
CryptoLocker (dk) 
CryptoLocker (jp) 
CryptoLocker (pt) 
CryptoLocker (it) 

One response to “CryptoLocker

  1. Het bedrijf sectricity.com heeft gisteren bij ons alle bestanden die door het crytolocker virus ge-ecrypt waren kunne de-crypten, echt geweldig. Dus er is absoluut nog hoop als je bestanden zijn geëncrypteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.