Simplelocker Ransomware

Simplelocker Ransomware

Simplelocker is alweer een andere ransomware die bestanden encrypteert op een geïnfecteerd toestel en dan een afkoopsom vraagt om ze opnieuw te decrypteren. Maar Simplelocker is niet gericht op computers, maar op smartphones en tablets met het Android besturingssysteem. Meestal zijn computers beschermd en hebben ze een antivirus- of anti-malware programma geïnstalleerd, maar smartphones en tablets zijn meestal onbeschermd. Het is de perfecte niche voor cybercriminelen – ze kunnen duizenden onbeschermde mobiele toestellen infecteren.

Gebruikers houden een groot aantal belangrijke bestanden zoals foto’s en contacten op hun mobiele toestellen. Daarom veroorzaakt de ransomware heel wat problemen. Ondanks dat het nog steeds onmogelijk is om bestanden te decrypteren van uw computer als ze werden versleuteld door de CTB ransomware, bestaat er een manier om bestanden te ontsleutelen als ze werden versleuteld door Simplelocker. Avast (cyberbeveiliging bedrijf) heeft een gratis Ransomware Removal app ontwikkeld die naar alle Android toestellen kan worden gedownload via de Google Play store.

Als uw Android-toestel al is geïnfecteerd door Simplelocker, kan het moeilijk zijn om de Avast Ransomware Removal app direct op uw toestel te downloaden en installeren. Simplelocker gebruikt namelijk een pop-over melding die toegang blokkeert voor de gebruiker. Maar als u deze cyberveiligheid-app downloadt met behulp van uw computer, werkt het wel. U moet enkel de Google Play website bezoeken via een webbrowser op uw computer en het Ransomware Removal hulpmiddel vinden. Gebruik dezelfde login-informatie als die van uw Android-toestel en installeer de applicatie. Op deze manier zal het worden geïnstalleerd op uw smartphone of tablet en zal u de geëncrypteerde bestanden kunnen decrypteren en de Simplelocker ransomware kunnen verwijderen. Voor verdere verwijderinstructies bezoekt u best de Avast-blog. Dezelfde applicatie kan ook worden gebruikt om het FBI Android virus te verwijderen.

Als uw mobiel toestel nog niet is geïnfecteerd, verzekert u best z’n beveiliging. Stel uw toestel zo in dat het regelmatig reservekopieën (back-ups) neemt. Op deze manier zal u uw toestel terug kunnen instellen naar een eerdere staat in geval van een infectie. Daarenboven installeert u best een betrouwbare anti-malware app voor uw Android toestel. U kan een aantal betrouwbare gratis beveiligingsapplicaties vinden in de Google Play store.

Bron: https://www.2-viruses.com/simplelocker-ransomware

Lees "Simplelocker Ransomware" in andere talen

Simplelocker Ransomware (en) 
Ransomware Simplelocker (es) 
Simplelocker Ransomware (de)  Flag of Germany
Simplelocker Ransomware (se) 
Simplelocker Ransomware (pt) 
Simplelocker Ransomware (jp) 
Simplelocker Ransomware (kr)  Flag of South Korea
Simplelocker Ransomware (dk) 
Simplelocker Ransomware (it) 
Simplelocker Ransomware (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Beveiligingsgidsen

Recente reacties

Meest recente berichten