PUP.Optional - Hoe te verwijderen

PUP.Optional is de algemene naam die gebruikt wordt door Malwarebytes Anti-Malware software om toepassingen te classificeren die gevaarlijk en kwaadaardig kunnen zijn, maar die sommige gebruikers nuttig vinden, de gebruiker moet dus zelf beslissen om ze te behouden of te verwijderen.

Er is een groot gamma aan verschillende PUP.Optional virussen die gedetecteerd worden door MBAM en meestal is dit een duidelijk signaal dat je computer geïnfecteerd werd met een soort malware. Het is echter geen goede gewoonte om volledig te vertrouwen op een enkel anti-malware tool, we raden daarom ook steeds aan om ook een scan uit te voeren met andere toepassingen zodat je zeker bent met welke problemen je te maken hebt.

PUP Optional remove

In dit artikel gaan we de algemene eigenschappen van PUP.Optional infecties bespreken, alsook waarom ze gecategoriseerd worden als malware en hoe er mee om te gaan, dus als je computer problemen ondervindt met potentieel ongewenste programma’s, lees dan verder.

Wat Definieert een Potentieel Ongewenste Toepassing

Zoals je misschien al wel weet, staat POT Potentieel Ongewenste Toepassing. Soms ook wel POP (Potentieel Ongewenst Programma) genoemd. De natuur van zo’n toepassing is vrij duidelijk – gebruikers vinden het ongewenst vanwege bepaalde redenen. Meestal is dit te wijten aan een overvloed aan advertenties of vervelende eigenschappen. Het kan vrij ernstig worden als POT je proberen op te lichten om een premium versie van het een of andere nutteloze programma te kopen, zo zie je maar dat POT helemaal niet zo onschuldig blijken te zijn.

Het is belangrijk op te merken dat potentieel ongewenste toepassingen privacy problemen met zich meebrengen – ze kunnen je persoonlijke informatie verzamelen en op die manier je privacy schenden. Ze worden ook gebruikt om andere malware op het systeem te implementeren, dus ook al is de POT niet echt schadelijk en je zelfs niet merkt dat het actief is op je computer, kan het ernstige gevolgen hebben en in de toekomst schade aanrichten.

Een andere gedeelde eigenschap – misleidende distributiemethodes. Potentieel ongewenste toepassingen hebben de neiging samen met gewilde programma’s te komen en stiekem te worden geïnstalleerd. Met andere woorden, de installateur van de potentieel ongewenste toepassing is samengepakt met een legitiem programma dat je kan downloaden vanop het internet. Dus meestal krijgt de gebruikers 2 programma’s i.p.v. 1 – eentje waarvan het de bedoeling was dat ze het installeerden en als beloning het ongewenste.

Het belangrijkste als je potentieel ongewenste programma’s wilt vermijden – wees zeer voorzichtig met sites van derden die allerlei freeware verdelen. En we hebben het niet over de een of andere duistere websites zonder naam, nee ook grote spelers zoals Download.com of Sourceforge werden betrokken in de conversatie over het verdelen van Grayware en malware via hun websites.

Om af te ronden, een POT is een soort van malware die bepaalde eigenschappen ontbreekt om onderverdeeld te kunnen worden in een meer specifieke subcategorie (zoals adware of browser hijacker), maar die echter meestal wel een echte bedreiging vormt voor je computer en je privacy.

Wat is het PUP.Optional bestand

PUP.Optional is een term die gebruikt wordt door het Malwarebytes Anti-Malware programma om potentieel ongewenste toepassingen te identificeren. Er worden echter niet enkel potentieel ongewenste toepassingen geïdentificeerd als PUP.Optional door MBAM, maar ook overduidelijke adware en browser hijackers.

Bijvoorbeeld, je kan een infectie tegenkomen die “PUP.Optional.Delta” noemt. Wat eigenlijk betekent dat je computer geïnfecteerd werd met de delta-homes.com browser en snelkoppeling hijacker.

Het is echter ook mogelijk dat sommige toepassingen gedetecteerd worden als PUP.Optional door MBAM die eigenlijk legitiem en veilig te gebruiken zijn. Dat is de reden waarom de keuze bij jou ligt of je dit bestand laat staan of niet – je kan dus zelf beslissen of je het programma/bestand nodig hebt of niet.

Er zijn veel bestanden die onder de PUP.Optional categorie vallen – sommige onder hen zijn echt slecht, terwijl anderen helemaal niet gevaarlijk zijn. Daarom is het noodzakelijk dat je meer onderzoek verricht om te kunnen bepalen of er iets fout gaat met je computer of dat het gewoon een fout is in de MBAB-virus database.

Hoe verlost worden van de PUP.Optional malware

Als je, je computer gescand hebt met Malwarebytes Anti-Malware en het detecteerde wat PUP.Optional infecties, werden deze niet onmiddellijk verwijdert. In plaats daarvan werden ze in quarantaine gezet. Er zijn wat zeer slechte infecties, zoals PUP.Optional.Conduit, Pup.Optional.ASK, of PUP.Optional.Mindspark die hetzelfde etiket krijgen, deze infecties moeten dus ernstig genomen worden.

Het komt erop neer, dat als je zelf het programma downloadde en je weet wat het doet, ik je aanbeveel het te laten staan, omdat meestal het gedetecteerde programma niet geclassificeerd kan worden als puur kwaadaardig. Als het programma verdeeld werd via bundels of gedownload werd via een ander proces moet je het verwijderen.

In dit bepaald geval, stellen we voor dat je de computer scant met een ander betrouwbaar anti-malware tool en zodoende een extra controle uitvoert. Gebruik SpyHunter of Reimage om een volledige scan uit te voeren van alle bestanden die op je harde schijf zijn opgeslagen en als er echt slechte bestanden of programma’s gevonden worden die verwijdert moeten worden, zal het programma dit automatisch voor je doen.

Als je bekend bent met de toepassing die het etiket van PUP.Optional kreeg en je vindt deze nuttig, mag je deze gerust laten staan. Als echter ook andere anti-malware programma’s deze toepassing detecteren als kwaadaardig, is er bijna geen twijfel mogelijk dat het verdeeld werd via misleidende methodes en je systeem schade kan berokkenen, dus dien je het te verwijderen. Je kan ook onderstaande richtlijnen volgen om de infectie te traceren en te verwijderen aan de hand van zijn detectienaam.

Als het virus zich echter richtte tot je browser en sommige van de instellingen gijzelde (startpagina, snelkoppelingen, nieuw tabblad, enz.), moet je dit verwijderingsvoorbeeld bekijken.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Pup Optional en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Pup Optional en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe PUP.Optional te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals PUP.Optional installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan PUP.Optional .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder PUP.Optional van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-pup-optional

Removal guides in other languages

PUP.Optional (en) 
PUP.Optional (es) 
PUP.Optional (fr) 
PUP.Optional (it) 
PUP.Optional (pt) 
PUP.Optional (de)  Flag of Germany
PUP.Optional (se) 
PUP.Optional (jp) 
PUP.Optional (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.