Sorry Ransomware Virus - Hoe te verwijderen

Deze ransomware kreeg de naam “Sorry virus” vanwege de extensie die het toevoegt aan de versleutelde bestanden. Het is weer maar eens een ransomware die gebaseerd is op het Hidden Tear ransomware project. Dit is recentelijk de voornaamste bron van ransomware infecties, virussen zoals de Krypton ransomware of ScammerLocker zijn ook gebaseerd op dit project.

Mocht je niet bekend zijn met ransomware, weet dan dat het een soort computervirus is dat je bestanden versleuteld met een specifieke code en je dan vraagt om een losgeld te betalen in ruil voor het ontgrendelen van je bestanden zodat je deze opnieuw kunt gebruiken.


Sorry Ransomware Virus

In dit specifieke geval gebruikt de Sorry ransomware een symmetrische coderingsmethode gekend als AES. Nadat het op je computer raakte, zal het automatisch al je bestanden scannen om deze te vinden dit het kan coderen.

Helaas kan dit virus bijna alle Populaire bestanden versleutelen, dus zullen je persoonlijke foto’s, tekstdocumenten, audio en videobestanden enz. versleuteld worden. Wat gebeurt er als het bestand versleuteld is? Wel, eerst en vooral, zal je een nieuwe extensie opmerken. In dit geval is het “.sorry”. Dus als je bestand de naam “liedje.mp3” had, zal dit er nu uitzien als “liedje.mp3.sorry”. Dit betekent dat je dit bestand niet kunt openen of op welke manier dan ook kunt gebruiken.

Het Sorry virus stopt voor niets en zal bijna al je persoonlijke bestanden versleutelen. Hierna zal je een bestand met de naam “How Recover Files.txt” zien in elke map die versleutelde bestanden bevat. Het is een losgeldbrief – deze meld je over de ransomware en hoe je het losgeld moet betalen. De originele tekst van het bericht:

Hallo, vriend!

Al je bestanden werden VERSLEUTELD

Wil je echt je bestanden herstellen?

Stuur ons een mail op – [email protected] of [email protected]

en vermeld je unieke ID – *********

Zoals je ziet bevat het weinig tot geen informatie over wat er gebeurde en wat je nu moet doen. Ze informeren je enkel over het feit dat het je vrij staat hen te contacteren via e-mail op [email protected] of [email protected]

Zelfs al ben je nieuwsgierig naar het bedrag van het losgeld of echt probeert om je bestanden te decoderen, raden we je af cybercriminelen te contacteren – dit is nooit een goed idee. Men zal je zeer waarschijnlijk vragen een paar honderd dollar of zelfs een paar duizend te betalen. Bovendien kan er niet gegarandeerd worden dat je bestanden ontgrendeld zullen worden zelfs als je het losgeld betaald – we denken niet dat ze in staat zijn om bestanden te decoderen. Ook kunnen ze je gewoon negeren nadat je het losgeld betaalde.

Hoe infecteerde de Sorry ransomware je computer?

Nu je kunt jezelf misschien afvragen hoe dit virus zijn weg naar je systeem vond. Meestal komt ransomware als een bijlage aan kwaadaardige e-mails en wordt het automatisch geïnstalleerd als iemand deze opent. Dus regel nummer één – vermijd spam e-mails.

Regel nummer twee is je computer steeds beschermen – installeer anti-malware software met real-time bescherming en verzeker je ervan dat virussen niet in staat zullen zijn je pc te infiltreren. Als je niet weet dewelke te kiezen, neem dan gerust een kijkje in onze beoordelingen sectie.

Het verwijderen van het Sorry Ransomware Virus

Hoewel het verwijderen van het Sorry Ransomware Virus je bestanden niet zal decoderen, moet je het nog steeds doen. De beste methode hiervoor is een scan uitvoeren met een betrouwbare anti-malware. Scan je systeem met Spyhunter en de Sorry ransomware zou voorgoed automatisch verwijdert moeten zijn.

Helaas kunnen bestanden met de .sorry extensie momenteel niet gedecodeerd worden, dus de enige manier om je bestanden te herstellen is vanop een back-up. Als je beschikt over een back-up van je harde schijf voordat deze gecorrumpeerd werd door ransomware, volg dan deze systeemherstel handleiding om je bestanden te herstellen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Sorry Ransomware Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Sorry Ransomware Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-sorry-ransomware-virus

Removal guides in other languages

Sorry Ransomware Virus (en) 
Le virus ransomware Sorry (fr) 
Sorry Ransomware Virus (dk) 
Sorry Ransomware Virus (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.