TotalAV - Hoe te verwijderen

TotalAV, of Total AV, wordt verondersteld een anti-malware oplossing te zijn voor alle grote besturingssystemen, zowel voor desktop als mobiel. Het bedrijf erachter is Protected.net, de maker van wat gekende potentieel ongewenste toepassingen. Protected.net wordt beschuldigd van het gebruiken van nep beoordelingen en misleidende advertenties om TotalAV te adverteren. Veel beoordelaars van TotalAV klagen over de verwarrende aankoopopties, niet toegestane kosten en moeilijkheden met het gebruiken van de software waarvoor ze betaald hebben. Waarschijnlijk vermijd je best TotalAV of verwijder je het best als je het reeds hebt.

Type dreiging

Potentieel ongewenste toepassing.

Problemen met TotalAV

Onvriendelijke praktijken (niet toegestane aanrekeningen, per vergissing hoge kosten, etc.),

verwarrende modules die afzonderlijk aangekocht kunnen worden,

misleidende detectie van schadelijke bestanden,

misleidende advertenties,

extensies wijzigen de zoekinstellingen,

VirusTotal – 6 detecties.

Vermijd onveilige antivirusprogramma’s

Controleer gebruikers beoordelingen,

Controleer de reputatie van de ontwikkelaar,

controleer virus detecties.

TotalAV verwijdering

Verwijder handmatig,

verwijder malware (Combo Cleaner voor Mac OS, SpyHunter voor Windows).

Hoe werkt TotalAV?

TotalAV heeft een Windows en Mac versie. Het biedt ook browser extensies aan voor Chrome en Firefox. Mobiele apparaten krijgen de TotalAV app. De maker van alle Total AV producten, Protected.net (ook gekend als SS Protect Limited), maakte ook ScanGuard en PCProtect, die bijzonder gelijkaardig zijn (en dezelfde problemen hebben).

TotalAV’s voornaamste lokmiddel is dat het goedkoop is. Dit is misleidend omdat er allerlei in-app aankopen en kosten zijn die over verloop van tijd relevant worden, maar op het eerst zicht is TotalAV goedkoop en dat maakt het aantrekkelijk voor gebruikers. De meeste antivirusprogramma’s kosten minstens $40 per jaar, terwijl TotalAV begint met $20 (tenminste, voor het eerste jaar).

TotalAV bidet wat zeer aanlokkelijke en zeer waardevolle functies aan, zelfs voor zijn goedkoopste pakket. Een paar van die functies zijn:


TotalAV

l bescherming tegen ransomware, malware, virussen, en potentieel ongewenste toepassingen,

l realtime web bescherming (blokkeren van kwaadaardige websites),

l virus en malware verwijdering,


6 detections on VirusTotal

l anti-phishing bescherming (phishing komt erop neer mensen te misleiden tot het vrijgeven van hun wachtwoorden),

l system optimalisatie en ruimte vrijmakende tools.


TotalAV ad: "Antivirus protection for your computer is recommended!"

TotalAV werkt ook echt – het kan malware vinden. Het vertraagt de computer niet al te veel en zijn gebruikersinterface is goed. De optimalisatie functie bestaat uit het beheren van je opstart programma’s wat een overbodige maar nuttige functie is. Algemeen genomen is, TotalAV als antivirusprogramma inderdaad functioneel.

Hoewel, TotalAV markeert sommige detecties als meer gevaarlijk dan ze zijn. Bijvoorbeeld, het vindt tracking cookies en verklaart dat het zeer ernstige dreigingen zijn (hypocriet is wel da, TotalAV zelf gedrag gebaseerde advertenties gebruikt op zijn eigen website). In feite, markeert TotalAV je dreigingsniveau constant als rood, de hoogste ernst, wat meestal ongegrond is. Ik bedoel de paar honderd megabytes aan overbodige bestanden die TotalAV vind is op geen enkele manier zeer ernstig, maar TotalAV doet alsof dit wel het geval is.

Problemen met TotalAV

Klachten van gebruikers

Online, zijn er veel TotalAV gebruikers die niet tevreden zijn. Ze klagen over de facturatie en de kwaliteit van TotalAV:

 • meerdere beoordelaars klagen erover gefactureerd te zijn nadat ze het abonnement reeds annuleerden,
 • sommige gebruikers beweren dat er hen teveel aangerekend werd,
 • beoordelaars beweren dat de modules van TotalAV verwarrend op de markt gebracht werden en dit leidt ertoe dat mensen meerdere keren betalen voor producten die ze niet wilden,
 • sommige mensen vinden de kwaliteit gewoon slecht – blijkbaar wordt adware niet verwijderd, pop-ups niet geblokkeerd en wordt malware niet altijd gedecteerd.

Het blijkt dat TotalAV wat verwarrende facturatie en installatie plannen heeft voor zijn vele afzonderlijke modules. Dit zorgt ervoor dat het gebruiken van, betalen voor en annuleren van de service een vervelende aangelegenheid wordt. Het verwijderen van TotalAV kan, maar zal uiteindelijk je abonnement niet annuleren.

Een voorbeeld hiervan is de browser extensie die verondersteld wordt TotalAV gebruikers online te beschermen. Dit is een betalende functie, maar om de een of andere reden kan het Total AV Web Shield geïnstalleerd en daarna uitgeschakeld worden door de gratis versie van TotalAV. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de extensie “Total AV Web Shield” je zoekinstellingen wijzigt en je surfgeschiedenis leest alsof het een soort browser hijacker is. Over het algemeen raden wij mensen aan om dit soort van extensies te verwijderen.

TotalAV advertenties

Advertenties voor TotalAV verschijnen op social media, op streaming sites, andere populaire websites, en in e-mails. Helaas adverteren kwaadaardige sites, zoals free-coupons.network ook TotalAV, wat een vrij slecht teken is. Legitieme producten gebruiken zulke sites niet vaak voor marketing.

Ik vond TotalAV voor het eerst via een van die online advertenties die melden “Antivirus bescherming is aanbevolen voor je computer!”. Eerst leek het als een waarschuwing voor een virus op mijn computer, zoals een van die nep virus waardchuwingen – het deed me schrikken. Toen ik het echter wat aandachtiger las, besefte ik dat het over TotalAV ging die een update uitbracht. Echter nog steeds zeer misleidend. De advertentie opende de TotalAV downloadpagina en wou me ook meldingen sturen.

De site die deze pop-ups toonde, Smartestwebuser.com, bevatte ook wat oude fake nieuws artikels (zoals, artikels op de pagina die eruitzag als een nieuws site) die reclame maakten voor ScanGuard, een product van hetzelfde bedrijf dat TotalAV maakte. Een paar “een eenvoudige truc…” artikels die allemaal ScanGuard antivirus verkopen.

Deze pagina, Smartestwebuser.com, wordt verspreid door browser hijackers (zoals Free Forms Now en TV Now) en meer melding spammers (zoals check-now.online), maar vooral veel voorkomend zijn e-mail en social media advertenties. Inderdaad sommige mensen online zeggen dat ze TotalAV vonden op Facebook.

Hoe TotalAV verwijderen

TotalAV kan handmatig verwijderd worden van je apparaten en het bidet je een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Als je echter tevreden bent met TotalAV en je het niet wil verwijderen is dat ook goed. Je computer zal geen gevaar lopen. Wees gewoon oplettend met je bestellingen en aankopen en hou je creditcard in de gaten.

Als je op zoek bent naar een goed antivirusprogramma om te gebruiken, weet dan date r heel veel goede antivirusprogramma’s zijn (Combo Cleaner voor Mac, SpyHunter voor PC, en vele anderen), er zijn echter ook veel nep producten, zoals de verschillende PCVARK producten. Hoewel TotalAV geen volledige scam is, moet het als verdacht worden behandelt.

Als je een Mac gebruikt en je wil TotalAV verwijderen, zou je in staat moeten zijn om het gewoon naar de Prullenmand te slepen uit je Toepassingen. Windows gebruikers kunnen gebruikt maken van het controlepaneel – instructies vind je hieronder. De browser extensies kunnen handmatig verwijderd worden, instructies vind je tevens hieronder. Of je kunt een strikte anti-malware toepassing gebruiken, zoals Malwarebytes, dat TotalAV herkent als een potentieel ongewenste toepassing. Dan kun je TotalAV automatisch verwijderen, wat misschien makkelijker en grondiger is dan een handmatige verwijdering.

Hoe TotalAV te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals TotalAV installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan TotalAV .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder TotalAV van uw browsers

TotalAV extensie handmatige verwijdering

TopTotalAV verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan TotalAV. Klik op het icoon met de prullenbak naast TotalAV of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan TotalAV, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopTotalAV verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan TotalAV of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met TotalAV, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Totalav en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Totalav en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-totalav

Removal guides in other languages

TotalAV (en) 
TotalAV (de)  Flag of Germany
TotalAV (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.