Auto System Speedup - Hoe te verwijderen

Auto System Speedup stelt voor om je pc te optimaliseren, te beschermen tegen fouten en te reinigen zodat hij probleemloos werkt. Maar net zoals elk ander product van PCVARK, is het niets meer dan een scam. Auto System Speedup overdrijft wel heel erg met zijn resultaten om mensen te overtuigen zich te abonneren op zijn beschermingsplan met periodieke betalingen. Dus voor je besluit het te kopen is het belangrijk dat je weet waaraan je begint en waarom sommige beveiliging software het detecteert als kwaadaardig.

Auto System Speedup heeft veel dingen gemeenschappelijk met System Clean Pro, PC Repair PRO, One Click Speedup, en vele andere producten die allemaal verdeeld worden onder verschillende namen maar toch bijna hetzelfde zijn. Dit — het creëren van een nieuwe versie van hun programma en het een nieuwe naam geven — wordt gedaan door veel malware verdelers en hoewel dit niet bewijst dat Auto System Speedup op enige manier kwaadaardig of schadelijk is, is het wel een eerste negatief punt.

Hoe wordt Auto System Speedup verdeeld?

Auto System Speedup is alleen maar een nieuwe versie van andere PCVARK PC optimalisatie tools, het geniet dus niet van een goede reputatie of bekende naam. Dus in plaats van mond naar mond reclame en de naambekendheid moet het reclame en bundelen gebruiken om gebruikers te krijgen.

Eén manier die POT (potentieel ongewenste toepassingen), inclusief Auto System Speedup, gebruiken is gratis bundels. Dit betekent dat Auto System Speedup toegevoegd kan worden als een optionele add-on aan de installatie van een ander niet gerelateerd programma. Bijvoorbeeld, je kunt een mediaspeler of een crypto miner en onverwachts merken dat Auto System Speedup op je computer geïnstalleerd werd.

Ook reclame wordt gebruikt voor het promoten van Auto System Speedup. Het helpt natuurlijk dat het programma een gelikte en professioneel uitziende startpagina heeft van waarop het gedownload kan worden. De pagina maakt beweringen die niet gestaafd kunnen worden zoals dat Auto System Speedup “vertrouwd wordt door miljoenen gebruikers” of “beste en meest gekozen PC-beschermingstool ter wereld” — het gebruiken van misleidende (of nep) gegevens in reclame is niet erg ethisch.


auto system speedup pup screenshot

Is Auto System Speedup nuttig?

Auto System Speedup heeft een paar nuttige functies, zoals een startup manager, fout hersteller of een adware reiniger. De nuttige functies zijn echter overbodig omwille van Windows eigen ingebouwde functies. Dus, in feite, is Auto System Speedup een overbodige gebruikersinterface vervanging. In plaats van een opdringerig en betalend programma te installeren kun je beter je opstart programma’s beheren en systeemfouten herstellen met de Windows tools.

Programma’s van derden moeten over het algemeen steeds met de nodige voorzichtigheid geïnstalleerd worden. Er wordt tenslotte toegang tot je pc verschaft aan mensen met hun eigen gebruikersovereenkomst en privacybeleid. Er zijn schandalen geweest waarbij software ongewenst geïnstalleerd werd op de achtergrond of waarbij bloatware geïnstalleerd werd zonder toestemming van de gebruiker. De reden waarom deze dingen schandalig zijn is dat het erop lijkt dat een bedrijf zich toegang verschaft tot gegevens zonder eerst je toestemming hiervoor te bekomen. Bijna zoals hoe Auto System Speedup probeert om andere software te installeren op je computer: Driver Updater, een nutteloze driver-updating utility. Een ander voorbeeld zijn de ad-clickers die verdeeld werde vermomd als register reinigers.

De functies die Auto System Speedup aanbiedt zijn niet zo goed. Bijvoorbeeld, de register hersteller. Terwijl Windows een interface voorziet voor het beheren van registerwaarden, adviseert Microsoft om geen programma’s van derden te gebruiken om deze te bewerken. De reden hiervoor is dat een fout niet alleen je instellingen op een onverwachte en potentieel vernietigende manier kan wijzigen maar ook zelfs het besturingssysteem onbruikbaar kan maken waardoor het opnieuw geïnstalleerd dient te worden. Het risico is klein maar de beloning dat je een sneller werkende pc krijgt is ook vrijwel onbestaande.

Als Auto System Speedup er toch in slaagt om de prestaties van je systeem te verbeteren zal dit tenietgedaan worden door het constant actief zijn, scannen en het je tonen van pop-ups. Het programma heeft systeembronnen nodig en het is opdringerig — het start telkens je inlogt en zeurt graag over “problemen”, waarvan sommige blijkbaar zelfs aanwezig zijn op een nieuwe installatie van Windows. Geef niet toe aan de verleiding je pc op te schonen van alle fouten die Auto System Speedup vindt: dit programma werd gestimuleerd om zo veel mogelijk problemen te vinden als het kan. Bijvoorbeeld, cookies, tijdelijke bestanden, of een “verouderde” driver kan men niet echt problemen noemen en veel mensen geven eer ook de voorkeur aan om deze ongemoeid te laten.

Hoe Auto System Speedup verwijderen

Auto System Speedup is enigszins een legitiem programma dus het handmatig verwijderen ervan via het controlepaneel zou geen probleem mogen opleveren (tenzij andere malware op de achtergrond je instellingen beïnvloed).

Net zoals alle potentieel ongewenste toepassingen moet het handmatig verwijderen van Auto System Speedup gevolgd worden door een antivirusscan om je ervan te verzekeren dat de ongewenste programma’s ook echt verwijderd werden. POT en virussen verspreiden zich in kleine groepjes van twee of drie, zoals Auto System Speedup doet samen met Driver Updater, het is dus zeer waarschijnlijk dat meerder POT een thuis gevonden hebben op je computer. Of je deze verwijdert of niet hangt van jou af, het kan echter nuttig zijn te weten welke van de door jou geïnstalleerde programma’s beschouwd wordt als verdacht door beveiligingsexperts.

Krachtige antivirusprogramma’s zoals Spyhunter kunnen POT herkennen ook al zijn het geen echte virussen, dus als je antivirusprogramma geen probleem heeft met Auto System Speedup, is het misschien raadzaam om ook een eens een andere tool te proberen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Auto System Speedup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Auto System Speedup en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Auto System Speedup te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Auto System Speedup installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Auto System Speedup .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Auto System Speedup van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-auto-system-speedup

Removal guides in other languages

Auto System Speedup (en) 
Auto System Speedup (de)  Flag of Germany
Auto System Speedup (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.