Crypt0r Ransomware - Hoe te verwijderen

De Crypt0r Ransomware werd recentelijk ontdekt door het Malware Hunter Team. Het is duidelijk dat het een ransomware is – een virus dat alle (of de meeste) van je persoonlijke bestanden kan vergrendelen en vraagt om een losgeld te betalen om dit proces om te keren en de bestanden opnieuw toegankelijk te maken.

Natuurlijk zou het in eerste instantie veel beter zijn om niet geïnfecteerd te worden met een virus zoals dit – het zou je veel tijd en geld besparen. En het is niet zo moeilijk – alles wat nodig is, is je computer beveiligen met een betrouwbaar anti-malware tool dat beschikt over een speciale ransomware beschermingsfunctie. IObit Malware Fighter is er zo eentje, dus probeer het vrijblijvend, of neem een kijkje op onze beoordelingen sectie waar we je wat meer inzicht geven in de meest geavanceerde AM-tools.

Als het echter reeds te laat is voor preventie en je computer werd reeds geïnfecteerd met het Crypt0r virus, zul je andere acties moeten ondernemen om dit probleem op te lossen. Momenteel denk je er waarschijnlijk aan om contact op te nemen met de cybercriminelen achter de Crypt0r ransomware en hen het geld te betalen omdat je persoonlijke bestanden erg belangrijk voor je zijn. Dit zou echter een vergissing zijn – doe dit niet. Je hebt al de helft van het werk gedaan – je vond ons artikel over dit onderwerp en we zullen je helpen om het Crypt0r virus van je computer te verwijderen en je vergrendelde bestanden te herstellen, blijf dus verder lezen.


Crypt0r Ransomware removal

Als je vragen hebt over dit onderwerp, aarzel dan niet en stel ze gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Crypt0r Ransomware Kenmerken

Er kan gezegd worden dat Crypt0r in feite een typisch ransomware virus is. We kunnen het vergelijken met andere infecties zoals Ahihi, Boom ransomware, of Vulston en dan zullen we kunnen vaststellen dat ze allemaal wat belangrijke kenmerken gemeenschappelijk hebben:

 • Een unieke extensie om vergrendelde bestanden aan te duiden;
 • Het vragen van een losgeld in ruil voor een decoderingssleutel;
 • Het vergrendelen van bestanden met een sterke codering;
 • Het genereren van losgeldbrieven met instructies over hoe het losgeld te betalen.

Dus je weet al hoe ransomware werkt en wat je ervan mag verwachten. Nadat je getroffen wordt door het Crypt0r virus, zal het onmiddellijk je harde schijf scannen op bestanden die versleuteld kunnen worden. Van zodra dit voltooid is, zal het ze allemaal zonder uitzondering versleutelen en de “.aqhATfjK” extensie toevoegen op het einde van elk versleuteld bestand. Je zult ook een bestand genaamd “_HELP.txt” op je bureaublad zien – dit is de losgeldbrief waarover we het hadden. Dit is de originele tekst van de losgeldbrief:

Al je bestanden en documenten werden versleuteld door Crypt0r.

We hebben een decodering service. Als u onze hulp nodig heeft, contacteer dan onze klantenservice via e-mail:

[email protected]

Alles wat we nodig hebben is uw persoonlijke service ID: –

Ze voorzien je van een e-mailadres, [email protected] – je wordt verondersteld contact met hen op te nemen om alle informatie te krijgen die nodig is voor het betalen van het losgeld. Het is dus niet geweten hoeveel ze aan je zullen vragen om te betalen. Ongeacht het bedrag, wij raden je af dit te doen. Ten eerste, je kunt gescammed worden. Er zijn talloze gevallen waarbij slachtoffers ervoor kiezen het losgeld te betalen en daarna gewoonweg genegeerd worden door de cybercriminelen, dus betaal niet. Tevens staat het betalen van het losgeld gelijk aan het steunen van cybercriminelen, dit is ook geen goed idee. Kies in plaats daarvan voor een alternatieve methode om dit probleem op te lossen.

Crypt0r Verwijderen En Bestanden Herstellen

Om te beginnen – moet je eerst Crypt0r zelf verwijderen, en pas dan je versleutelde bestanden herstellen. Als je versleutelde bestanden herstelt terwijl het virus nog actief is op je computer, zullen ze gewoon opnieuw versleuteld worden, dit doen heeft dus geen enkele zin.

De gemakkelijkste manier om verlost te worden van Crypt0r is je computer scannen met Spyhunter. Het virus en alle gerelateerde bestanden zullen onmiddellijk gedetecteerd en voorgoed van de computer verwijderd worden.

Daarna moet je overgaan naar het oplossen van de versleutelde bestanden. Helaas is er momenteel nog geen gratis decoder beschikbaar (we zullen je hierover informeren van zodra deze uitgebracht wordt), dus zal je voor een alternatief moeten kiezen. Probeer om een systeemherstel uit te voeren – het zal het probleem oplossen als je een geldige kopie hebt van he harde schijf die niet beschadigd werd door het virus.

Als er geen back-up kopie beschikbaar is, probeer dan Gratis bestand recovery tool te gebruiken – dit kan het probleem ook oplossen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Crypt0r Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Crypt0r Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Hoe Crypt0r Ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat Crypt0r Ransomware je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van Crypt0r Ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan Crypt0r Ransomware.


3. Herstel door Crypt0r Ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert Crypt0r Ransomware om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-crypt0r-ransomware

Removal guides in other languages

Crypt0r Ransomware (en) 
Crypt0r-Ransomware (de)  Flag of Germany
Le ransomware Crypt0r (fr) 
Crypt0r Ransomware (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.